2010. november 22., hétfő

Vacsoracsata - VV Anett a vendéglátó


VV Anett

Műsorvezető

Elcsattant egy pofon a Vacsoracsatában

A Való Világ egykori üdvöskéje, Béres Anett ezúttal a Vacsoracsatában bizonyította tehetségét.

Kevesen tudják, hogy a szőke szépségtől nem áll távol a házimunka. Amikor még boldog párkapcsolatban élt villalakó társával, Tomiboyjal, volt alkalma igazi háziasszonnyá válni. A konyhaművészet pedig azóta is a kisujjában van - de vajon ezt ugyanígy gondolják-e kritikus verseny- és asztaltársai?

Anett a vacsora helyszínéül egy mediterrán stílusban épült lakóparkban levő lakása teraszát választotta. Csonka Pici szerint igazi felelőtlenség egy ilyen fontos vacsorát az időjárás viszontagságaira bízni. Hisz mi történik akkor, ha elered az eső, vagy nem várt szélvihar támad fel és emiatt kárba vesznek a finom fogások?

Szerencsére az időjárás a vacsora végéig Anettnek kedvezett, így Pici sem méltatlankodott sokáig. Az előétel tálalásáig a népszerű színésznő, Oszvald Marika vette át a vendéglátó szerepét.
Marika a műsorban nemcsak Anettnek segédkezett a hangulat megteremtésében, de alátámasztotta azt a közmondást is, miszerint „kicsi a bors, de erős”: az előétel szervírozásáig ugyanis színházi pofonokat osztogatott vetélytársainak. Különösen Beszeda Gábor került veszélybe…

A pofon után még jó darabig feszült volt a hangulat az asztal körül, de Anett - ahogy egy jó házigazdához illik - pár üveg alkohollal gyorsan csillapította a kedélyeket. A vacsora összességében minden vendégnek ízlett, a rögtönzött divatbemutató pedig Gábor kivételével mindenkinek elnyerte a tetszését.

A kis szakács nagy tudományát Pici 7, Marika, Gábor és Zoli 8-8-8 pontra értékelte, így Anettnak összesen 31 pontja van.





Előétel:

Hagymakrém leves sült baconnal

Hozzávalók:
4 fej vöröshagyma
2 db zöldségleves kocka
3 evőkanál olívaolaj
4 szelet bacon szalonna

darált bors
őrölt szerecsendió

Elkészítési mód:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát, kis lángon állandóan kevergetve pároljuk addig, míg a hagyma szép barna nem lesz. Utána öntsük fel két liter vízzel, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, kevéske darált borssal. Ízesítsük sóval és a leveskockával. Főzzük kis lángon húsz percig, majd kézi mixerrel pürésítsük.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a kis kockákra felvágott szalonnát, majd ha ropogósra sült, szedjük ki egy kistányérba.
Tálaljuk a levest csészékben, tetejére szórjunk a megsütött szalonnából. Ropogós pirítóssal kínáljuk.



Főétel:

Sajttal töltött szezámmagos rántott csirkemell, répás-gombás rizzsel és reteksalátával

Hozzávalók:
40dkg trappista sajt
1kg csirkemell
szezámmag
tojás
teljeskiörlésű liszt
pérézli
2db jégcsapretek
2 dl natúr joghurt
2 zacskó gyors rizs

bors
vegeta

Elkészítési mód:
A csirkemellet megtöltjük sajttal, bepanírozzuk és a prézlibe teszünk szezámmagot, a végén pedig kirántjuk. Odarakjuk a rizst főni. A gombát megpároljuk és kb. 10 perc múlva rátesszük a cukkinit utána pedig a répát. Ízesítjük sóval, borssal, vegetával. Ha puha összekeverjük a rizzsel. A retket megpucoljuk, uborkaszeletelővel összevágjuk, a joghurtot elkeverjük joghurtos porkeverékkel és ráöntjük a leaprított retekre.



Desszert:

Tejszínes szedres-almáspite

Hozzávalók:
17 dkg vaj
30 dkg búzaliszt
4 db savanykás alma
1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
2,5 dl tejszín
20 dkg barnacukor
3 db tojás
2 teáskanál sütőpor
30 dkg feketeszeder
csipetnyi só

Elkészítési mód:
Tegyük a vajat és a tejszínt egy lábasba, majd forraljuk fel. Keverjük el benne a cukrot, majd ha kissé kihűlt üssük bele a tojásokat. Habverővel pár percig keverjük simára. Szórjuk bele a citrom lereszelt héját és ízesítsük egy csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Keverjük addig, míg sima nem lesz.
Hámozzuk meg az almákat, vágjuk négyfelé és metsszük ki a magházát, majd szeleteljük cikkekre. Csorgassuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd öntsük a tésztához. Adjuk hozzá a megmosott szederszemeket, és óvatosan keverjük össze.
Öntsük a masszát egy közepes méretű vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe. Egyengessük el simára a tetejét, majd szórjuk meg egy-két evőkanálnyi barnacukorral. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 35-40 percig. Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjuk meg fogvájóval, és ha már nem ragad rá a tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a sütemény.
Ha elkészült még langyosan vágjuk kockákra és szórjuk meg porcukorral.


Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template