2010. december 14., kedd

Vacsoracsata - Kautzky Armand a vendéglátó


Kautzky Armand

Színművész, szinkronszínész.


Kautzky Armand desszertje lángra kapott?

A szinkronszínész igazán kitett magáért a keddi vacsoracsatában, és egy James Bondos finomsággal próbálta elkápráztatni vetélytársait…

Étvágygerjesztőként Armand juhtúróval töltött gombafejeket tálalt vendégeinek. Éva az adás elején elmondta, neki már volt szerencséje ehhez a fogáshoz, de nem hagyott benne jó emlékeket. Mivel félig nyers gombát tálalták elé, ami után napokig fájt a gyomra, így Armand előételét is félve kóstolta meg. A népszerű színész azonban bebizonyította, nála jobban csak egy mesterszakács tudná elkészíteni ezt a fogást, így előétele osztatlan sikert aratott.

Armand főfogásként egy német tradicionális ételt tálat vendégei elé. A főtt-sült tarja bajor káposztával kifogástalan volt, vendégei még repetát is kértek belőle.

Utolsó fogásként a 007-es magyar hangja egy kókuszos répakuglóf fagyi bombát készített vetélytársainak. A finomság nemcsak ízletes, hanem guszta is volt, Antónia szerint azonban egy kicsit mű. A szépségkirálynő ugyanis túlzásnak tartotta a közepébe szúrt tűzijátékot, mert szerinte ez inkább egy augusztus 20-ai vacsorához passzolt volna.






Előétel:

Juhturóval töltött gombafejek

Hozzávalók:
12-14 közepes gomba
25 dkg juhturó (vagy brindza)
1 ek tejföl
snidling
baconszalonna
néhány szem dió

Elkészítési mód:
A gombafejeket megpucoljuk, enyhén megfűszerezzük, a juhtúrót a tejföllel és a snidlinggel összekeverjük, majd a gombába töltjük. A bacon szeleteket a tepsibe fektetjük és rátesszük a gombafejeket, mindegyikbe egy fél hámozott dióbelet nyomunk.



Főétel:

Sült tarja bajor káposztával

Hozzávalók:
fejenként 2 szelet tarja
a páchoz ízlés szerint fűszerek
2 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
egy nagyobb fej káposzta
köménymag

Elkészítési mód:
A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, ízlés szerint bepácoljuk (olaj, mustár) sütés előtt a pácot leitatjuk, pici lisztben megforgatjuk és kevés olajon serpenyőben megpirítjuk. Ezt követően tepsibe lerakjuk a hússzeleteket, ráöntjük a maradék zsiradékot és 1 dl vízzel felöntjük. Alufólia alatt fél órán át pároljuk. Majd a fólia nélkül 10 percet pirítjuk. Így lesz a hús puha.
Két fej vöröshagymát apróra vágjuk és dinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát. Sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük. Az előételből megmaradt bacont csíkokra vágjuk és az eközben megpirított burgonyára tesszük.



Desszert:

Kókuszos répakuglóf

Hozzávalók:
280 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
200 gr cukor
4 db tojás
1 db citrom reszelt héja
2 dl olívaolaj
280 gr reszelt sárgarépa
100 gr kókuszreszelék.

Elkészítési mód:
Tegyük egy keverőtálba a cukrot, az egész tojásokat, sót, reszelt citromhéjat, olívaolajat és a reszelt sárgarépát. Jól keverjük össze. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Kis adagokban dolgozzuk a tojásos alaphoz.
Olívaolajjal kikent és liszttel megszórt kuglófformába töltsük, majd előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük legalább 40 percig. Mielőtt kivennénk, végezzünk sütéspróbát, szúrjunk a tésztába egy hurkapálcát, és ha nem ragad rá a massza, biztosak lehetünk, hogy átsült a süteményünk.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template