2010. december 2., csütörtök

Vacsoracsata - Galambos Lajos a vendéglátó


Galambos Lajos

A Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett zenész mulatós slágereivel futott be.


Galambos Lajos lenyűgözte vendégeit főzőtudományával

A mulatós zenész bebizonyította: eddig joggal kritizálta vetélytársai főztjét…

Lajcsi megdolgoztatta vendégeit a Vacsoracsatában: a vacsoráért cserébe felvágatta tűzifáját sztárvendégeivel…

Celebek az előételről
Egy titkos családi recept alapján készített előétele osztatlan sikert aratott vendégei körében. Még a félkész ételeket kedvelő Linda is kétszer szedett belőle és bevallotta, hogy ilyen finom zellerkrémlevest még étteremben sem evett.


A főételről
Lajcsi vendégei a főfogásban sem találtak kivetnivalót. A köretként felszolgált diós krumpli és a házi készítésű kenyér olyan finom volt, hogy Kristóf és Enikő a fogás végén alig bírt felállni az asztaltól.


A desszertről
Lajcsi utolsó fogásként nagymamája specialitását, fahéjas bundás almát szolgált fel vendégeinek, ami után minden vendég megnyalta mind a 10 ujját!

A családi receptekből készült menü 40 pontot ért.


Videó




Előétel:

Ünnepi krémleves sváb gombóccal

Hozzávalók:
zsemle

bors
tojássárgája
rozmaring
petrezselyem
zeller
főzőtejszín
hagyma
kevés burgonya

Elkészítési mód:
A hagymát pirítjuk, felöntjük vízzel, bele a zellert és burgonyát, amikor puha, pürésítjük.
Tojást a zsemlével és fűszerekkel összegyúrjuk, és forró olajban kisütjük.
Feltétnek a leveshez tálaljuk.



Főétel:

Sváb pecsenye dióban forgatott burgonyával

Hozzávalók:
fehér pulykahús
sertéshús
hagyma
paradicsom húslé
burgonya
dió

bors
rozmaring

Elkészítési mód:
A húsokat csíkokra vágjuk, a megdinsztelt hagymára tesszük, majd felöntött húslében a kellő állapotig pároljuk, közben fűszerezzük.
Burgonyát egészben megfőzzük, pucoljuk, forró olajban aranybarnára sütjük, és darált dióval megszórjuk.



Desszert:

Bundázott alma fahéjjal

Hozzávalók:
alma
palacsintatészta
fahéj

Elkészítési mód:
A sűrű palacsintatésztába mártjuk a kimagozott alma szeleteket, forró olajban kisütjük, tálaláskor fahéjjal megszórjuk.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template