2009. szeptember 30., szerda

Vacsoracsata 5. hét - Luanda, kubai származású énekesnő a házigazda


Luanda Bird Abreu

Énekesnő




Luanda különleges ételeivel lenyűgözte sztárvendégeit

A szerda esti Vacsoracsatában a Fábry show dalospacsirtája mutatta meg szakácstudományát. A kedves, kubai temperamentumos egzotikus szépség családi házában látta vendégül az éhes celebeket.

A nagy bevásárlás után nekikezdett a főzésnek, hogy elkészítse az esti háromfogásos „Karibi” menüsortát. Az egész napos sütés-főzés után izgatottan várta vendégeit, akik egy kicsit késve érkeztek.

A welcome drink-et egy szamba táncosnő szolgálta fel, majd az italok kiosztása után igazi karneváli hangulat kerekedett Luanda udvarán. A kertet ugyanis szamba táncosok lepték el, akik táncra invitálták az éhes celebeket.

Luanda vacsorája egy igazi egzotikus gasztronómia kalandtúra volt, különleges kubai ételeivel pedig egytől-egyig minden vetélytársát levette a lábáról. Az estét ez előző házigazdákhoz hűen ő is egy meglepetés produkcióval zárta. Férje zongora kíséretével előadott egy lírai dalt, amit Reviczky Gábor még meg is könnyezett.

A különleges kubai ételekért Luanda Elődtől és Adától 9-9, Gábortól és Fruzsinától pedig 10-10 pontot kapott, így összesen 38 ponttal büszkélkedhet.


Videó







Előétel:

Zöld banán sütve avokádókrémmel bagettel

Hozzávalók:
2 puha avokádó
1 kis fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika
1 zöldcitrom
1 deci tejszín

frissen őrölt bors

Elkészítés:
Az avokadót kettévágom, kiszedem a magját. Beteszem egy tálba, villával kicsit összetöröm és meglocsolom a lime levével. A hagymát felaprítom, a fokhagymát pépesre reszelem. Ráöntöm a tejszínt, és botmixerrel pépesre keverem.
Amikor kész, megsózom és borsozom.


Az előételről:
Az est első fogása zöld banán volt sütve, avokádókrémmel és bagugettel. A vendégeknek nemcsak a krém, de még a zöld banán is olyannyira ízlett, hogy többször repetáztak.



Főétel:

Hátszín criolla salsa-ban, babos rizzsel, gyuca gyökérrel és paradicsomsalátával

Babos rizs

Hozzávalók:
130 g vörösbab (= 260 g főtt bab = 1 kis konzerv)
2 ek olívaolaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db kaliforniai paprika, piros
1 db chilipaprika (elhagyható, de megéri)
200 g hosszúszemű rizs
1 mk római kömény (esetleg hagyományos kömény)
1 db babérlevél
2 ek fehérborecet
1 tk só
feketebors, frissen őrölve

Elkészítés:
Egy éjszakán keresztül áztatjuk a babot, és ugyanabban a vízben feltesszük főni pár babérlevéllel. Ugyanazzal a vízzel főzünk a rizst, előtte 1 kaliforniai paprikát csíkokra vágunk, illetve 3 szelet bacon szalonnát és 4 gerezd fokhagymát, majd megpirítjuk olíva olajban. Hozzá adjuk a rizst, megsózzuk, tehetünk hozzá egy kis fehérköményt és feketeborsot és kolbászt. Ami nagyon fontos az, hogy abba a vízben kell megfőzni, amiben a bab volt, attól lesz olyan szép fekete és színes.



Marha hátszín Criolla szószban

Hozzávalók:
5 szelet marha hátszín
2 vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 lime
2 ek fehérbor
1 babérlevél
feketebors

olaj

Elkészítés:
A húst pácoljuk legalább 12 órán át, és csak 1 órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből. Hirtelen megsütjük a hússzeleteket kb. 3 percig, utána ráöntjük a páclét, és abba hagyjuk főzni 15 percen keresztül, nem tovább, mert akkor rágós lesz hús.



Yuca con mojo (gyámgyökér fokhagyma öntettel)

Hozzávalók:
1 vagy 2 Yuca
3 gerezd fokhagyma
oliva olaj
lime



A főételről:
Az est főfogása egy igazi kubai különlegesség volt. Gábor leginkább a húst dicsérte, Ada és Előd a rizst, Fruzsi pedig yucca gyökeret.



Desszert:

Flan nyári szószban fagylalttal

Hozzávalók:
1 doboz sűrített tej
4 tojás
1 natúr joghurt
1 ek dió fagylalt
1 csepp mandula aroma
3 ek cukor (karamell)

Elkészítés:
A tojásfehérjét felhabozzuk nem túl keményre, majd egyenként hozzá adjuk a hozzáválókat és szép lassan összekeverjük. Ha kihűlt a karamell, akkor ráöntjük a keveréket és megfőzzük.


A desszertről:
Végül terítékre került az est utolsó fogása is. A karamelizált finomság íze megosztotta a társaságot, mert míg Fruzsi túl édesnek találta, addig Gábor nem győzött betelni a süteménnyel.



Forrás: rtlklub.hu

5 megjegyzés:

Unknown on 2009. október 1. 18:07 írta...

Fruzsi semmivel nincs megelégedve, nyávogós, szájhúzogatós. Miért lát oly nagyot maga körül? Majd meglátjuk az Ő főztjét. Kimutatta a műveletlenségét, bunkóságát.

Karina on 2009. október 9. 15:55 írta...

Nem tudja valaki, hol lehet venni yuca-t és zöld banánt? Sajnos csak a műsor 2. felére értem oda.
Köszi, K

teemo on 2010. február 10. 15:46 írta...

Igaz még csak most, de kipróbáltam a sült banánt avokádókrémmel. Nagyon tuti vendégváró gyanánt. Külön külön elég semleges ízűek, de együtt...
Együtt pont annyira ízesek, amennyire szükséges.
Karina: kimondottan zöld banánt nem sikerült vennem, de ha bemégy bármely hipermarketbe (pl.: teszkó), garantáltan fogsz találni zöld színű sárga banánt. Talán nem ua az ízvilága, de érdemes kipróbálni azzal is.

Polgár Lili on 2010. április 12. 18:49 írta...

A VII. kerület, Wesselényi utcában (kb. 60-as szám lehet) a Szép Kis Indiában lehet kapni igazi zöld banánt.

Karina on 2010. április 12. 18:54 írta...

Köszi, hogy megírtátok!

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template