2010. november 26., péntek

Vacsoracsata - Oszvald Marika a vendéglátó


Oszvald Marika

Színésznő

Medencés parti a Vacsoracsatában

Fergeteges medencés partivá alakult a hét utolsó Vacsoracsatája Oszvald Marika gödöllői otthonában.

A színes egyéniségű és mindig vidám operett énekesnő otthona maximálisan tükrözte az opera világát. Az adás elején megtekinthettük a falakat ékesítő, kézzel szőtt szőnyegeket, színházi fellépésein megörökített képeket és plakátokat.

A rövid lakásbemutatás után Marika sebtében kocsiba pattant, és meg sem állt a legközelebbi bevásárlóközpontig. Mint a hurrikán, végigszáguldott a végeláthatatlan sorok között, majd gyorsan hazaviharzott.

Az ételek elkészítéséhez a rutinos háziasszonyok magabiztosságával kezdett neki. A nagy izgalom miatt azonban vétett néhány hibát, bár a többi házigazdával ellentétben őt szerencsére nem érte komolyabb baleset.

Vacsoravendégeit a kertben fogadta, az üdvözlőitalt pedig egy csobogó pálinka-kútból töltötte a poharakba.
Az est hangulata az operett csillogó világában telt. A vendégek porcelántányérból, aranyozott evőeszközökkel ettek.

A főétel után Marika a közismert Hajmási Péteroperettet részletet énekelte el vetélytársainak, habár kicsit átírta a szöveget. A nagy sikerű előadás után pedig egy medencés partira invitálta őket. Sajnos Anett elfelejtett magával fürdőruhát vinni, de Marika kölcsönadott neki egyet így ő is lubickolhatott.

Miután jól kipancsolták magukat, visszamentek a házba, hogy elfogyasszák az utolsó fogást, és pontozzák vendéglátójukat. Anett 8, Gábor, Zoli, Pici pedig egyöntetűen 9-9 pontot adott Marikának, akinek összesen 35 pontja lett. Ez az eredmény a héten a második helyhez volt elegendő.








Előétel:

Húsleves velős csonttal

Hozzávalók:
fél kg leveshús
1 velős csont
1 csomó leveszöldség
1 fej hagyma


Elkészítési mód:
Megmossuk a leveshúst és a velős csontot. Megmossuk, illetve megtisztítjuk a leveszöldséget. A hagymát kettévágjuk és a tűzhely lapján megbarnítjuk a vágási felületet. Az összes hozzávalót 1,5 - 2 liternyi hideg vízben feltesszük főni, sózzuk és 1-1,5 órán keresztül lefedve lassú tűzön főzzük. Fűszerezzük pár szem egész borssal, két gerezd fokhagymával, 1 csokor zellerlevéllel. Húsleveskockát csak a felhasználáskor tesszünk bele, mivel anélkül hosszabb ideig eltartható.



Főétel:

Ízes hús kavalkád

Hozzávalók:
1 kg sertés oldalas
60 dkg sertés szűzpecsenye
60 dkg pulykamell filé
Elkészítési mód:
Vágjuk tízdekás darabokra az oldalast, majd fűszerezzük be őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, sóval és darált borssal. Hasonlóan fűszerezzük be a sertés szüzet és a pulykamellet is. Tegyük a húsokat egy nagy tepsibe, tegyünk mellé pár szem félbevágott vöröshagymát, és fokhagymát, egy-egy szem paradicsomot és paprikát. Öntsünk alá egy pohárnyi vizet, fedjük le alufóliával, majd forró sütőben pároljuk körülbelül egy órán keresztül. Ha a pecsenyék már megpuhultak, vegyük le a fóliát a tétjéről, és süssük pirosra.


Tejszínes gombaszósz

Hozzávalók:
30 dkg apró szemű csiperkegomba
3 szál újhagyma
másfél deciliter tejszín

darált bors
2 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál vaj.

Elkészítési mód:
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a négybe vágott gombafejeket, fűszerezzük darált borssal, ízesítsük sóval. Közepes lángon addig pároljuk, míg a gomba a saját párolólevét el nem párologta. Szórjuk meg a liszttel, keverjük jól össze, majd öntsük hozzá a tejszínt. Keverjük simára, és jól forraljuk ki.



Desszert:

Mogyorós palacsinta

Hozzávalók:
10 dkg liszt
1 csipetnyi só
2 db tojás
3 dl tej
étolaj a kisütéshez
mogyorókrém

Elkészítési mód:
Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, ízesítsük egy csipetnyi sóval. Kezünkkel készítsünk a közepébe egy mélyedést, majd üssük bele két tojást. Öntsünk hozzá 0,5 dl félzsíros tejet és egy evőkanál étolajat. Kezdjük el habverővel keverni a közepétől kiindulva addig, míg a tojás, az olaj és a liszt összekeveredik, majd erősen keverjük sima tésztává. Utána kis adagokban keverjük hozzá a maradék 2,5 dl tejet.
Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, majd egy evőkanál olajjal csorgassuk meg. Öntsük bele a palacsintatésztát, és a szokásos módon süssük ki.
Még forrón mogyorókrémmel töltsük meg.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template