2010. december 8., szerda

Vacsoracsata - Deutsch Anita a vendéglátó


Deutsch Anita

színésznő

Deutsch Anitánál becsíptek a vendégek!

Vacsoracsata: Barátok közt ex-Andija próbált helytállni!

A Barátok közt egykori szereplője őszibarack krémlevest készített zabpelyhes keksszel, és vanília fagyival, majd a főétel hagymás magyaros fehér pecsenye volt petrezselymes kifliburgonyával, a desszert pedig diós-narancsos csokoládétorta.

A leves készítés közben elfelejtette kivenni a vanília rudat ezért, azt is össze turmixolta, kénytelen volt szűrőkanállal kihalászni a levesből a vanília rúd darabjait.

A főétel készítése közben jutott az eszébe, hogy elfelejtkezett a krumpliról ezért felhívja az apját, hogy próbáljon meg kiflikrumplit szerezni végül sikerült, de nem igazán hasonlított a kiflire. Anita kitalálja, hogy a kiflibe nyers burgonyát szúr, ezzel tréfálja meg a többieket és a kiflikrumpli témáját ezzel el is intézi. A desszert készítése közben szigetelőszalaggal köti be az elvágott ujját, mert nem talált sebtapaszt.

Andi katonás fegyelemmel fogadta a vendégeket semmi puszilkodás sem volt, libasorba állotta őket. A welcome-drink előtt egy vodkás-vizes játékot játszottak az itt a piros hol a piros formája alapján.

5 pohárba vodkát töltött a másik 5-be pedig vizet. Mindenkinek azt kellett meginnia, amit húzott. Zsuzsa kétszer is a vodkát húzta, kicsit be is csípett. Viktor nem örült a kényszerivásnak, nem szereti, ha kötelező innia.

Majd csak azután mentek be a házba és fogyasztották el a welcome-drinket. Zsuzsa megkéri Ágit, hogy ma este ő borsozza neki minden ételét. Anita mindenkinek személyre szabott kövekkel kedveskedik.

Az előétel mindenkinek ízlett, bár az állagát nem ilyennek képzelték. A kifliburgonyás viccnél szinte mindenki elhitte, hogy a nyers krumplival megtűzdelt kifli lesz a köret, bár nagyon csodálkoztak.

A főétel végén Zsuzsa még tunkolt egy kis kiflit Viktornak.

Anita 36 pontot kapott versenytársitól a vacsorájára.





Előétel:

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók:
1 kg őszibarack
5 dl főzőtejszín
szegfűszeg
cukor - ízlés szerint

Elkészítési mód:
Az őszibarackot szegfűszeges, cukros vízben megfőzzük, majd ha kihűlt összeturmixoljuk és tejszínnel elkeverjük. Apróra vágott barackkal tálaljuk.



Főétel:

Magyaros- fehérpecsenye

Hozzávalók:
1 kg fehérpecsenye
1 kg paradicsom
1/2 kg paprika
4 hagyma
bors
pirospaprika
mustár

Elkészítési mód:
A vékony szeletekre vágott húst befűszerezzük és állni hagyjuk. Olajon hagymát pirítunk, a húst, a karikára vágott paradicsomot és paprikát főzzük addig, amíg a hús meg nem puhul. (Ez legalább 2-3 órát jelent) Ha elkészült főtt krumplival tálaljuk.



Desszert:

Narancsos - diós süti

Hozzávalók:
20 dkg darált dió
20 dkg kristálycukor
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1/2 sütőpor
10 tojás
5 dkg kakaó
1 csomag margarin
kávé
tejszín
1 narancs

Elkészítési mód:
Tészta:
A diót, cukrot, zsemlemorzsát, sütőport, 8 tojás sárgáját, a narancs levét, és lereszelt héját összekeverjük, majd szép, lassan hozzáadjuk a tojások felvert habját is. Tepsiben 150- 180 fokon megsütjük.
Krém:
2 egész tojást, kakaót, lefőtt kávét, nagyon kevés tejszínnel és cukorral gőz fölött felfőzünk. Tűzről levéve belekeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. (előző nap elkészítve jobb)
Miután kihűlt a tészta, a közepét és a tetejét megkenjük a krémmel, és megszórjuk darált dióval.




Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Unknown on 2019. június 25. 10:46 írta...

Ma neztem meg a műsort.
Anita amit főzőtt az nem fehér pecsenye. Ez sertes karaj szerintem. :((

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template