2010. november 18., csütörtök

Vacsoracsata - Lola a vendéglátó


Lola

Énekesnő

Lola a szakácsok gyöngye?

A fiatal énekesnő gyakorlott háziasszonyokat megszégyenítő rutinnal mozgott a konyhában, háromfogásos menüje pedig osztatlan sikert aratott.

A fiatal tinicsillag nem a saját otthonában, hanem a nővére lakásában látta vendégül vetélytársait. Az adás elején megmutatta kedvenc gyerekkori képeit, majd elindult vásárolni. Miután beszerezte a vacsorához szükséges összes alapanyagot, nekikezdett a főzésnek.

Fiatal kora ellenére gyakorlott háziasszonyokat megszégyenítő rutinossággal mozgott a konyhában, azért az sem meglepő, hogy vacsorája osztatlan sikert aratott vendégei körében. Az estét egy exkluzív produkcióval zárta.

A fiatal énekesnő vacsoráját Bebe és Harsányi Levente 10-10 pontra, Ábel Anita és Nacsa Olivér csak 9-9 pontra értékelte, így összesen 38 ponttal büszkélkedhet





Előétel:

Csípős rákleves cheddar sajttal tortilla chipsszel

Hozzávalók:
• 1/2 l főzőtejszín
• 5 dkg vaj
• 2 üveg cheddar sajtos sajtszósz (dip)
• 1 dl száraz fehér bor
• 2 db konzerv csemegekukorica
• 1/2 kg koktélrák
• 1 zacskó natúr tortilla chips
• 1 kisüveg jalapeno paprika
• kicsi olívaolaj
• só, bors fűszerezéshez

Vajat megolvasztjuk, rátesszük a lecsepegtetett csemegekukoricát, pár percig a vajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a sajtszószokat, az üveget kicsi vízzel kiöblítjük és ezt a vizet ráöntjük, hozzáadjuk a tejszínt is, sóval, borssal ízesítjük, összefőzzük, majd hozzáadjuk a jalapeno paprikát is.

Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és a kiolvasztott lecsöpögtetett koktélrákot kicsit megpirítjuk rajta ezt is sóval borssal ízesítjük, és a végén adunk hozzá pár csepp fehérbort is.
Tálalásnál kis csészébe szedjük a levest a tetejére szórjuk a pirított rákocskákat és tortilla chipsszel díszítjük.



Főétel:

Fűszeres vajkrémmel töltött csirkemellek, sonkába burkolva, sültpaprika salátával körítve

Sültpaprika saláta
• 2 db hegyes erős paprika
• 3db kápia paprika
• 3 db tv paprika
• 5db mozzarella
• 1db citrom
• olívaolaj
• só
• friss bazsalikom

A paprikákat tűzön feketére égetjük, majd beletesszük egy edénybe és Folpackkal lezárjuk és hagyjuk kb. 10-15 percig, közben a bazsalikomot apróra vágjuk, felszeleteljük a mozzarellát is, beletesszük egy edénybe.

A paprikákról ezután késsel lehúzzuk a fekete külső réteget, kiterítjük, kiszedjük belőle a magot és apró csíkokra szeleteljük, hozzáadjuk a bazsalikomos mozzarellához, összekeverjük, meglocsoljuk a kicsi olívaolajjal és a citrom levével és picit megsózzuk.

Fűszeres vajkrémmel töltött csirkemellek, sonkába burkolva
• 5 db csirkemell
• 1 csomag sonka vagy bacon
• 25dkg vaj
• 2 csokor kakukkfű
• só bors

A csirkemellet szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, közben a vajból és az apróra vágott kakukkfűből fűszervajat készítünk, sóval és borssal ízesítjük. A csirkemell szeleteket megkenjük a fűszervajjal és feltekerjük, majd baconnal vagy sonkával körbetekerjük, kivajazott tepsibe rakjuk, kb. 1-1,5 dl fehérbort öntünk alá, fóliával letakarjuk, kb. 20percet pároljuk 180 fokos előmelegített sütőben, majd pirosra sütjük.



Desszert:

Csokoládétorta rózsahabbal

Hozzávalók:
• 25 dkg margarin
• 4 db tojás
• 35 dkg cukor
• 5 dkg étcsokoládé
• 45 dkg liszt
• 2 ek. kakaó
• 5 dl natúr joghurt
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• tortabevonó étcsokoládé

Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét és margarint, a joghurtot, végül a sütőporos lisztet, a kakaót és a vaníliás cukrot. Mindezt óvatosan sima masszává keverjük. A masszát beleöntjük a kikent kuglófsütőbe és előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük, 180 °C-on.

Rózsahabhoz:
• 2-3 evőkanál rózsalekvár
• 5 dl tejszín

A rózsalekvárt fel kell főzni a tejszínnel, majd át kell passzírozni vagy szűrni. Utána le kell hűteni és beleönteni egy habszifonba. A habszifonból kell kinyomni a desszert mellé.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template