2010. november 17., szerda

Vacsoracsata - Nacsa Olivér a vendéglátó


Nacsa Olivér

Humorista

Népszerű humoristánk a szerdai Vacsoracsatában nem kímélte vetélytársai rekeszizmait.

A bolondozás jellemezte Nacsa Olivér estéjét, népszerű humoristánk ugyanis azt vallotta, ha már az ételek nem sikerültek tökéletesen, legalább a hangulat legyen jó.

Olivér egyáltalán nem mondható gyakorlott szakácsnak, és ez már a bevásárlásnál is megmutatkozott. Tudniillik azzal sem volt tisztában, hogy az egyik alapanyagot, a diót egészben vagy darálva kell az ételbe tenni. Épp ezért az sem meglepő, hogy előétele egy kicsit rágós volt Harsányi Leventének, a főételhez használt dióra Bebénél jelentkeztek allergiás tűnetek, míg a desszerthez használt fahéjtól elzsibbadt Lola nyelve.

Ábel Anitának azonban nagyon ízlett a ravioli, és összességében a desszert is nagy sikert aratott.

Olivér vacsoráját vetélytársai maximális pontszámmal jutalmazták, így összesen 40 ponttal büszkélkedhet.






Előétel:

Mandarinos sárgarépa saláta füstölt sonkával

Hozzávalók:
• 4 vastagabb szál sárgarépa,
• 30 dkg füstölt feketeerdő sonka,
• 5-6 db mandarin,
• 2-3 db mandarin leve,
• fél citrom leve,
• 1 csokor petrezselyem zöldje, só,
• darált bors,
• 10 dkg hasábra vágott mandula.

Hámozzuk meg a répát majd egy vékonyszálú és erős reszelőn reszeljük le gyufaszál vastagságúra. Ha van konyhai gyorsvágó gépünk, annak vékony reszelőjét is használhatjuk.
Tegyük a répacsíkokat egy nagy salátás tálba, tegyük hozzá a kis darabokra felvágott mandarint, majd nyomjunk rá 2-3 mandarin levét, ízesítsük sóval, kevéske darált borssal, citromlével, összevágott petrezselyem zölddel, majd az egészet jól keverjük össze.
Tálaljunk egy halommal nagy tányér közepére a salátából, mellé hajtogassunk a sonkaszeletekből.
Pirítsuk meg a mandulát egy száraz serpenyőbe, és szórjuk meg vele a kitálalt salátát.



Főétel:

Spenótos-ricottás házi ravioli diószósszal

A tésztához:
• 400gr durumliszt
• só
• víz

A töltelékhez:
• kb 300 gr leveles spenót mélyhűtött
• 1 doboz ricotta (250gr)
• só, bors
• 3 gerezd fokhagyma
• csipetnyi őrölt szerecsendió
• 1 db tojás sárgája + 1 a kenéshez

Diószószhoz:
• 30 dkg dió
• 4 dl tejszín
• fehérbors
• 30 dkg parmezán sajt

Szórjuk a lisztet egy tálba, majd tegyük hozzá a sót. Annyi vezet tegyünk hozzá, hogy kemény tésztát tudjunk belőle gyúrni. Gyúrjuk cipóvá, és tegyük tányérra, majd fedjük le fóliával, és pihentessük míg a tölteléket elkészítjük.

Töltelékhez nyomkodjuk ki a spenótot a levétől, majd vágjuk kid darabokra. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a túrót, fűszerezzük reszelt fokhagymával és szerecsendióval. Sózzuk meg, majd keverjük össze a tojás sárgájával.

Nyújtsuk ki vékonyra a tésztát majd tegyünk kis halmokat a töltelékből 3-4 cm-re egymástól. Kenjük meg a széleit tojás sárgájával, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. Ravioli szaggatóval vagy pohárral szúrjuk ki, majd főzzük meg sós vízben.

A szószhoz aprítsuk durvára a diót, tegyük egy nagy serpenyőbe és szárazon állandóan kevergetve pirítsuk meg. Öntsük rá a tejszínt, sózzuk, fűszerezzük őrölt fehér borssal majd jól forraljuk össze.

Tálaljunk pár raviolit nagy tányérokra, csorgassuk meg a diós szósszal, majd szórjuk meg parmezán sajttal.



Desszert:

Szerelmeslevél

Hozzávalók:
• 2 db friss leveles tészta
• 4-6 db savanykás alma
• 20 dkg aszalt piros áfonya
• 10 dkg barnacukor
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• fél citrom leve
• 1 tojás
• Porcukor
• 1 doboz vanília fagylalt

Hámozzuk meg az almákat, majd a magházát vágjuk ki, majd vágjuk fel egy centis kockákra. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá az aszalt áfonyát. Szórjuk rá az őrölt fahéjat, cukrot és csorgassuk meg a citromlével.

Hajtsuk szét a leveles tésztát, és az egyik felébe tegyünk a töltelékből (a tésztákból két süteményt készítünk!), hajtsuk rá a tészta üres felét, és jól nyomkodjuk össze a széleit. A másik tésztát is hasonlóan készítsük el. Tegyük tepsire, kenjük meg felvert tojással, majd tegyük forró sütőbe, és 170 fokon süssük kb 20-25 percig.

Az elkészült süteményt szórjuk meg porcukorral, vágjuk kb 4-5 centis hosszú szeletekre, majd tálaljuk nagy tányérra. Mellé kanalazzunk a fagyiból. Úgy a finom ha a sütemény még langyos, ha kihűlne tálalás előtt tegyük be pár percre a sütőbe.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template