2010. december 18., szombat

Vacsoracsata - Csepregi Éva a vendéglátó


Csepregi Éva

énekes

Csepregi Évánál dalra fakadt a társaság



Csepregi Éva a Vacsoracsatában is remekelt

A Neoton Família szőkesége bebizonyította, hogy nemcsak énekelni, hanem főzni is tud.

Nincs olyan ember Magyarországon, aki nem ismeri Csepregi Évát. A ’80-as években hangjával nemcsak hazánkat, hanem a szinte a fél világot meghódította.

A pénteki Vacsoracsatában Évát egészen új oldaláról ismerhettük meg. Bepillantást engedett féltve őrzött otthonában, és megmutatta, milyen az élete, ha épp nincs reflektorfényben.

Otthona a természet lágy ölén fekszik. Mivel imádja a természetet, házát is fából készítette, szobáit pedig virágokkal díszítette. A ház bemutatásakor a népszerű énekesnő megmutatta párjával közös hobbijukat is: a kertjük végében található dúcokban körülbelül 150 galambot tartanak, amiket minden nap röptetnek.

Éva vendégeit házias, de diétás ételekkel várta, főételét pedig a kinti kemencében sütötte. Az előkészületek alatt még fát is aprított. Desszertnek alkohollal leöntött sült banánt szánt, amit a vendégek előtt akart flambírozni. Mivel Armand nem szereti a banánt, neki marcipánból készített gyümölcsöt tálalt. A flambírozás azonban nem úgy sikerült, mint ahogy remélte. Izgalmában véletlenül a terítőre is öntött egy cseppet az alkoholból, így a banán mellett az is lángra kapott.

A tüzesre sikerült estét Éva egy közös zenéléssel zárta, ahol kisfia is megmutatta dobtudását.

Éva főzőtudományát és vendégszeretetét Miki, Antónia és Mónika 9-9 pontra, Armand pedig 10-re értékelte.
Így Évának összesen 37 pontja van, amivel a héten ő vihette haza a Vacsoracsata legjobb házigazdájának járó címet.







Előétel

Mogyorós padlizsán

Hozzávalók:
3 db padlizsán
5 nagy paradicsom
1 fej fokhagyma
5 dkg sós földimogyoró
2 csokor petrezselyem
kb. 1 dl olívaolaj
1 csomag morzsolt oregano

Elkészítési mód:
A padlizsánokat megmossuk, majd karikára vágjuk. Nem kell meghámozni. Egy tálba tesszük a szeleteket, megsózzuk, és állni hagyjuk, hogy a keserű ízétől megszabaduljunk. Néhány perc múlva leönthetjük a keserű levét, és letörölgetjük papírtörölközővel a szeleteket.
Megpucoljuk a fokhagymát, apróra daráljuk, megdaráljuk a mogyorót is, a petrezselymet apróra vágjuk. Elővesszük a mikró tálját, és lerakjuk a hozzávalókat. Kezdjük a padlizsánnal, rátesszük a szeletekre vágott paradicsomot, megszórjuk a fokhagymával, mogyoróval, oregánóval, petrezselyemmel, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Addig ismételjük ezt, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha a mikrónak van Crisps funkciója, akkor betesszük a mikróba, és 10 percet adunk neki Crisps fokozaton.



Főétel:

Kemencében sült oldalas, csirkecomb, vele sült krumplival, sütőtökkel, és körtével
Hozzávalók:
1 kg oldalas
4 darab csirkecomb
4 db körte
1 db sütőtök
1 kg krumpli
oldalashoz való pác fűszer
csirkéhez való pác fűszer

bors
olívaolaj
fokhagyma

Elkészítési mód:
Miután megmostuk a húsokat, befűszerezzük, és állni hagyjuk. A fűszerek mellett meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Megpucoljuk a hozzávalókat. A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, kb. akkorára, amekkorák a félbe vágott körték. A körte, és a sütőtök héját rajta hagyjuk. A fokhagymát sem pucoljuk meg teljesen, csak megmossuk, és rajta hagyjuk a héját.
A kemencét természetesen jó előre kell felfűteni. Három tepsire van szükségünk.
Az egyikbe beletesszük az oldalasokat, amiket már bepácoltunk, mellé tesszük a félbevágott krumplikat, meglocsoljuk olivával, és egy kis vizet is öntünk alá. Ugyanígy bánunk a csirkecombokkal is. A fokhagymákat héjastól mellé tesszük, mert amikor ez megsül, nagyon könnyen le tudjuk húzni a héját, és finom, ehető gerezdeket kapunk.
A körtéket, és a feldarabolt sütőtököt a tepsibe tesszük, természetesen megmosva, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megsózzuk, és durvára őrölt borssal megfűszerezzük.
Kb. 1, vagy 1 1/2 óra alatt készre sütjük.



Desszert:
Sült banán vanília fagyival, és citrusz szósszal
Hozzávalók:
4 db banán félbe vágva
1 db lime
1 db citrom
1 db narancs
1 db főzés nélkül elkészíthető puding por
2 dl tejszín
vanília rúd
szegfűszeg
kb. 1/2 liter narancslé
100%-os körte pálinka
porcukor

Elkészítési mód:
A félbevágott banánokat egy tepsire tesszük, mindegyik tetejére egy pici vajat teszünk, megcukrozzuk, és betesszük a sütőbe. Kb. 10 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha egy kicsit már elszíneződött a banán.
A citrus szósz:
A limot, a citromot, és a narancsot krumpli hámozóval meghámozzuk. A héj darabokat vékony szeletekre vágjuk, mintha metélt lenne. A narancsot szeleteire szedjük. A lime-ot, és a citromot félbevágjuk.
Feltesszük a narancslevet főni. Belerakjuk a fahéjat, a vanília rudat, a szeletekre vágott héjakat, és a narancs darabokat. 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, majd ha kihűlt belekeverünk 1/2 zacskó főzés nélküli vanília pudingot. Egy kicsit megvastagszik, besűrűsödik, belekeverjük a tejszínt, ízlés szerint, kb. 1-2 dl-t.
Tálalásnál tányérra tesszük a banánt, mellé, vagy ráöntjük a szószt, és mellé teszünk egy gombóc vanília fagyit.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template