2009. szeptember 24., csütörtök

A Vacsoracsataban ma este Ádok Zoli volt a vendéglátó


Ádok Zoli

Énekes, színész

A Szegedi Művészeti Szakközépiskolában kezdte el középiskolás tanulmányait balett szakon. Két évvel később átjelentkezett a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába, ahol 1996-ban érettségizett.
Szegeden a középiskolai tanulmányai mellett a Szegedi Nemzeti Színház tagja volt, ahol olyan musicalekben játszhatott.
1998-tól több színház tagja is volt.
2002-től öt éven keresztül külföldön dolgozott
2007-ben jelentkezett az RTL klub tehetségkutató műsorába a Csillag Születikbe.
Forrás: wikipedia.org (részletek)

A mai adásban a Csillag születik egykori döntőse, Ádok Zolti kápráztatta el vendégeit szakácstudományával.

Ádok Zoli éhes celebtársait egyedi és dizájnos otthonában látta vendégül. Az üde, színes fiatalos lakás hűen tükrözte Zoli ízlésvilágát. A nappali falait relikviákkal és sajátkészítésű képekkel díszítette.

A vacsora egyik fő alkotóelemét, a gombát saját kezűleg szedte egy gombatelepen, a többi alapanyagot pedig kedvenc piacán szerezte be.

Zoli nemcsak a fogásokra, hanem az asztaldíszítésre is nagy hangsúlyt fektetett. Olyannyira, hogy a színek már-már zavarba ejtően passzoltak a bútorokhoz. A gyertyatartó a szalvétával, a szalvéta a szék párnájával, egyszóval minden mindenhez illet.

A welcome-drink pezsgős mangó volt, amit a nappaliban szolgált fel.
Zolinak már az előétele is elképesztő fogadtatásra lelt, ugyanis a venyigére tekert kenyeret saját kezűleg készítette és a desszerthez való piskótát is.

Zoli meglepetés produkciója egy musical részlet volt, de nem akármilyen, mert egy cilinderes, frakkos jelmezben kápráztatta el a jelenlévőket ének- és tánctudásával.

A mai estét Ildikó 9, Attila, Zita és Andi 10-10 ponttal jutalmazta, így Zolinak összesen 39 pontja van.








Előétel:

Vitaminbomba venyigére tekert fokhagymás rozmaringos kenyérrel

Hozzávalók:
2 fürt koktélparadicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 doboz ruccola
1 doboz madársaláta
1 jégsaláta
1 csomó újhagyma
20 dkg görög Feta
2 csomag olasz mozarella
friss bazsalikomlevel
kevés oregano
ízlés szerint morzsolt rozsabors

Dressing
1-2 ek méz
1 ek mustár
2-3 ek balzsamecet
extra szűz olivaolaj


Az előételről:
Az est első fogása vitaminbomba volt venyigére tekert fokhagymás, rozmaringos kenyérrel. Andrea szerint egy saláta elkészítéséhez nem kell egyetemi katedra, viszont egy saláta öntett elkészítése már komoly és kifinomult ízlés szükségeltetik, és ez mai házigazdájukban megvolt.



Főétel:

Cápaharcsa filé rozmaringos gombával, fokhagymás leveles spenóttal

Hozzávalók:
cápaharcsa
mustár
olivaolaj
spenót
fokhagyma

bors
rozmaring

Elkészítés:
A cápaharcsát fokhagymával és mustárral ledörzsölöm kis olivaolajjal meglocsolom pár órára hagyom állni, majd nagy lángon alufólia alatt hirtelen kisütöm.

Spenótot kimosom leforrázom majd extra szűz olivaolajon fokhagymával, sóval, borssal együtt megdinsztelem.

Gombát megmosom csak hosszában vágom fel, megdinsztelem a hagymát egy kis olivaolajon, és megszórom egy kevés borssal, sóval és friss rozmaringgal illetve rozsaborssal.


A főételről:
Az est főfogása cápaharcsa filé volt, rozmaringos gombával, fokhagymás leveles spenóttal. A gusztusos és látványos főfogás igazi ízorgia volt.



Desszert:

Somlói galuska

Piskóta
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek liszt
8 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor

Alaplé:
5 dl víz
1-2 dl sötét rum
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd
4-5 ek cukor

Ezt mind összekeverem felforralom, majd hagyom kihűlni, ezzel fogom meglocsolni a kész piskótalapot.

Krém:
1 vaníliarúd
1 citrom
1 narancs
1 l tej
8 tojássárgája
2 ek liszt
8-10 ek cukor

Tejet felforralom a citrom es a narancs reszelt héjával és a vaníliarúddal, tojást habosra keverem egy kis cukorral meg liszttel.
Miután a tej kihűlt leszűröm es lassan összekeverem a tojással krémmel és megfőzöm.

Kell meg 20dkg reszelt dió
Rumba áztatott mazsola
Ízlés szerint

Rétegenként lerakom:
Egy piskota meglocsolom alap lével, rá vaníliakrém
Rá mazsola dió
Ismétlem míg el nem fogy, arra azonban vigyázunk, hogy krém legyen a tetején is.

Csoki krém
ét csoki
rum
víz

Gőz fölött a csokit elolvasztom, lassan hozzáadom a vizet és a rumot.

A desszertről:
Az est utolsó fogásaként pedig terítékre került a somlói galuska, ami olyan finomra sikeredett, hogy még Zita is megette, aki amúgy nem szereti a desszerteket.


Forrás: vacsoracsata.tv

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template