2010. november 16., kedd

Vacsoracsata - Ábel Anita a vendéglátó


Ábel Anita

Színésznő, műsorvezető


Egy orosz vacsora Ábel Anitával

A keddi Vacsoracsatában az orosz konyha rejtelmeibe engedett bepillantást Anita.

Ábel Anita saját otthonában látta vendégül a Vacsoracsata e heti sztárjait. Sokan óvták tőle, ő mégis bevállalta a nehéz orosz menüsor elkészítését.

A welcome drinként, orosz vodkát szolgált fel. Az előétel tálalásakor Harsányi Levente elmesélte gyermekkori élményét a fekete kaviárról: azt hitte, mák, így jó sokat szedett a tányérjára. Talán ez az oka, hogy ma már nem szereti, de Anita kedvéért és mert egészséges, megette végül.

Anita főétele osztatlan sikert aratott, olyannyira, hogy a ravioli tésztához hasonlító ételből Bebe még repetázott is. A desszert is elnyerte vendégei tetszését. Az orosz hangulathoz pedig orosz pezsgő és hamisítatlan orosz tánc járt. Katya Morozova orosz balalajkás és Kerényi Miklós Dávid elképesztő táncprodukciója koronázta meg az estét.

Bebe 8, Lola, Harsányi Levente és Nacsa Olivér 10-10 ponttal jutalmazta Anita főzőtudományát, így összesen 38 ponttal büszkélkedhet.







Előétel:

Orosz vinaigrette saláta

Hozzávalók:
• 4 db közepes méretű cékla
• 6 db közepes méretű krumpli
• 25 dkg savanyú káposzta
• 5 db közepes csemege uborka
• 1 db sárgarépa
• Só
• Bors
• Étolaj
• 3 db tojás
• 1 doboz kaviár
• 1 db orosz feketekenyér
• 1 fej vöröshagyma
• fél citrom leve

Főzzük puhára külön edényben a krumplit és a céklát, majd ha kihűlt hámozzuk meg.
A megfőtt krumplit és az uborkát vágjuk egy centis kockákra, tegyük egy nagy tálba és reszeljük hozzá a sárgarépát és tegyük bele a felkarikázott hagymát. Pár evőkanál olajból, sóval és darált borssal készítsünk pácot. A céklát csorgassuk meg pár csepp citromlével, majd ezt is kockázzuk fel. Tegyük a salátástálba, öntsük rá a páclevet, a savanyú káposztát és óvatosan keverjük össze.
Tálaljuk tányérokra, tetejére kaviárral megtöltött főtt tojást tegyünk. Vékonyra felszeletelt feketekenyérrel kínáljuk.



Főétel:

Húsos pelmenyi

Hozzávalók:
- darált sertéshús 40dkg
- darált marhahús 40dkg
- hagyma 1db
- fokhagyma 2gerezd
- só, bors
- liszt 80dkg
- tojás 5db
- vaj 4dkg
- ecet 2ek.

Elkészítés:
A darált húsokba reszeljük a vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük majd nagyon alaposan, összedolgozzuk, végül félretesszük. A lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, azt is pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk és 4 – 4, 5centiméter átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk. Az így kapott tésztakorongokra helyezzük a tölteléket, félbe hajtjuk, széleit jól összenyomkodjuk, végül forrásban lévő sós vízben kifőzzük ’al dente’. Kivesszük, olvasztott vajban átforgatjuk, megkenjük az ecettel.



Desszert:

Kaukázusi kefir torta

Hozzávalók:
- 1 db kerek piskóta lap
- 2 pohár kaukázusi kefir
- 1 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg cukor,
- 2.5 dkg zselatin
- 2 dl tej
- 4 -5 dl habbá vert tejszin
- citromhéj
- 1 üveg málnalekvár
- 50 dkg mélyhűtött málna

A tortalapot megkenjük lekvárral, kapcsos tortaformába rakjuk. A kefirt, vaníliás, cukrot, a cukorral, citromhéjjal összekeverjük. A zselatint elkeverjük a tejben, és felmelegítjük, hogy a zselatin elolvadjon, majd langyosra hűtjük, és hozzáadjuk a kefirhez. Hozzákeverjük a gyümölcsöt, majd a felvert tejszínhabot. Beleöntjük a formába, és legalább fél napra hűtőbe rakjuk.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template