2010. december 18., szombat

Vacsoracsata - Csepregi Éva a vendéglátó


Csepregi Éva

énekes

Csepregi Évánál dalra fakadt a társaság



Csepregi Éva a Vacsoracsatában is remekelt

A Neoton Família szőkesége bebizonyította, hogy nemcsak énekelni, hanem főzni is tud.

Nincs olyan ember Magyarországon, aki nem ismeri Csepregi Évát. A ’80-as években hangjával nemcsak hazánkat, hanem a szinte a fél világot meghódította.

A pénteki Vacsoracsatában Évát egészen új oldaláról ismerhettük meg. Bepillantást engedett féltve őrzött otthonában, és megmutatta, milyen az élete, ha épp nincs reflektorfényben.

Otthona a természet lágy ölén fekszik. Mivel imádja a természetet, házát is fából készítette, szobáit pedig virágokkal díszítette. A ház bemutatásakor a népszerű énekesnő megmutatta párjával közös hobbijukat is: a kertjük végében található dúcokban körülbelül 150 galambot tartanak, amiket minden nap röptetnek.

Éva vendégeit házias, de diétás ételekkel várta, főételét pedig a kinti kemencében sütötte. Az előkészületek alatt még fát is aprított. Desszertnek alkohollal leöntött sült banánt szánt, amit a vendégek előtt akart flambírozni. Mivel Armand nem szereti a banánt, neki marcipánból készített gyümölcsöt tálalt. A flambírozás azonban nem úgy sikerült, mint ahogy remélte. Izgalmában véletlenül a terítőre is öntött egy cseppet az alkoholból, így a banán mellett az is lángra kapott.

A tüzesre sikerült estét Éva egy közös zenéléssel zárta, ahol kisfia is megmutatta dobtudását.

Éva főzőtudományát és vendégszeretetét Miki, Antónia és Mónika 9-9 pontra, Armand pedig 10-re értékelte.
Így Évának összesen 37 pontja van, amivel a héten ő vihette haza a Vacsoracsata legjobb házigazdájának járó címet.







Előétel

Mogyorós padlizsán

Hozzávalók:
3 db padlizsán
5 nagy paradicsom
1 fej fokhagyma
5 dkg sós földimogyoró
2 csokor petrezselyem
kb. 1 dl olívaolaj
1 csomag morzsolt oregano

Elkészítési mód:
A padlizsánokat megmossuk, majd karikára vágjuk. Nem kell meghámozni. Egy tálba tesszük a szeleteket, megsózzuk, és állni hagyjuk, hogy a keserű ízétől megszabaduljunk. Néhány perc múlva leönthetjük a keserű levét, és letörölgetjük papírtörölközővel a szeleteket.
Megpucoljuk a fokhagymát, apróra daráljuk, megdaráljuk a mogyorót is, a petrezselymet apróra vágjuk. Elővesszük a mikró tálját, és lerakjuk a hozzávalókat. Kezdjük a padlizsánnal, rátesszük a szeletekre vágott paradicsomot, megszórjuk a fokhagymával, mogyoróval, oregánóval, petrezselyemmel, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Addig ismételjük ezt, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha a mikrónak van Crisps funkciója, akkor betesszük a mikróba, és 10 percet adunk neki Crisps fokozaton.



Főétel:

Kemencében sült oldalas, csirkecomb, vele sült krumplival, sütőtökkel, és körtével
Hozzávalók:
1 kg oldalas
4 darab csirkecomb
4 db körte
1 db sütőtök
1 kg krumpli
oldalashoz való pác fűszer
csirkéhez való pác fűszer

bors
olívaolaj
fokhagyma

Elkészítési mód:
Miután megmostuk a húsokat, befűszerezzük, és állni hagyjuk. A fűszerek mellett meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Megpucoljuk a hozzávalókat. A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, kb. akkorára, amekkorák a félbe vágott körték. A körte, és a sütőtök héját rajta hagyjuk. A fokhagymát sem pucoljuk meg teljesen, csak megmossuk, és rajta hagyjuk a héját.
A kemencét természetesen jó előre kell felfűteni. Három tepsire van szükségünk.
Az egyikbe beletesszük az oldalasokat, amiket már bepácoltunk, mellé tesszük a félbevágott krumplikat, meglocsoljuk olivával, és egy kis vizet is öntünk alá. Ugyanígy bánunk a csirkecombokkal is. A fokhagymákat héjastól mellé tesszük, mert amikor ez megsül, nagyon könnyen le tudjuk húzni a héját, és finom, ehető gerezdeket kapunk.
A körtéket, és a feldarabolt sütőtököt a tepsibe tesszük, természetesen megmosva, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megsózzuk, és durvára őrölt borssal megfűszerezzük.
Kb. 1, vagy 1 1/2 óra alatt készre sütjük.



Desszert:
Sült banán vanília fagyival, és citrusz szósszal
Hozzávalók:
4 db banán félbe vágva
1 db lime
1 db citrom
1 db narancs
1 db főzés nélkül elkészíthető puding por
2 dl tejszín
vanília rúd
szegfűszeg
kb. 1/2 liter narancslé
100%-os körte pálinka
porcukor

Elkészítési mód:
A félbevágott banánokat egy tepsire tesszük, mindegyik tetejére egy pici vajat teszünk, megcukrozzuk, és betesszük a sütőbe. Kb. 10 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha egy kicsit már elszíneződött a banán.
A citrus szósz:
A limot, a citromot, és a narancsot krumpli hámozóval meghámozzuk. A héj darabokat vékony szeletekre vágjuk, mintha metélt lenne. A narancsot szeleteire szedjük. A lime-ot, és a citromot félbevágjuk.
Feltesszük a narancslevet főni. Belerakjuk a fahéjat, a vanília rudat, a szeletekre vágott héjakat, és a narancs darabokat. 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, majd ha kihűlt belekeverünk 1/2 zacskó főzés nélküli vanília pudingot. Egy kicsit megvastagszik, besűrűsödik, belekeverjük a tejszínt, ízlés szerint, kb. 1-2 dl-t.
Tálalásnál tányérra tesszük a banánt, mellé, vagy ráöntjük a szószt, és mellé teszünk egy gombóc vanília fagyit.




Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Unknown on 2020. február 25. 2:42 írta...

Do you realize there is a 12 word sentence you can speak to your partner... that will induce deep feelings of love and impulsive attractiveness for you buried within his heart?

That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, treasure and look after you with all his heart...

===> 12 Words That Fuel A Man's Desire Response

This impulse is so hardwired into a man's brain that it will drive him to try better than before to build your relationship stronger.

As a matter of fact, fueling this dominant impulse is absolutely important to achieving the best possible relationship with your man that once you send your man one of the "Secret Signals"...

...You will instantly find him expose his soul and heart to you in such a way he haven't expressed before and he'll distinguish you as the one and only woman in the galaxy who has ever truly fascinated him.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template