Galambos Lajos
A Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett zenész mulatós slágereivel futott be.
Galambos Lajos lenyűgözte vendégeit főzőtudományával
A mulatós zenész bebizonyította: eddig joggal kritizálta vetélytársai főztjét…
Lajcsi megdolgoztatta vendégeit a Vacsoracsatában: a vacsoráért cserébe felvágatta tűzifáját sztárvendégeivel…
Celebek az előételről
Egy titkos családi recept alapján készített előétele osztatlan sikert aratott vendégei körében. Még a félkész ételeket kedvelő Linda is kétszer szedett belőle és bevallotta, hogy ilyen finom zellerkrémlevest még étteremben sem evett.
A főételről
Lajcsi vendégei a főfogásban sem találtak kivetnivalót. A köretként felszolgált diós krumpli és a házi készítésű kenyér olyan finom volt, hogy Kristóf és Enikő a fogás végén alig bírt felállni az asztaltól.
A desszertről
Lajcsi utolsó fogásként nagymamája specialitását, fahéjas bundás almát szolgált fel vendégeinek, ami után minden vendég megnyalta mind a 10 ujját!
A családi receptekből készült menü 40 pontot ért.
VideóElőétel:
Ünnepi krémleves sváb gombóccal
Hozzávalók:
zsemle
só
bors
tojássárgája
rozmaring
petrezselyem
zeller
főzőtejszín
hagyma
kevés burgonya
Elkészítési mód:
A hagymát pirítjuk, felöntjük vízzel, bele a zellert és burgonyát, amikor puha, pürésítjük.
Tojást a zsemlével és fűszerekkel összegyúrjuk, és forró olajban kisütjük.
Feltétnek a leveshez tálaljuk.Főétel:
Sváb pecsenye dióban forgatott burgonyával
Hozzávalók:
fehér pulykahús
sertéshús
hagyma
paradicsom húslé
burgonya
dió
só
bors
rozmaring
Elkészítési mód:
A húsokat csíkokra vágjuk, a megdinsztelt hagymára tesszük, majd felöntött húslében a kellő állapotig pároljuk, közben fűszerezzük.
Burgonyát egészben megfőzzük, pucoljuk, forró olajban aranybarnára sütjük, és darált dióval megszórjuk.Desszert:
Bundázott alma fahéjjal
Hozzávalók:
alma
palacsintatészta
fahéj
Elkészítési mód:
A sűrű palacsintatésztába mártjuk a kimagozott alma szeleteket, forró olajban kisütjük, tálaláskor fahéjjal megszórjuk.
Forrás: rtlklub.hu
2010. december 2., csütörtök
Vacsoracsata - Galambos Lajos a vendéglátó
Author: showzok
| Posted at: 19:30 |
Filed Under:
Bundázott alma fahéjjal,
Galambos Lajos,
receptek,
Sváb pecsenye dióban forgatott burgonyával,
Ünnepi krémleves sváb gombóccal,
vacsoracsata
|

Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése