2010. december 6., hétfő

Vacsoracsata - Kovács Ági a vendéglátó


Kovács Ági
úszó
Olimpiai aranyérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok, világkupa-győztes.


Majdnem elmaradt Kovács Ági vacsorája

Nem tudni, hogy a győzelem iránti vágy vezérelte-e, de Nyertes Zsuzsa tönkretette olimpiai bajnok úszónőnk vacsoráját.

Magyarország büszkesége, Kovács Ági két éve költözött el édesanyjától, amikor visszajött Amerikából. Érmei nagy részét ezért egyelőre nem saját otthonában, hanem a szülői házban tartja, dicsőségfalán érmeinek csak töredéke található.

A vendéglátó lakása maximálisan tükrözi személyiségét, otthona éppoly meleg és barátságos, mint ő. Nappalijából azonban tisztán levehető, hogy Ági nem sűrűn rendez vacsorát. Konyhaasztalt is a szomszédból kért kölcsön, a vásárlás során pedig az eladók segítségére és tanácsaira hagyatkozott.

Hiába büszkélkedik Ági egy egész polcnyi szakácskönyv-gyűjteménnyel, ha nem lapozgatja. Menüje elkészítését receptről nézte, azt pedig, hogy jól sikerült-e a fogás, nem kóstolás alapján döntötte el, hanem összehasonlította egy internetről letöltött képpel.

Vendégeit szakácssapkában fogadta, hátha ez megadja a kellő bizalmat nekik a kóstoláshoz. Hiszen ki gondolná, hogy egy kezdő szakács szakácssapkát tart otthon?

Az este azonban nem várt fordulatot vett. Az előételt még mindenki jóízűen fogyasztotta, ám a főétel nagy részét már meghagyták. Nyertes Zsuzsa ugyanis végigborsozta Ági főételét, így vendégei a bors kivételével semminek sem érezték az ízét. Az ehetetlenné tett fogást pedig sztárvendégei nem tudták értékelni, így Ági Anitától és Zsuzsától csak 8-8, Zolitól és Viktortól azonban már 9-9 pontot kapott. Olimpiai bajnokunknak összesen 34 pontja van.




Előétel:

Sonkába tekert rukola saláta

Hozzávalók:
20 dkg juhtúró
2 evőkanál peszto
12 szelet sonka
10 dkg rukkola levél
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítési mód:
Tegyük egy tálba a túrót, kanalazzuk rá a pesztót, majd keverjük jól össze. Mossuk meg hideg vízben a rukkola salátát úgy, hogy a végeinél összefogjuk, így nem keverednek össze a végeik. Tegyük egy csepegtető tálba, és várjuk meg, míg jól lecsepeg.
Kenjük meg egyenként a sonkaszeleteket a pesztós juhtúróval, közepére helyezzünk egy kis csokornyit a megmosott salátából, majd óvatosan göngyöljük fel.
Tegyük a megtöltött sonkaszeleteket nagy tányérra, csorgassuk meg olíva, vagy tökmagolajjal. Ha kiadós reggelinek szánjuk, készíthetünk mellé habart tojást is.
Elkészíthetjük a tekercseket füstölt lazaccal vagy sajtszeletekkel is, bazsalikom peszto helyett használhatunk aszalt paradicsomból készített változatot is.



Főétel:

Tejszínes mustáros pulyka olasz tésztával

Hozzávalók:
40 dkg pulykamell filé
3 dl tejszín
3 szál újhagyma
1 csokor bazsalikomlevél

darált bors
4 evőkanál olívaolaj
40 dkg tészta, 2 evőkanál mustár

Elkészítési mód:
Vágjuk ujjnyi csíkokra a pulykahúst, majd csorgassuk az olívaolajat egy nagy serpenyőbe. Forrósítsuk fel, tegyük bele a húscsíkokat. Erős lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg. Ha a hús szélei pirulni kezdenek, öntsük rá a tejszínt, kanalazzuk rá a mustárt, daráljunk rá borsot, és ízesítsük sóval. Tegyük hozzá a felkarikázott újhagymát és forraljuk jól össze.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, majd tálaljunk egy-egy adagnyit nagy tányérokra. Tetejére kanalazzunk a tejszínes mustáros pulykából. A tészta tetejét reszelt parmezán sajttal megszórhatjuk.



Desszert:

Csokoládé mousse

Hozzávalók:
40 dkg étcsokoládé
3 db tojás
0,5 liter tejszín kemény habbá verve
3 evőkanál cukor

Elkészítési mód:
Vízgőz felett, kevergetés mellett olvasszuk meg a csokoládét. Majd egy nagy keverő tálba üssük bele a tojásokat és szórjuk rá a cukrot.
Egy nagy lábasba forraljunk vizet, tegyük a tetejére a keverőtálat, majd habverővel a vízgőz felett keverjünk belőle sűrű habot. Vegyük le a gőzről, állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a felolvasztott csokoládét. Ha kissé kihűlt óvatosan keverjük a kemény habbá felvert tejszínt, öntsük lapos üvegedénybe vagy poharakba és tegyük a hűtőbe legalább fél napra.
Tálaláskor két melegvízbe mártott evőkanál segítségével formázzunk belőle ovális gombócokat, majd óriás tányéron gyümölcsszósszal leöntve szervírozhatjuk.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template