2010. november 8., hétfő

Vacsoracsata - Tóth Gabi a házigazda


Tóth Gabi

Énekesnő

Amerikai est Tóth Gabival

Hétfő este Tóth Gabi csillogatta meg főzőtudományát a Vacsoracsatában…

Tóth Gabi még csak 22 éves, de már komoly énekesi karriert tudhat a háta mögött. Öt éve tűnt fel egy tehetségkutató műsorban, de jelenleg is az egyik legnépszerűbb magyar énekesként tartják számon. Nemrégiben jelent meg a második önálló albuma, a hétfői adásban azonban nem énektudásáról, hanem főzőtudományáról adott számot.

Vacsoráján az ötvenes évek Amerikáját idézte elő. Az ételeket, a terítéket, saját megjelenését és még a záróprodukciót is ennek megfelelően választotta ki.

Menüsora osztatlan sikert aratott, ami pontszámán is megmutatkozott. Gáspár Laci és Kakasy Dóra 9-9, Schobert Norbi és Kinizsi Ottó pedig 10-10 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 38 ponttal büszkélkedhet.






Előétel:

Barna-sörös hagymaleves

Hozzávalók:
• 4 evőkanál étolaj
• 6 db nagyobb vöröshagyma
• 1 evőkanál cukor
• 1 evőkanál liszt
• 3-4 dl barna sör
• 750 ml víz
• 2 db csirkehúsleves kocka
• 200 gr reszelt sajt
• 5 szelet kenyér
• 1 csokor friss petrezselyem zöld
• Só
• őrölt bors

Egy lábasban forrósítsuk fel az olajt, tegyük bele a felkarikázott vöröshagymát és a cukrot. Állandó kevergetés mellett pároljuk 20-25 percig, még a hagyma világosbarnára nem színeződik. Szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a sörrel, öntsük hozzá még a vizet és a leveskockát is. Főzzük 5 percig, majd keverjük bele a reszelt sajtot. Sóval őrölt borssal fűszerezzük.

Tálaljuk leveses tányérokba, szórjuk meg bőven összevágott petrezselyem zölddel, és mindegyik tányér tetejére egy-egy marék pirított kenyérkockát tegyünk.



Főétel:

Whiskey-ben párolt barbecue-s tarja sült csöves kukoricával

Szószhoz:
• 2 dl Jack Daniels whisky
• 1 nagyobb fej finomra összevágott hagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 5 dl ketchup
• 1 dl borecet
• 3 evőkanál Worcestershire szósz
• 10 dkg barnacukor
• 2 dl melasz (Ázsia shop)
• fél teáskanál darált bors
• fél teáskanál só
• 3 evőkanál paradicsompüré
• fél teáskanál tabasco szósz
• 1 teáskanál füstölt só (füstaroma)

Keverjük össze a finomra összevágott hagymát, fokhagymát és a whiskey-t, hagyjuk állni tíz percet, majd az összes hozzávalót keverjük bele.
A hússzeleteket kenjük be a grillszósszal, hagyjuk állni sütésig, majd grillezzük meg.

Kevert saláta
• 1 fej jégsaláta
• 3 szál újhagyma
• 2 db paradicsom
• olívaolaj
• balzsamecet

A salátát tépkedjük össze kisebb darabokra, tegyük egy nagy salátástálba, majd tegyük hozzá az összevágott paradicsomot és újhagymát. Csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamecettel és keverjük óvatosan össze.


Desszert:

Kólatorta

Hozzávalók:
• 20 dkg liszt
• 25 dkg cukor
• 1/2 tk szódabikarbóna
• 1/4 tk só
• 175 ml Cola-nem diétás
• 2 ek. kakaó
• 12,5 dkg sótlan vaj
• 1 tojás
• 125 ml író (vagy 3 dkg joghurt 1 dl nem zsíros tejjel elkeverve)
• 1 tk vanília esszencia

cola bevonathoz:
• 1 ek kakaó
• 22,5 dkg porcukor
• 2 ek. vaj - 3 dkg
• 3 ek (45ml) Cola (nem diétás)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egyidejűleg tegyünk bele egy tepsit.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát.
Keverjük össze a tojást, az írót (vagy a joghurtot és a tejet), és vaníliát egy mérőedényben.
Egy vastag aljú edényben alacsonyhőfokon olvasszuk össze a colát, a kakaót és a vajat, fakanállal kevergetve.

Tegyük bele a száraz hozzávalókat, keverjük jól össze fakanállal, majd adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat és jól keverjük el.

Öntsük egy tortaformába és süssük 40 percig, vagy tűpróbáig a forró tepsin.
Hagyjuk állni 15 percig a formában.
Amikor kivesszük, szórjuk meg porcukorral és tegyük félre.

Egy nagy edényben melegítsük össze a vajat, a colát és a kakaót, és kevergessük alacsony lángon, amíg a vaj megolvad.

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát, és a kanalazzuk hozzá az átszitált porcukrot.
Kevergessük, amíg a cukor felolvad és egy jól kenhető, de még folyékony mázat kapunk.
Öntsük ezt a mázat tortára, amíg még meleg, és hagyjuk kihűlni, mielőtt tálra tesszük.




Forrás: rtlklub.hu

3 megjegyzés:

Éva on 2010. november 10. 14:24 írta...

Norbi megtanulhatná már hogyan kell a villát fogni. Egyszerűen rossz nézni ahogy fogja szegény villát.
Akkora nagy az egója, erre is odafigyelhetne, ha már vacsoracsatára jelentkezik, kamerák elé.....

Edina on 2010. november 20. 15:28 írta...

Valaki kipróbálta már a kólatortás receptet esetleg mert ha igen kíváncsi lennék ré, hogy milyen volt :)

Gizi on 2010. november 21. 15:36 írta...

Edina én már sütöttem COLA tortát, igaz a receptem kicsit eltér ettől. Nagyon finom!!! Nyugodtan süssed meg. A receptet képpel együtt megtalálod a blogomba, a link alapján.

http://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/06/cola-szelet-latsiatol.html

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template