2010. november 3., szerda

Vacsoracsata - Fenyő Iván a házigazda


Fenyő Iván

Színész

Újdonságok éjszakája Fenyő Ivánnál

A szerdai Vacsoracsatában Fenyő Iván kápráztatta el vendégeit főzőtudományával.

Fenyő Iván 22 évesen tűnt fel először a mozivásznon és azóta is elengedhetetlen szereplője a magyar filmeknek. Most azonban nem színészi tehetségét, hanem főzőtudományát csillogtatta meg az RTL Klub képernyőjén.

Menüsora az indiai konyhára épült, amit a vendégei előtt készítette el. Igazi látványkonyhát varázsolt pár perc alatt otthonából. Az előétele, főétele és desszertje is ismeretlen ízvilágú volt celebtársai számára, ennek ellenére egyikük sem zárkózott el tőle, sőt kóstolás után osztatlan sikert aratott.

Andy Vajna és Kovács Ági 9-9 pontot, Barabás Évi pedig 10 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 28 ponttal büszkélkedhet.






Előétel:

Thai ráksaláta

Hozzávalók:
• 1 kg óriás garnella Tiger Shrimp tisztított,
• 2 fej jégsaláta,
• 4 szem paradicsom,
• 2 db zöldcitrom,
• 2 db friss chili paprika, 1 db kígyóuborka,
• 2 evőkanál fish szósz (Thai fish szósz),
• 2 csokor friss koriander zöld,
• 2 evőkanál Oyster szósz,
• 2 evőkanál szójaszósz dark,
• 2 evőkanál szójaszósz light,
• 3 ek, mogyoróolaj,
• 4 db Thai citromfű.

A megtisztított rákokat kevés mogyoróolajon hirtelen lángon pirítsuk meg, majd szedjük ki a serpenyőből és hagyjuk kihűlni. Tépkedjük össze a salátát, tegyük egy nagy salátás tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt uborkát, paradicsomot, és a széttépkedett korianderlevelet.

Egy kis tálba csorgassuk a halszószt, a szójaszószokat, mogyoróolajat, a zöldcitrom kifacsart levét, az összevágott citromfüvet, chilit és az oyster szószt. Jó alaposan keverjük össze, majd csorgassuk a salátára. Keverjük össze óvatosan, és tálaljuk salátás tálkákra. Tetejére tegyünk a megsütött rákokból.



Főétel:

Zöldcurry-s zöldség, karamellás-gyömbéres kacsamellel, sült zöldséges üvegtésztával, piritott barnarizzsel

Zöld zöldség curry
Hozzávalók:
• 2 evőkanál zöld curry paszta,
• 2 doboz kókusztej,
• 4 evőkanál mogyoróolaj,
• 3-4 db Kaffir lime levél, 2 evőkanál pálmacukor, 1 csokor friss korianderzöld,
• 1 csokor thai bazsalikom,
• 1 fej brokkoli,
• 3 szál sárgarépa,
• 1 db kínai kel,
• 1 db karfiol,
• 25 dkg csiperke gomba (apró),
• 1 db bambuszrügy konzerv,
• 1 db piros pritaminpaprika,
• 20 dkg Shiitake gomba, 20 dkg póréhagyma,
• 2 gerezd fokhagyma,
• só.

Vágjuk finomra a pórét és a fokhagymát, tegyük egy nagy lábasba. Csorgassuk rá a mogyoróolajat, tegyük hozzá a pálmacukrot, majd pároljuk néhány percig. Pár perc után tegyük hozzá a curry pasztát, a citromlevelet. Keverjük jól össze a forró hagymával, majd öntsük fel a kókusztejjel. Sózzuk, fűszerezzük az összevágott korianderlevéllel, a thai bazsalikommal és jól forraljuk össze. Tegyük bele a rózsáira szedett karfiolt, brokkolit, és a felszeletelt sárgarépát, paprikát, gombákat, bambuszrügyet. Fedjük le fedővel, és pároljuk addig míg a zöldségek megpuhulnak.


Zöldséges üvegtészta
Hozzávalók:
• 25 dkg üvegtészta,
• 4 evőkanál oyster szósz
• 3-3 evőkanál szójaszósz az erősebből és a gyengébből,
• fél fej brokkoli
• fél fej karfiol
• fél db kaliforniai paprika,
• 10 dkg csiperke gomba
• 10 dkg shiitake gomba
• 3 evőkanál olaj.

Vágjuk kis falatnyi darabokra a zöldségeket. Az üvegtésztát áztassuk be lanygos vízbe, amjd amikor megpuhult szűrjük le.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagy wokban, tegyük bele a zöldségeket. Erős lángon pirítsuk pár percig, majd csorgassuk rá a szószokat. Keverjük jól össze, utána keverjük bele a megpuhult üvegtésztát.


Karamellás-gyömbéres kacsamell
Hozzávalók:
• 4 db kacsamell filé,
• 1 evőkanál curry fűszerkeverék (sárga),
• 2 evőkanál pálmacukor,
• 3 db csillagánizs,
• 1 db egész fahéj,
• 2 diónyi friss gyömbér, 3 gerezd fokhagyma,
• 3 evőkanál világos szójaszósz,
• 3 evőkanál sötét szójaszósz,
• darált bors, mogyoróolaj,
• 20 dkg barnarizs,
• 1 maréknyi mazsola,
• 1 maréknyi keshow dió.

A kacsamell filét borsozzuk meg, csorgassunk rá az olajból. Tálalás előtt egy felhevített nagy serpenyőben tegyük és mindkét oldalát süssük elő. Tegyük forró 180 fokos sütőbe és 10 perc alatt süssük rózsaszínűre.
A szószhoz tegyük egy kis lábasba a pálmacukrot, olvasszuk fel, majd amikor karamellizálódott öntsük fel kevéske vízzel. Tegyük bele a lereszelt gyömbért, a csillagánizst, az egész fahéjat, a reszelt fokhagymát, és a kétféle szójaszószt. Forraljuk addig míg sűrű mártást nem kapunk belőle.
A barnarizst pároljuk puhára. Egy kis lábasban forrósítsunk fel pár kanálnyi mogyoróolajt, tegyük bele a diót. Pár perc hevítés után szórjuk rá curry port. Keverjük jól össze, majd tegyük hozzá a megpárolt rizst és a mazsolát. Az egészet jól forrósítsuk és keverjük össze.



Desszert:

Kókusztejben párolt banán, mangóval és eperrel

Hozzávalók:
• 1 liter kókusztej,
• 20 dkg pálmacukor,
• 2 csomag vaníliás cukor,
• 50 dkg friss eper,
• 3 db mangó,
• 1 maréknyi mazsola,
• 10 db banán.

Egy lábasban olvasszuk fel a pálmacukrot, majd öntsük fel a kókusztejjel. Jól forraljuk fel, és amikor kezd besűrűsödni, tegyünk bele 2-3 db felkarikázott banánt. Pároljuk pár percig, míg a banán teljesen el nem főtt, utána tegyük bele a mazsolát, és a félbevágott maradék banánt. Kis lángon pároljuk a banános mártásban pár percig, vigyázzunk ne törjön el.
Tálaljuk kis tálkákba a desszertet, tetejére halmozzunk összevágott mangót és eperszemeket.





Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template