2010. november 12., péntek

Vacsoracsata - Kakasy Dóra a vendéglátó


Kakasy Dóra

Színésznő


Kakasy Dóra családi receptjeiből főzött

A Barátok közt Nikolettje Törökbálinton, szülőházában kápráztatta el vacsoravendégeit.

A bájos színésznő Törökbálinton, szülei házában mutatta meg gyermekkori fényképeit, és mesélt karrierje legemlékezetesebb pillanatairól. Biztosította a nézőket arról is, hogy szerepével ellentétben boldogan és monogám felfogásban él férjével. Dóra a család receptjeiből szemezgetett az estére - így esett a választása az anyuka-féle hamis gombakrém-levesre, szaftos diós pecsenyére, tökös-rozmaringos gigli tésztával, valamint a nagymama-féle kókuszszemre. Ezután biciklire pattanva vásárolta meg a hozzávalókat.

Pechjére ezúttal sem maradt el az alapanyagokkal kapcsolatos problémaáradat: Tóth Gabi rosszul van a gombától, a dióra pedig allergiás, Schobert Norbi pedig mindent megvet, amiben liszt és cukor van. Csupán Kinizsi Ottónak és Gáspár Lacinak nem voltak előzetes félelmei. Ehhez képest jól sikerült az este: Dóra személyre szabott szerencsekővel, finom eleganciával terített, és főztje még a fenntartásokkal érkezőket is meggyőzte. A végén Balázs Barnabás hegedűművész közreműködésével elénekelte az Elindultam szép hazámból című klasszikus magyar dalt.

Kakasy Dórának a végén Kinizsi Ottó 10 pontot szavazott meg, míg Tóth Gabi, Gáspár Laci és Schobert Norbi 9-9 ponttal jutalmazták az igyekezetet és a finom ízeket. Összesen így 37 pontot kapott, ami a héten a harmadik helyezéshez volt elegendő.








Előétel:

Hamis gombakrém-leves

Hozzávalók:
• 80 dkg gomba,
• 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj,
• 1 fej hagyma,
• 2 evőkanál liszt,
• 2 dl tejföl,
• 2 dl tejszín,
• só, darált bors, őrölt paprika,
• tárkony.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, tegyük hozzá az apróra vágott hagymát. Pároljuk egy-két percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott gombát, fűszerezzük kevéske darát borssal, őrölt paprikával, tárkonnyal, ízesítsük sóval, és közepes lángon pároljuk 5 percig. Hintsük rá a lisztet, keverjük vele jól össze. Öntsük fel félliternyi vízzel. Főzzük kis lángon 20-25 percig, majd keverjük bele a tejfölt és a tejszínt.



Főétel:

Szaftos diós pecsenye, tökös-rozmaringos gigli tésztával

Szaftos diós pecsenye

A hús szeleteket besózta, majd hirtelen átsütötte, húsleves lével felöntötte és lassú tűzön párolta.
A mártáshoz a diót összetörte, tojássárgájával, tejszínnel összekeverte. A húslevéből kivett lével habarást készít és azt összekeveri a diós masszával.
A hússzeleteket egy sütő edényben elhelyezte és leöntötte a diós öntettel, majd sütőben megsütötte.

Körethez:
• 50 dkg rozmaringos Gigli tészta,
• 2 szál rozmaring,
• 20 dkg sütőtök, evőkanál vaj.

A tökös vágjuk fel apró vékony kb egy centis szeletekre, majd forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőbe. Tegyük hozzá a letépkedett rozmaringleveleket, az összevágott tököt, és pároljuk pár percig. Sózzuk, daráljunk rá borost, majd keverjük össze a kifőzött tésztával.



Desszert:

Kókuszszem

Hozzávalók:
Tésztához:
• 30 dkg liszt,
• 15 dkg margarin,
• 2 dkg élesztő, só,
• 3 db tojás sárgája,
• 2 dl tej.

Töltelékhez:
• 3 tojás fehérje,
• 10 dkg cukor,
• 10 dkg kókuszreszelék,
• 50 dkg magozott meggy, 20 dkg baracklekvár.

A tésztához szórjuk a lisztet egy tálba, morzsoljuk rá az élesztőt, sózzuk, és tegyük bele a szobahőmérsékletű margarint. Tejjel gyúrjunk belőle közepesen kemény tésztát. A tésztát osszuk három felé, majd formázzuk cipókká.

Tegyük egy fém tálba a tojások fehérjét, adjuk hozzá a cukrot, és vízgőz felett verjük kemény habbá. Amikor a hab kemény keverjük bele a kókuszreszeléket.

A tésztát nyújtsuk ki vékony tégla alakúra, majd kenjük meg baracklekvárral. A hosszabbik széleire (mindkettőre) tegyünk sorjában kimagozott meggyet, majd mindkét felé göngyöljük fel, úgy hogy a közepénél legyen kb 2-3 centis üres rész. Tegyük tepsire és a közepét töltsük meg a kókuszos habbal.

Forró sütőben 150 fokon süssük 30-35 percig. Ha elkészült és kissé kihűlt szeleteljük fel.





Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template