2010. december 10., péntek

Vacsoracsata - Klausmann Viktor a vendéglátó


Klausmann Viktor

A Szerencsekerék című játék műsorvezetőjeként lett ismert, mára azonban visszavonult.

Klausmann Viktor főztje a vendégek szerint értékelhetetlen volt

Vendégeinek egyáltalán nem nyerte el tetszését Viktor menüsora, így csak az este hangulatát értékelhették…

A Szerencsekerék műsorvezetője sztárvendégeit mesébe illő otthonában fogadta. Az adás elején el is árulta a nézőknek, hogy a félhektárnyi birtokon a gyönyörű fák és virágos kertek mellett 40 méteres csobogó patakját szereti a legjobban. Azt is megtudhattuk, hogy a patak medrét a saját kezével ásta ki.

A vacsora hozzávalóit a helyi közértben vásárolta meg, az este során felszolgált és igazi különlegességeknek számító borokat egyik kedves borkereskedő ismerősétől szerezte be.
A videó beillésztéséhez szükséges kódrészlet:
Vendégeit nem házánál, hanem a közeli tó partján várta Viktor, és az üdvözlőitalt is itt szolgálta fel nekik. A közös koccintás után megtanította sztárvendégeit quadozni. Miután beesteledett, Viktor a lakás felé invitálta vendégeit, ahol ismét egy meglepetéssel kedveskedett nekik. Az este a meglepetések estéje volt.

Az ex-műsorvezető cigányzenészeket hívott vacsorájára, hogy ők szolgáltassák az esti mulatozáshoz a talpalávalót. Viktor menüsora azonban nem váltotta be a hozzá főzött reményeket, ezért vendégei csak a hangulatot pontozták. A hölgyvendégek 8-8, Zoli 9 pontot adott a házigazdának, akinek így összesen 33 pontja van.




Előétel:

Füstölt lazac salátaágyon, tormával

Hozzávalók:
lazac
1 ropogós saláta
1 adag tartármártás
1 citrom
bors

Elkészítés: A salátát megmossuk, apróra tépkedjük. A tartárt összekeverjük, majd a salátára borítjuk, átforgatjuk benne. A tetejére rakjuk a lazacot, majd nagyon vékony citromkarikákkal díszítjük. A végén megszórjuk borssal.



Főétel:

Nyírségi gombóc leves Ózon módra

Hozzávalók 5 személyre:
70 dkg borjúhús
30 dkg répa
1 kisebb zeller
2 db petrezselyem gyökér max 20 dkg
20 dkg burgonya 20
20 dkg liszt
1 egész tojás
1 csom petrezselyem zöld
10 dkg teavaj
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
2 db egész citrom
2 db húsleveskocka
30 dkg fehér csiperke
10 dkg zöldborsó

A felkockázott húst sós lében felfőzzük, lehabozzuk, majd a vegyes zöldsségeket hozzáadjuk, és a szeletelt, pirított gombát is hozzáöntjük. Ezután elkészítjük a burgonyagombócot, kiszaggatjuk és hozzáadjuk (lisztes kézzel) a világos vajas rántással sűrített tekjszínnel dúsított utóízesítést, és sót, citromlevet.

Viktor trükkje: a burgonya gombócot hivatalosan alig 1 cm átmérőjűre kell gyúrni és szaggatni, Viktor cseresznye nagyságúra mérte majd lisztben megforgatva és a leveshez hozzáadva kiváltotta a rántást.



Desszert:

Vajon párolt gyümölcsök csokiöntettel

Hozzávalók:
vaj
körte
csoki öntett

Elkészítési mód:
A körtét lassú tűzön megpároljuk, majd leöntjük csoki öntettel és a közepébe pálinkát öntünk.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template