2010. december 13., hétfő

Vacsoracsata - Bálint Antónia a vendéglátó


Bálint Antónia

Szépségkirálynő, műsorvezető


Szexi szakácsnő

Bálint Antónia bebizonyította, hogy ő nemcsak pózolni, hanem főzni is tud.

Első fogásként Antónia királyrák tempurát szolgált fel vendégeinek. Évát már előételével levette a lábáról, Mónikánál azonban nem aratott osztatlan sikert. A népszerű műsorvezető szerint felesleges volt panírozni a rákot, mert így csak kalóriadúsabb lett az előétel.

Az est fénypontja a palacsintatésztába göngyölt mézes-chilis csirke volt. Ennek a fogásnak leginkább Miki örült, mivel imádja a chilit. Kóstolás után azonban csalódnia kellett, mert Antónia főétele nem volt olyan csípős, mint várta.

Utolsó fogásként kislánya első szülinapi tortáját készítette el. A marcipánvirágokkal díszített finomságról mindenki azt hitte, egy igazi kalória bomba lesz, de a szépségkirálynő ezt is diétás alapanyagokból készítette. A várt hatás nem maradt el, és Toncsi finomsága osztatlan sikert aratott.





Előétel:

Királyrák tempura

Hozzávalók:
Mártogatós szószhoz:
kb 0,5dl szója szósz
1 ek .méz
fél lime leve
egész lime héja lereszelve
mokkáskanál koriander por
mokkáskanál gyömbér por

Salátához:
madárbegy saláta
freez saláta
jég saláta
görög saláta, de ízlés szerint bármilyen saláta is jó,csak keserű ne legyen
füstölt fürjtojás
szárított paradicsom olajban
saláta fűszer só vagy sima só,a legegészségesebb a himalája só
balzsamecet
koktélparadicsom
uborka
paprika
olívaolaj

Rákon lévő tempurához:
étkezési keményítő
liszt
tojás fehérje (kb 2 púpos evőkanál keményítő egy fehérjéhez)

20 db 16/20 garnéla vagy királyrák

Elkészítési mód:
Saláta:
Salátákat összetépkedjük. Fontos, hogy ne vágjuk, különben hamar megbarnul!
Füstölt fürjtojást 5 percig főzzük, majd megpucoljuk és félbevágjuk, salátához adjuk.
Szárított paradicsomot összecsíkozzuk, majd a levével együtt beletesszük a salátába.
A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a paprikát és az uborkát is összevágjuk, és a salátához adjuk.
Nyakon öntjük egy kis balzsam ecettel.
A fűszer sót csak a legvégén tesszük rá, különben összeesik a saláta!
A hűtőbe nem szabad betenni.
Ha forrón adjuk a rák tempurát, azt is csak a saláta mellé szabad tenni, semmiképpen sem rá.

Rák tempura:
Étkezési keményítőt kikeverjük a tojás fehérjével, és egy csipetnyi sóval. A rákokat picit megsózzuk.
Felhevítjük az olajat, a rákokat meghempergetjük a lisztben, majd a keményítős masszában, és végük kisütjük az olajban.

Mártogatós:
Csak összekeverjük a hozzávalókat.



Főétel:

Palacsintatésztába tekert mézes chilis csirkemell

Hozzávalók:
olívaolaj
csirkemell
3 cső kukorica, vagy konzerv
chili
maci méz
sajt
jégsaláta
liszt
8 db tojás
petrezselyem
1 l tej
fehérbors
lila hagyma


Elkészítési mód:
A lilahagymát olívaolajon kevergetjük kicsit, majd beletesszük az apróra vágott csirkemellet. Fontos, hogy kis darabokra vágjuk a csirkét, hogy ne szakítsa szét a palacsintatésztát. Beletesszük a kukoricát legjobb a frissen főzött kukoricacső, de egyszerűbb a konzerv. Sózzuk, borsozzuk (világos ételekhez fehér borsot,sötéthez feketét adjunk), kevés chilit tegyünk bele, és pár evőkanál mézet. Ezeket együtt összepirítjuk, majd végül hozzáadjuk a sajtot.

Elkészítjük a palacsintatésztát:
1/3 l tejhez 2/3 l szódát adjunk. 5 tojást hozzá, és annyi lisztet, hogy csomómentesen el tudjuk keverni. Tegyünk bele kevés olajat, hogy megelőzzük a leragadást. Ha vastag lesz a tészta, adjunk hozzá még szódát.
A palacsintatésztába beleszórjuk az összeaprított petrezselymet. Ha akkor szórjuk rá, mikor a tészta első oldala már majdnem jó, és a fordítás előtt vagyunk, szebben látszik majd kívülről, és szépen díszít is. Természetesen mikor beletöltjük a tölteléket, a petrezselymes oldal kerüljön kívülre.
Köretnek ízlés szerint bármit tehetünk hozzá, talán egy könnyű saláta azonban jobb lehet hozzá.
Sima egyszerű saláta hozzá: madárbegy saláta, paradicsom, kígyóuborka.



Desszert:

Fekete-fehér csoki torta

Hozzávalók:
12 tojás
32 dkg teavaj
16 dkg natúr kakaó
16 dkg kristálycukor
6 dl növényi tejszín
4 tábla fehér csoki

Elkészítési mód:
Bekapcsoljuk a sütőt, 180 fokig melegítjük.

Torta teteje:
Hideg növényi tejszínt felverjük. Fontos, hogy hideg legyen, különben nem lehet felverni! Kézzel 4 tojás sárgáját hozzákeverünk. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot!
Négy tábla fehér csokit felolvasztunk. Nem egyszerű! Tálba tesszük, mikrót 800-900 kW-ra állítjuk. Betesszük a csokit, és kb 5 mp-ként leállítjuk a mikrót, különben megtúrósodik a csoki. Így szép krémes lesz.
Aztán a fehér csokiba maréknyi növényi tejszínt teszünk, összekeverjük, szintén óvatosan, majd a többit is hozzákeverjük. Ezt a masszát betesszük a hűtőbe.

Torta alja:
8 tojás fehérjét 8 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük, betesszük a hűtőbe.
8 tojás sárgáját 8dkg kristálycukorral kikeverünk, hozzáadjuk a 32 dkg teavajat. Ebbe belekeverjük a 16 dkg natúr kakaót, majd kézzel csomómentesen elkeverjük.
A felvert fehérjét ehhez keverjük hozzá, szintén kézzel, hogy a hab ne törjön össze.
A tepsit kivajazzuk, rászórjuk a lisztet. Beletesszük a formát, abba beleöntjük a kakaós masszát, és a 180 fokos sütőben 17 percig sütjük. Fogpiszkálóval megnézhetjük, mielőtt kivesszük, hogy jó-e. Ha nagyon ráragad a csoki, akkor még pár percig sütni kell. Majd ezt hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Ne érje hideg.
Ha ez kihűlt (kb 1,5-2 óra múlva), és a fehér csoki is jól kenhető állapotban van, kivesszük a torta alját a formából, és szépen egyenletesen rákenjük a fehér csoki masszát.
Tetszés és ízlés szerint díszítsük, az alkalomhoz illő módon.
Az ínyencek tehetnek mellé bodzavirágos narancslekvárt, vagy eper dzsemet, ezekkel még fantasztikusabb az íze.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template