2010. november 2., kedd

Vacsoracsata - Kovács Ági a vendéglátó



Kovács Ági

Olimpiai bajnok úszó



Kovács Ági kötényt öltött

Olimpiai bajnokunk pontos vacsorát főzött a keddi Vacsoracsatában…

Kovács Ági még 20 éves se volt, amikor minden létező érmet és bajnoki címet elnyert a sportágában, de vajon főzni is tud? Egyszer már tanúbizonyságot tett kiváló vendégszeretetéről és főzőtudományáról az RTL Klub képernyőjén. Akkor maximálisan elégedettek voltak vele vetélytársai, de vajon most is azok lesznek?

Ági saját otthonában fogadta sztárvendégeit. Egész nap a konyhában sürgött-forgott, hogy háromfogásos menüsora osztatlan sikert arasson. A várt hatás nem maradt el, Ági menüsora ugyanis minden vendége tetszését elnyerte, ám a pontozásánál a celebek szűkmarkúak voltak.

Andy Vajna és Fenyő Iván csak 7-7 ponttal, Barabás Évi pedig 9 ponttal jutalmazta Ági főzőtudományát, így összesen 23 ponttal büszkélkedhet.







Előétel:

Almás sütőtökleves

Hozzávalók:
• 2-3 db alma
• 80 dkg sütőtök
• 1 fej vöröshagyma
• 1 diónyi friss gyömbér
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 db zöldségleves kocka
• Só
• darált bors
• 5 dkg mandula
• 5 dkg tökmag
• 2 dl tejszín

Forrósítsuk fel az olívaolajt egy fazékba, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük hozzá a kis darabokra összevágott sütőtököt és a kis darabokra felszeletelt almát, lereszelt gyömbért. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd ízesítsük zöldségleves kockával, sóval és kevéske darált borssal. Főzzük körülbelül 15 percig, majd kézi mixerrel pürésítsük. Tegyük vissza újra a tűzre, és forraljuk jól össze.

Egy nagy száraz serpenyőbe tegyük a szeletelt mandulát és a tökmagot. Kis lángon állandóan kevergetve pirítsuk aranysárgára.

Tálaljuk leveses csészékbe, tetejére pirított mandulát és tökmagot szórjunk. Izgalmasabb, ha a kitálalt leve tetejére reszelünk friss almát.



Főétel:

Pirított libamájszelet, körteágyon

Hozzávalók:
• 1 kg libamáj
• 1 teáskanál bazsalikomlevél
• darált bors
• olívaolaj
Körethez:
• 5 db Vilmos vagy császárkörte
• Olívaolaj
• Zsályalevél
• darált bors

A libamájat szeleteljük fel ujjnyi vastagságú egyforma szeletekre, majd daráljunk rá borsot, és fűszerezzük bazsalikomlevéllel.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajt, és tegyük bele a befűszerezett libamáj szeleteket. Mindkét oldalát közepes lángon süssük két-két percig.
Vágjuk négyfelé a körtéket, a magházát metsszük ki. Tegyük egy sütőlemezre, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a zsályalevelekből, majd tegyük forró sütőbe. Süssük 160 fokon kb. 30 percig.

Tojásos burgonyapéphez
• 1 kg burgonya
• 3 db tojás sárgája
• csipetnyi őrölt szerecsendió
• só

A maghámozott burgonyát főzzük meg sós vízben, majd nyomjuk át burgonyanyomóval. Keverjük bele a tojás sárgát és a csipetnyi őrölt szerecsendiót. Tegyük nyomózsákba, és sütőpapírral borított sütőlemezre nyomjunk halmokat egymás mellé. Tegyük sütőbe, és 150-160 fokon 30 perc alatt süssük pirosra.

Lilahagyma lekvárhoz
• 60 dkg lilahagyma
• 5 ek méz
• 3 ek olívaolaj
• 3 dl vörösbor
• csipetnyi kakukkfű
• 3 ek cukor

Tegyük a mézet egy nagy lábasba, majd jól forraljuk fel. Amikor kezd barnulni, tegyük bele a felszeletelt hagymát, az olívaolajt, és pároljuk állandóan kevergetve negyed óráig. Öntsük rá a bort, tegyük hozzá a kakukkfüvet és addig pároljuk, míg krémes puha nem lesz. Végezetül tegyük hozzá a cukrot és további pár percig rotyogtassuk.
A videó beillésztéséhez szükséges kódrészlet:



Desszert:

Amarettó kehely, pirított pisztáciával

Hozzávalók:
• 50 dkg mascarpone sajt
• 30 dkg amaretto keksz 2 dl amarettó likőr
• 4 dl tejszín
• 20 dkg marcipán massza
• 10 dkg szeletelt mandula
• 8 tojás sárgája

Keksz

Üssük a tojások sárgáját egy tálba, majd keverjük habosra. Tegyük a szobahőmérsékletű sajtkrémet egy tálba, reszeljünk bele kb. 10 dekányit a marcipán masszából és keverjük hozzá a tojáskrémet. Keverjük össze, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a nem túl keményre felvert tejszínt.
Öntsük, a mandulalikőrt egy tálba mártsuk bele a kekszet, majd tegyük üvegkehelybe.

Kanalazzunk rá a sajtos masszából, ismét kerüljön rá a likőrbe mártott kekszből. Tetejére kanalazzunk ismét a krémből. A kész pohárkrém tetejére reszeljünk marcipánt és szórjuk meg a száraz serpenyőben megpirított mandulából.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template