2010. december 7., kedd

Vacsoracsata - Nyertes Zsuzsa a vendéglátó


Nyertes Zsuzsa

Színésznő

Nyertes Zsuzsa a Vacsoracsatában nem lesz nyertes

Hiába bojkottálta Ági vacsoráját, pontjaival még így sem tudta lekörözni az úszónőt…

Zsuzsa imádja lakását, ezért ha teheti, minden idejét otthon tölti. Így az sem meglepő, hogy emlékeit, kitüntetéseit a legszembetűnőbb helyekre akasztgatta.
És akármennyire is hihetetlen, a népszerű színésznőnek a sok színházi próba mellett még a ház rendben tartására és a főzésre is marad ideje. Vásárolni a közeli szupermarketbe ment. Az adásban is látható, hogy Zsuzsi jól fogadja a rajongók közeledését, sőt, kimondottan szereti, ha az utcán odamennek hozzá, így legalább tudja, hogy mennyien szeretik őt.

Ahogy a bevásárlóközpontban, úgy a konyhában is rutinosan mozgott Zsuzsa. A hagymapucolással azonban meggyűlt a baja. Hiába próbálkozott nagymamája jól bevált régi módszerével, még a szájban tartott víz sem segített a könnyek megfékezésében, így kénytelen volt felvenni napszemüvegét.
A videó beillésztéséhez szükséges kódrészlet:
A desszert elkészítésénél elbizonytalanodott, és telefonos segítséget kért, hogy aranyérmes vendégeinek nehogy félresikerült aranygaluskát szolgáljon fel.

Vendégeit Marilyn Monroe-nak öltözve fogadta, az asztal pedig nemzeti színekben pompázott, hogy ezzel is olimpikonjainknak kedveskedjen.
Ági azonban nem felejtette el, hogy vacsoráján Zsuzsi elborsozta főételét és amint alkalma volt rá törlesztett: addig-addig bosszantotta házigazdáját, mígnem eltört a mécses, és Zsuzsi elsírta magát.

A desszert után azonban lecsillapodtak a kedélyek, és Zsuzsi egy exkluzív produkcióval búcsúzott vetélytársaitól. Zoli 7, Anita és Viktor 8-8, Ági pedig 9 pontot adott a házigazdának, akinek így összesen 32 pontja van.






Előétel:

Sárgarépa csíkok kéksajtos mártással és paradicsomos sajtos saláta

Hozzávalók:
sárgarépa
rokfort sajt
tejföl
fokhagyma
só, fehér bors
paradicsom
fejes saláta
kukorica
oliva bogyó

Elkészítési mód:
A megpucolt sárgarépát szeleteljük csíkokra. A mártáshoz villával összetörjük a sajtot, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Tálalásig a hűtőben tároljuk. A paradicsomos salátához is ugyanezt az öntetet használjuk.



Főétel:

Római tálban sült csülök kifli burgonyával

Hozzávalók:
csülök
hagyma
fokhagyma
tejföl
liszt
piros paprika

bors

Elkészítési mód:
A római tálat vízbe beáztatjuk. A csíkokra szeletelt csülköt lisztben, pirospaprikában, megforgatjuk, sózzuk és borsozzuk. A felszeletelt csíkokat sorban elhelyezzük a római tálban, erre hagymát helyezünk és így tovább rétegezzük. A tetejére, fokhagymás tejfölös szószt öntünk. 250 fokos sütőben ½ órát sütjük.



Desszert:

Aranygaluska vanília sodóval

Hozzávalók:
A tésztához:
250 g liszt
25 g porcukor
25 g vaj
20 g élesztő
3 g só
1 db egész tojás
130 ml tej
1 db citrom héja
A vaníliasodóhoz:
750 ml tej
1 db vaníliarúd belseje
4 db tojássárgája
50 g cukor
40 g liszt
kevés rum
A szóráshoz, kenéshez:
80 g darált dió
80 g kristálycukor
olvasztott vaj

Elkészítési mód:
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát. Ezután 30 percig pihentessük a tésztát. Míg kel a tésztánk, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 26 cm átmérőjű tortakarikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral. Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 2 cm vastagra, majd nagyjából egyforma darabokat szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül. A kiszaggatott tésztákat egyenként olvasztott vajjal alaposan leecseteljük, majd alaposan a cukrozott dióba forgatjuk, végül szorosan a kivajazott formába tesszük. Ha megtelt a forma, a maradék cukros dióval megszórjuk, és újabb 30 percen át kelesztjük. Míg kel az aranygaluska, elkészítjük a vaníliasodót. A cukrot és a lisztet egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük. Hozzáadunk 100 ml tejet, valamint a tojások sárgáját. Ezzel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni a vaníliarúd közepével, majd ha felforrt, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgás alaphoz öntjük. Az így kapott keveréket visszaöntjük a fazékba, és kis lángon besűrítjük, míg ízében elmúlik a lisztes érzet. Végül adjuk hozzá a rumot is. A megkelt aranygaluskát 170 C-os előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után meleg vaníliasodóval leöntve tálaljuk.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template