2010. november 29., hétfő

Vacsoracsata- Steiner Kristóf a vendéglátó


Steiner Kristóf

Újságíró, szinkrondramaturg, a magyar zenecsatorna volt műsorvezetője és szerkesztője, aki színészként is dolgozik.



Egy édes este Steiner Kristófnál

A Vacsoracsata mai adásában Kristóf igazi csokoládéözönnel várta vendégeit; az előételtől a desszertig minden csokiban úszott.

Kristóf szívesen főz, a konyhai eszközökkel pedig úgy van, mint a cipőkkel, nem tudja megállni, hogy ne vásároljon belőlük újabb és újabb darabokat. Barátságos otthonában szakácskönyv-gyűjteménye mellett plüssállatok és Barbi babák népes hada is helyet kapott .

Paris Hilton magyarországi nagykövete rutinosan indult bevásárló körútjára, hogy egzotikus vacsorájához mindent beszerezzen.A főzésben Kristóf elmaradhatatlan társa, Özge is segített, aki örömmel kóstolgatta a kesudiót.

Kristóf vendégeit saját mesés költeményével köszöntötte, majd a csipketerítőkkel és rószaszirmokkal díszített asztalon szolgálta fel formabontó vacsoráját.

Az egzotikus ételek nem nyerték el mindenki tetszését. Forgács Gábor maradéktalanul csak a vízzel volt elégedett, és Galambos Lajos sem került szorosabb kapcsolatba a szokatlan ízkombinációkkal.

Az est végére a Kis Herceg Szörnyella De Frász-szá vált, de Détár Enikő anyai ösztöneit még félelmetes alakításával sem tudta elnyomni.
Kristóf teljesítményét Linda és Enikő 8-8, Lagzi Lajcsi 7 , Forgács Gábor 6 ponttal jutalmazta, így összesen 29 pontja van.






Előétel:

Kesudióleves gránátalmával és csokoládéval

Hozzávalók:
20 dkg kesudió
1 liter zöldségleves
2 dl tejszín
2 gránátalma leve és magvai
néhány kocka gránátalmás csokoládé

Elkészítési mód:
A kesudiót megpirítjuk, finomra daráljuk, a zöldséglevessel felöntjük, belefacsarjuk a gránátalmák levét. A tejszínben felolvasztjuk a csokoládét, ezzel sűrítjük a levest. A gránátalma magokkal díszítjük.



Főétel:

Szerelmes csirke

Hozzávalók:
2 banán
10 dkg mogyoró
3 evőkanál mogyoróvaj
egy evőkanál tikka masala fűszerpor, vagy paszta
egy nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
egy doboz passzírozott paradicsom
5 szárított paradicsom
5 dkg keserű csokoládé
1 dl kókusztej
1 ek vaj

Elkészítési mód:
A csirkét csíkokra vágva vajon megpirítjuk, megpároljuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük a kókusztejjel, ha már forr, hozzáadjuk a mogyoróvajat. A banánt villával péppé zúzzuk, összekeverjük a masalával és a paradicsompürével. Fél órát rotyogtatjuk lassú tűzön. Végül a csokit belemorzsoljuk és elkeverjük, és pirított mogyoróval megszórva tálaljuk, és szárított paradicsomot rágcsálhatunk hozzá. Mentás vadrizzsel a legfinomabb, és egy pohár jéghideg Lambruscoval.



Desszert:

Banánkenyér


Hozzávalók:
2-4 nagyon érett banán
10 dkg liszt
10 dkg apróra zúzott dió
10 dkg barna nádcukor
5 dkg mazsola
2 tojás
5 dkg fehér csokoládé
egy kanál joghurt
125 gramm vaj
egy csomag sütőpor

Elkészítési mód:
170 fokra melegítjük a sütőt, a száraz összetevőket egy nagy tálban kikeverjük, a felvert tojáshoz hozzáadjuk a szétzúzott banánokat és a joghurtot, valamit az olvasztott vajat. A két edény tartalmát összekeverjük, beleszórjuk a csokit, apró darabokban. A legfinomabb, ha a mazsolát előtte vodkában forraljuk pár percig. Egy óra kell neki, míg megsül.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template