2010. december 3., péntek

Vacsoracsata - Forgács Gábor a vendéglátó


Forgács Gábor

Humorista


Forgács Gábor exkluzív koncertet adott vendégeinek
Éhes vendégeit dallal próbálta csitítani a Vacsoracsata mai vendéglátója…

Éheztette vendégeit Forgács Gábor? vendégei éhségükben már az asztalt verték…

Bár Gábor mindent megtett azért, hogy elvarázsolja a vendégeit, nem mindenki távozott elégedetten a vacsoráról…

A falusi májgaluska leves főtt fürjtojással nagyon ízlett a vendégeknek. A humorista egészen a fogás felszolgálásig azt hitte, az hogy előételéből Linda és Kristóf egyáltalán nem fog enni, és aztán nemcsak, hogy megkóstolták, de még repetát is kértek belőle.

A bronzra sült vegyes hús mellé tálalt dödöllével Gábor osztatlan sikert aratott vendégei körében. A köret ugyanis régi gyermekkori emlékeket idézett fel mindenkiben.

Kristóf a vacsora elején félt, hogy a csúsztatott palacsintaként felszolgált desszertnek azért ez a neve, mert házigazdájuk elesett a konyhában és a palacsinták végigcsúsztak a kövön. Bár Kristóf félelmei nem igazolódtak be, a finomság még így sem ízlett neki. Szerinte ugyanis inkább hasonlított omlettre, mint palacsintára.

Forgács Gábor a vacsorájára Galambos Lajostól 7 , Zimány Lindától 9, Steiner Kristóftól 8, Détár Enikőtől 10 pontot kapott, tehát összesen 34 pontja van.





Előétel:

Falusi májgaluska leves fürjtojással

Hozzávalók a leveshez:
egy fél tyúk, és belsőség
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 közepes zeller
1 kisfej karalábé
1 zöldpaprika (ha kicsit erős az nem baj)
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
kis csomag zeller
nagy csomag petrezselyem

bors
szerecsendió
sáfrány
őrölt kömény
2db mokkacukor
főtt fürj tojás (az étkezők száma szerint)

Hozzávalók a májgaluskához:
2 tojás
liszt (amennyit felvesz a két tojás)
mokkás kanál libazsír
2 csirkemáj

bors
metélt petrezselyem.

Elkészítési mód:
A jól megmosott és feldarabolt tyúkot az aprólékkal – kivéve a májat – lábasba és vízbe tesszük és feltesszük főzni. Kicsit főhet, majd a habot levesszük egy kis kanállal. Ezután beletehetjük a megpucolt zöldségeket és a fűszereket. A két szem mokkacukor ki ne maradjon, mert attól lesz ízes.
A májgaluskához a májat a kés fokával elkaparjuk pépesre, hozzáütjük a két tojást, libazsírt, megsózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük. Ezután, hozzákeverünk annyi lisztet, hogy jól szaggatható pépet kapjunk. A kész levesből egy kislábasba csak levet öntünk, vissza tesszük a tűzhelyre, és amikor kezd forrni beleszaggatjuk a galuskát. Amikor a galuska megfőtt, azt a lével együtt visszaöntjük a levesbe. Ettől a leves kicsit zavaros lesz de finomabb. Beletesszük a főtt fürjtojásokat, hogy felmelegedjenek.



Főétel:

Vegyes pecsenye somogyi dödöllével

Hozzávalók a vegyes pecsenyéhez:
1 fél kiló sertés oldalas, ne túl zsíros legyen
1 fél kiló csirke szárny
2 fej fokhagyma
2 fej hagyma
1 doboz ketchup
1/2 kiló méz

őrölt kömény

Hozzávalók a somogyi dödölléhez:
2 kiló krumpli,
1 kiló vöröshagyma
1/2kiló liszt
1/2 kiló libazsír


A vegyes pecsenye elkészítése:
Az oldalast megmossuk, majd egyenlő darabokra vágjuk.
Lábasba tesszük, mellétesszük a gerezdekre szedett, megpucolt 1 fej fokhagymát, jól megsózzuk, megszórjuk egy mokkáskanál őrölt köménymaggal. Felöntjük vízzel – épp hogy ellepje, és félpuhára főzzük. A csirke szárnnyal ugyan ezt tesszük egy másik lábasban.
Ha megfőttek egyenként kitesszük a darabokat egy szűrőre és jól lecsöpögtetjük.
Majd egy nagy tálban összekeverünk 2 üveg ketchup 1 üveg mézzel. Egyenként megpörgetjük benne a húsokat és szépen sorban egy sütő tepsire tesszük.
Betesszük a sütőbe és 200 fokon ropogósra sütjük.

A somogyi dödölle elkészítése:
A krumplit héjában, jól megsózott vízben puhára főzzük. Megpucoljuk és egy nagy tálban összenyomkodjuk. Keverésközben hozzáadunk egy evőkanál libazsírt és annyi lisztet, hogy kemény pépet kapjunk.
A maradék zsírt megolvasztjuk és az apróra vágott hagymát pirosra sütjük benne. Levesszük a lángról. A krumplipépből két evőkanál segítségével nagy gombócokat formázunk, majd megforgatjuk a hagymás zsírban, hogy jó hagymás legyen, azután sütőlapra tesszük szépen sorban. Előmelegített sütőbe tesszük és 250 fokon picit megpirítjuk.



Desszert:

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:
5 tojás
5 dkg vaj
10 dkg liszt
2 dl tej
10 dkg vaníliás cukor
5 dkg áfonya lekvár
1/2 deci édes vörösbor
olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A vajat habosra keverjük és a tojásoknak a sárgáját hozzáadjuk, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk lassan, keverve a lisztet – hogy ne csomósodjon – majd a tejet és egy csipetnyi sót. A tojások fehérjét egy csipet cukorral keményre verjük, majd lazán hozzákeverjük lassan óvatosan, hogy ne törjön össze. A forró olajban csak az egyik oldalát sütjük meg, majd óvatosan egy tálra csúsztatjuk, megszórjuk vaníliás cukorral, majd megcsöpögtetjük az áfonyalekvárban elkevert vörösborral. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy. Az utolsót fordítva tegyük a tetejére. Azt már csak cukrozzuk. Forrón tálaljuk.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template