2010. november 16., kedd

Vacsoracsata - Bebe volt a vendéglátó


Bebe

Énekes

Bebe 38 pontos vacsorát főzött

Bebe meglepte vendégeit az e heti Vacsoracsata első estéjén, hiszen kiderült, nemcsak szeret, hanem tud is főzni.

Abebe Dániel, vagy ahogy sokan ismerik, Bebe a Back II Black együttes frontembere az adás elején felidézte a múltat, pályafutása elejét: betette a Picasso Branch együttes klipjét. Majd etióp származású édesapjáról mutatott néhány fotót.

Bebe vacsoráján igyekezett kitenni magáért, welcome drinkként pálinkát szolgált fel vetélytársainak.

Az előételnél Leventének hiányoztak a zöldségek, de összességében nagy sikert aratott. Még Anita is evett belőle, pedig ő fenntartásokkal kezelte a borjúhúst. Harsányi Levente azonban a főételnél is aggodalmaskodott, hiszen szerinte túl lett sütve és száraz lett a hús. A végig jó hangulatú vacsorán megelevenedett Olivér jóvoltából Tibi bácsi és Korda György.

Harsányi Levente és Lola 9-9, Nacsa Olivér és Ábel Anita 10-10 ponttal jutalmazta Bebe főzőtudományát, így összesen 38 ponttal büszkélkedhet.







Előétel:

Borjú tatár etióp paprikával, pirítóssal

Hozzávalók:
• 60 dkg darált borjúszínhús
• 1 fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 2 db tojás sárgája
• Só
• darált bors
• worcestershire szósz
• Ketchup
• Mustár
• Pirospaprika
• Vaj
• etióp paprika
• kenyér a pirítóshoz

A húst aprólyukú darálón legalább háromszor daráljuk át, vagy kérjük meg a hentes, hogy tegye meg. Tegyük a darált marhát egy keverőtálba, adjuk hozzá a finomra összevágott vagy lereszelt fokhagymát és vöröshagymát. Tegyük hozzá a szobahőmérsékletű vajat, majd ízesítsük sóval, kethcup-pel, worcestershire szósszal, pirospaprikával, etióp paprikával, mustárral. Üssük hozzá a tojás sárgáját, majd jó alaposan keverjük össze. Tálaljuk kis halmokban nagy tányér közepére a fém tálalóhenger segítségével, vagy tálalhatjuk kis teáscsészékbe is személyenként. Mellé pirítós kenyeret kínáljunk.



Főétel:

Paradicsommal egybesütött marha, vele sült krumplival

Hozzávalók:
• 1.5 kg marhahús
• Só
• darált bors
• szteak fűszerkeverék
• olívaolaj
• 3 fej vöröshagyma
• 6-8 szem paradicsom
• 1 kg apróburgonya sárga színű

Szórjuk be az egész marhahúst sóval, darált borssal és a fűszerkeverékkel. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd tegyük egy nagy tepsire. Tegyük mellé a félbevágott hagymákat, és borítsuk be a húst vastagra szeletelt paradicsommal. Tegyük forró sütőbe és 170 fokon süssük körülbelül egy órán keresztül. Ha már a hús kezd pirosodni, tegyük mellé a meghámozott apróburgonyát és vele együtt süssük készre.



Desszert:

Sült zöldalmás pudingtorta

Hozzávalók:
• 5-6 db zöldalma
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 10 dkg cukor
• 5 dkg vaj
• 7.5 dl tej
• 1 teáskanál őrölt fahéj

Kenjünk, ki vajjal majd szórjuk meg cukorral és fahéjjal egy közepes méretű tepsit, és tegyük bele a meghámozott és a magházától megszabadított almákat. Tegyük forró sütőbe és süsük kb. tíz percig.
Míg az almák a sütőben sülnek készítsük el hozzá a pudingot. Keverjük ki kevéske hideg tejjel a pudingport, majd öntsük a cukorral ízesített forrásban lévő tejbe. Állandóan kevergetve főzzük fel. Öntsük az elősütött almák tetejére, és tegyük vissza a sütőbe, ahol további 25-30 percig sütjük még.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template