2010. december 1., szerda

Vacsoracsata - Zimány Linda a vendéglátó


Zimány Linda

Műsorvezető
Linda csillagjegye a Kos. Szerinte az utóbbi sokat elárul róla.


Zimány Linda Britney Spearsként szolgálta fel a vacsorát

A Celeb vagyok, ments ki innen! sztárja nem épp hétköznapi helyszínen látta vendégül vetélytársait a Vacsoracsatában.

Zimány Lindát nem éppen különleges főzőtudományáról ismerjük. Sokkal inkább a közte és Britney Spears között lévő kísérteties hasonlóságról. Már az adás legelején elmondta, hogy mivel még sose főzött, nagy kihívást jelent számára a háromfogásos menü összeállítása.

A szexi műsorvezető vásárlás közben is elbizonytalanodott: alig ismerte fel az alapanyagokat és amikor csak alkalma volt, kirakatokat nézegetett, csizmákat próbálgatott, sminkelte magát.

A konyhában pedig aztán már világosan látszott rajta, hogy minden, amit csinál, azt először teszi. Nem tudta, mire használják a szűrőt, a fakanalat és a borsdaráló működtetése is nehézséget okozott számára.

Mivel Linda egyáltalán nem rutinos vendéglátó, ezért eddig nappalira sem volt szüksége, ezért aztán gardróbszobát alakította át, így a vacsorát is kénytelen volt a ruhagyűjteménye mellett megtartani.

Nemcsak a helyszínt, hanem a terítékét sem nevezhetjük hétköznapinak: igazodva a menüjéhez és Amerika-mániájához egy hatalmas USA-zászlót használt abrosznak. Az asztal közepére egy tál pattogatott kukoricát tett, az asztaldísz és egyben az ültető kártyák helyett pedig névre szóló kis amerikai zászlókat.

Az eddig szerepelt vendéglátókhoz hasonlóan Linda is készült meglepetés-produkcióval a vacsora felszolgálása előtt. Beöltözött Britneynek, és az egyik legismertebb slágerét énekelte el vendégeinek.

Azonban nemcsak vacsorája előtt, hanem közben is zajlottak az események. A desszert felszolgálása előtt Lajcsi és Gábor befeküdtek az ágyába, Enikő és Kristóf pedig rögtönzött divatbemutatót tartott ruhatárából.

Ahhoz képest, hogy Linda délelőtt még csak ismerkedett a tésztaszűrővel, a fakanállal és a serpenyővel, délutánra már használni is tudta azokat, és úgy látszik, vendégei is értékelték ezt: Lajcsi 7, Enikő, Gábor és Kristóf 8-8-8 pontra értékelték szakácstudományát. Így összesen 31 pontja van.





Előétel:

Gombahamburger Britney módra

Hozzávalók:
8 fej nagykalapú barna csiperkegombát
2 db paradicsomot
1 db avokadót
1 db közepes méretű padlizsánt
4 szelet kecskesajtot
6 evőkanál Bertolli Originale olívaolajat
1-1 ág friss kakukkfű
bazsalikom
petrezselyem zöld
őrölt borsot

Elkészítési mód:
A gombák tönkjeit óvatosan törjük le a kalapról, majd csap alá tartva a gomba kalapjának külsejét, öblítsük le hideg vízzel. A belső lemezes oldalát nem szabad megmosni, mert nagyon sok vizet szív magába és elázik a gomba. Daráljunk a belső felére borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, majd tépkedjünk rá friss kakukkfűleveleket.
Vágjuk egy centis vastagságú szeletekre a padlizsánt, az avokadót és a paradicsomot. A padlizsán szeleteket kenjük meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, majd forró serpenyőben mindkét oldalát süssük pirosra. Egy másik serpenyőben hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajat, majd süssük meg a gombákat közepes lángon, párszor megfordítva sütés közben. 5 perc elég is nekik. Az előzőhöz hasonlóan, erős lángon, olívaolajjal megcsorgatott serpenyőben süssük meg a paradicsomszeleteket is. A paradicsom sütése után a forró serpenyőben süssük meg az ujjnyi vastag szeletekre felvágott sajtot.



Főétel:

Amerikai bélszín steak zöldfűszerekkel, steak burgonyával

Hozzávalók:
8 szelet marha vesepecsenye
3 dl tejszín
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
3 db zellerszár
1 db sárgarépa
1,5 dl száraz madeira bor vagy cherry
1 evőkanál magos mustár

őrölt bors
4 szál kakukkfű

Elkészítési mód:
A bélszínszeleteket ütögessük meg kissé, majd csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá kakukkfüvet és hintsük meg kevéske sóval. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja.
Egy nagy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyük bele a fűszerezett hússzeleteket, majd közepes lángon mindkét oldalát két-két percig süssük, utána vegyük ki a serpenyőből. Tegyük a vajat a serpenyőbe, szórjuk bele az apró kockákra felvágott sárgarépát és zellerszárat, majd közepes lángon pároljuk. Pár perc elteltével öntsük hozzá a bort, és addig pároljuk még a bor elpárolog, és cukortartalma karamellként bevonja a zöldségeket. Utána öntsük hozzá a tejszínt és a mustárt is. Ízesítsük kevéske sóval és őrölt borssal, és helyezzük vissza a megsütött hússzeleteket, még egyet forraljunk rajta.
Tálaláskor egy nagy tányér közepére tegyünk sós vízben megfőzött hajdinát, tetejére a bélszínszeleteket, köréje a tejszínes szószból kanalazzunk.



Desszert:

Csokis muffin

Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál barackíz (ízlés szerint más is lehet)
fél csomag sütőpor vagy szófabikarbóna
5 dkg keserű kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé

Elkészítési mód:
A vajat és a csokoládét olvasszuk meg. Keverjük össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Keverhetjük robotgéppel vagy akár kézzel is. .Adagoljuk ki a muffin formába, majd 170 fokon süssük meg. A tetejét cseresznyével díszíthetjük.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template