Harsányi Levente
Műsorvezető
Harsányi Levente bizarr gyümölcsételei
A népszerű műsorvezető, Harsányi Levente merész fogásait maximum pontszámmal díjazták a vendégek.
Harsányi Levente először otthonában mutatta meg karrierjéhez fűződő ereklyéit és régi fotóalbumait - de kisfia, Nándi miatt Dunakeszin, egy barátja házában főzte meg a vacsorát Ábel Anitának, Bebének, Lolának és Nacsa Olivérnek.
Bemelegítésként töpörtyűvel és egy kis csocsózással indított a mókamester, akinek étlapján igencsak megdöbbentek a vendégek. Az almás céklaleves után Levente körtével grillezett szűzérméket készített tojásos burgonyahabbal és szalonnás kelbimbóval, majd narancsos karamellszósszal leöntött, gyömbéres-körtés tortával zárta az estét. A rádiózás fenegyereke apró figyelmességgel is kedveskedett az ízek mellett: mindenki megkapta a saját karikatúra-portréját is, amelyeket a házigazda egyik barátja készített el.
A leves ugyan nem aratott osztatlan sikert, az utána levő ízletes ételek és a mókásan átkomponált karaoke-show kellően kompenzálta azt. Végül mindenki 10-10 ponttal, azaz összesen 40 ponttal jutalmazta Harsányi Leventét. Ezzel - a szintén 40 ponttal jutalmazott Nacsa Olivérrel osztozva - a hét aranyérmese lett.
Videó
Előétel:
Almás céklaleves
Hozzávalók:
• 1 fej vöröshagyma
• 5 szál zellerszár
• 3-4 db savanykás alma
• 1 csokor friss kakukkfű
• 1 liter zöldségleves alap (kockából)
• 1 db citrom
• 70 dkg főtt cékla
• 2 dl tejszín
• Só
• Bors
• olívaolaj
Forrósítsuk fel az olívaolajt egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott hagymát és a csokorba kötött kakukkfüvet. Pároljuk pár percig, utána tegyük hozzá a felvágott zellerszárat és három meghámozott és kimagozott almát. Pár perc párolás után öntsük fel az alaplével, majd főzzük húsz percig.
Öntsük hozzá a tejszínt, tegyük bele a kis kockákra felvágott céklát és pár csepp citromlevet. Forraljuk fel, majd kézi mixerrel pürésítsük jól össze. Azonnal hűtsük le jól, mert melegen elmegy a cékla szép színe.
Tálalás előtt forrósítsuk fel, majd tálaljuk tányérokba vagy csészékbe, és a tetejére frissen reszeljünk az almából.
Főétel:
Körtével grillezett szűzérmék, tojásos burgonyahabbal egybesütve, szalonnál kelbimbóval körítve
Hozzávalók:
• 1.5kg sertés szűzpecsenye
• 3 db Vilmos körte
• pár szál kakukkfű
• darált bors
• Só
• Olívaolaj
• 1 kg sárga burgonya
• 2 evőkanál vaj
• 3 tojás sárgája
• csipetnyi szerecsendió
• 1.5 kg kelbimbó
• 25 dkg húsos baconszalonna
A szűzpecsenyét hártyázzuk le éles késsel, majd szeleteljük fel vastagabb jó ujjnyi szeletekre. Kezünkkel kissé lapítsuk le, daráljunk rá borsot, és hintsük meg a kakukkfűlevelekkel. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd sütésig tegyük a hűtőbe.
A körtéket vágjuk kétfelé, magházát kanállal vájjuk ki, és vágjuk fél centis szeletekre.
A burgonyát hámozzuk meg, majd sós vízben főzzük puhára. Az elkészült krumplit szűrjük le, nyomjuk át, majd tegyük egy tálba. Tegyük hozzá a tojás sárgáját, a vajat, és a szerecsendiót. Habverővel jó alaposan keverjük, habosítsuk fel.
Forrósítsunk fel pár kanálnyi olívaolajt egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a befűszerezett hússzeleteket. Mindkét oldalát erős lángon pirítsuk meg, nem kell átsütni. Tegyük az elősütött szeleteket egy nagy tepsire. A körteszeleteket szintén erős lángon süssük elő, és pár szeletet tegyünk a húsra. Töltsük a burgonyahabot egy nyomózsákba, majd mindegyik körtés húsra nyomjunk egy-egy halmot. Személyenként 3 hússzeletet számoljunk.
Tálalás előtt tegyük forró sütőbe, és 170-180 fokon 15-20 perc alatt süssük pirosra.
Körethez tisztítsuk meg a kelbimbókat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 8-9 percig.
Míg a kelbimbó föl, vágjuk kis kockákra a szalonnát, és pirítsuk meg egy nagy serpenyőben, tegyünk hozzá egy kis olívaolajat még, majd keverjük össze a megfőzött kelbimbóval.
Desszert:
Gyömbéres-körtés torta, narancsos karamell szósszal
Hozzávalók:
• 25 dkg aszalt szilva
• 3 dl tej
• 10 dkg vaj
• 5 dkg kandírozott gyömbér
• 14 dkg barnacukor
• 3 db körte
• 18 dkg liszt
• 1 marék dió
• 1 teáskanál szódabikarbonát
• 2 teáskanál őrölt gyömbér
• fél teáskanál mézeskalács sütemény fűszerkeverék
• 2 db tojás
Szószhoz:
• 25 dkg cukor
• 1 db narancs
• 2.5 dl tejszín
Magozzuk ki a datolyát (Levente aszalt szilvát használt), majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat, az összevágott gyömbért, a tojást és a barnacukrot.
Hámozzuk meg, és vágjuk kisebb darabokra a körtéket. Egy kis tálba keverjük össze a lisztet a szódabikarbónádéval, az összevágott dióval és a fűszerekkel. Keverjük hozzá a tojásos keverékhez a lisztes keveréket. Végezetül óvatosan dolgozzuk bele a körtét is.
Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel egy kerek lecsatolható peremű tortaformát, majd töltsük bele a tésztát. Forró sütőben süssük 150 fokon 30-40 percen keresztül.
A szószhoz olvasszuk fel a cukrot, majd hevítsük addig míg aranybarna színű lesz. Öntsük hozzá a tejszínt, a fél narancs lereszelt héját, és a kifacsart levét. Forraljuk addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A tortát szeleteljük fel cikkekre, tálaljuk nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral és csorgassuk meg a szósszal.
Forrás: rtlklub.hu
2010. november 19., péntek
Vacsoracsata - Harsányi Levente a vendéglátó
Author: showzok
| Posted at: 20:40 |
Filed Under:
Almás céklaleves,
Gyömbéres-körtés torta narancsos karamell szósszal,
Harsányi Levente,
Körtével grillezett szűzérmék,
receptek,
vacsoracsata
|
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése