2009. szeptember 21., hétfő

Az e heti Vacsoracsata Debreczeni Zitánál kezdődött


Debreczeni Zita

Modell

Debreczeni Zita 1981. január 6-án született Szolnokon. Ezután 1990-ben az érettségi után Szolnokon a Vásárhelyi Pál Közgazdasági Szakközépiskolában Marketing- és reklámmenedzseri végzettséget szerzett. 1999 -ben Zita 18 évesen, az iskola mellett beiratkozott egy szolnoki modelltanfolyamra. Ez idő alatt elég sok díjat söpört be a modell szépségversenyeken. Forrás: sztarlexikon.hu


Zita lenyűgözte vetélytársait főzőtudományával.

Debreczeni Zita egyszer már tanúbizonyságot tett az RTL Klub képernyőjén szakácstudományáról, akkor azonban nem aratott osztatlan sikert vendégei körében menüsorával. Tanulva múltkori hibáiból most minden apró részletre odafigyelt. Tudván, hogy sztárvendégei között lesznek vegetáriánusok, nekik külön menüsorral készült.

Az előétel elkészítése igazi kihívás volt Zita számára, ugyanis azon túl, hogy a sült kolbászt ő töltötte, a leves csipetkéjét is ő szaggatta. A főétellel is elég rendesen meggyűlt a baja, figyelmességének köszönhetően kétszer annyi időt vett igénybe az est főfogásának elkészítése.

Hogy még ízesebb és magyarosabb hangulatot varázsoljon Zita az asztalra és otthonába piros menyecske ruhában fogadta vendégeit.

A welcome drink pálinka volt, amit a nappaliban fogyasztottak el. Zita a vendégek érkezése előtt egy komplett cigányzenekart csempészett lakásba, akik egy váratlan pillanatban előbújtak és hatalmas zenés mulatságot varázsoltak mindenki nagy örömére.

A vacsora végére Zita egy plusz meglepetéssel készült, ugyanis aznap este volt Ádok Zoli 33. születésnapja, amire házigazdájától egy születésnapi tortát kapott.

Zita ezért az estéért Ildikótól és Andreától 8-8, Zolitól és Attilától pedig 9-9 pontot kapott, így összesen 34 pontja van.






Előétel:

Hamis gulyásleves

Hozzávalók:
75 dkg tisztított burgonya
2 db friss zöldpaprika
2 db friss paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
3 db marhahúsleves-kocka
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 mokkáskanál majoránna
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek piros fűszerpaprika (aki szereti az erőset, kevés cseresznyepaprika-krémet is tehet bele)
2 ek tarhonya (de csak házi, szabálytalan alakú apró száraz tarhonya)
ízlés szerint só
1 cs őrölt köménymag.
sütni való füstölt kolbász

Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd zsírját folyamatos keverés közben kis lángon kiolvasztom, és ráteszem a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Folytonosan kevergetve üvegesre fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a paprikakrémet, majd azonnal ráöntök két evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát, és néhány percig kevergetem. Ezután a megtisztított, zúzott fokhagymával és a köménymaggal ízesítem, majd ráöntök másfél liter vizet, illetve annyit, amennyi jó bőven ellepi a burgonyát. Ezután beleteszem a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott zöldpaprikát meg a húsleveskockákat és felforralom. Ha szükséges, meg is sózom. Fedő alatt puhára főzöm, csak ezután teszem bele a felkarikázott paradicsomot és a házi tarhonyát (csipetke helyett). Addig főzöm még, amíg a tarhonya meg nem fő. Forrón tálalom.
A kolbász kevés zsiradékban megsütjük és a leves mellé tálaljuk.


Az előételről:
Az est első fogása hamis gulyásleves volt, ami inkább hasonlított egy finom zöldséglevesre, mint gulyásra.



Főétel:

Csirkepaprikás galuskával

Hozzávalók:
1 kis csirke (1 kg körüli)
7-8 dkg húsos füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
1 ek piros fűszerpaprika
1-1 dl tejföl és tejszín
1 teáskanál liszt
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só

Köret:
8 db a szokásos módon készített túrógombóc, de pirított morzsa és cukor nélkül, kevés kaporral és tejföllel.

Elkészítés:
A csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágom. (A szárnyvégeket, a hátat, a nyakat és a lábakat levesnek más alkalommal megfőzöm.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózom. A vöröshagymát tisztítás után finomra aprítom, a szalonnát úgyszintén.
A szalonnazsíron a hagymát üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd rögtön ráöntök 2 evőkanál vizet és a tűzre visszateszem. A húsdarabok mindkét oldalát lepirítom, ezután aláöntök egy deci vizet. Hozzáadom a megmosott, szeletekre vágott zöldpaprikát. Fedő alatt, a hús gyakori forgatásával puhára párolom. Ha a levét idő előtt elfőne, apránként, egy-két evőkanál forró vízzel pótolom. Végül beleteszem a vékony gerezdekre vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ugyancsak fedő alatt tovább párolom még néhány percig. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverem, majd ráöntöm a húsra. Csak annyi ideig forralom, amíg a lábost rázogatva, a paprikás mártás össze nem gyűlik a tetején. Keverni nem szabad. (A gyenge csirkehús széttörik, ha kevergetik!) Körete a szokásosan elkészített galuska, de lehet túrógombóc is, cukor helyett sóval, kaporral és tejföllel.


A főételről:
Zita főfogása csirkepaprikás volt galuskával. Az ötletes fogás osztatlan sikert aratott vendégei körében. Ildikó szerint csinos házigazdájuk biztos nem most főzött először, mert egy kezdő nem tud ilyen finomat készíteni.



Desszert:

Meggyes rétes

Hozzávalók:
fél kg meggy
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg cukor

Elkészítés:
A meggyeket kimagozom és enyhén kinyomom. Az előkészített réteslapokat megszórom morzsával, elosztom rajtuk a meggyet, megszórom cukorral, feltekerem és a szokásos módon megsütöm.


A desszertről:
Az est utolsó fogása a meggyes rétes épp úgy, mint az első kettő osztatlan sikert aratott Zita vendégei körében.




Forrás: vacsoracsata.tv

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template