2009. szeptember 28., hétfő

Vacsoracsata 5. hét - Reviczky Gábor, a fanyar humorú színész a vendéglátó


Reviczky Gábor

Színész

Reviczky Gábor 1973-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát
1991-től a Vígszínház művésze.
Fanyar humorú, közkedvelt színész, kivételes művészi erővel formálja meg a groteszk, ironikus karaktereket, de karcos hangja és hűvös arcvonásai alkalmassá teszik a negatív figurák eljátszására is. Számos filmben és tv-játékban szerepelt, sokat foglalkoztatott szikronszínész. Robert De Niro és Jack Nicholson általában az ő hangján szólal meg, de őt hallhattuk a Gyűrűk Ura Szarumánjaként is.
Forrás: wikipedia.org

Hétfő este elismert színészünk, Reviczky Gábor látta vendégül a hét celeb csapatát ráckevei otthonában

Gábor, saját otthonában Ráckevén látta vendégül az eheti vacsoracsata résztvevőit. Mivel népszerű színművészünk nagy versenyhorgász hírében áll, épp ezért az sem meglepő, hogy a menüsorához szükséges fő alapanyagot, a halat saját kezűleg szerezte be.

Gábor vacsoravendégeit egy Duna parti stégen várta kapitánysapkában egy üveg pálinkával. Az estét pedig egy meghitt csónakázással kezdte. A vacsora előtt Gábor egy kis játékra invitálta vendégeit, a cél: hogy ki tud több műanyag halat kihalászni a medencéből. Az est legjobb horgász címét Ada nyerte el.

A vacsora jó hangulatban telt, Gábor menüsora azonban nem aratott osztatlan sikert vendégei körében. Fruzsina csak 8, Előd és Ada 9-9, Luanda pedig 10 ponttal jutalmazta Gábor szakácstudományát, így összesen 36 pontja van.

Videó





Előétel:

Füstölt pisztráng

Füszerek:
kakukkfű

a fűrészporba boróka
koriander


Az előételről:
Az előétel vegyes fogadtatásban részesült, ugyanis Gábor vendégei közül, csak Luanda szerette a halat. Azonban, hogy ne bántsák meg a Kossuth díjas színészünket Ada, Fruzsina és Előd is megkóstolták az előételt.



Főétel:

Tőkehallal töltött kovászolt káposzta

Kovászolt káposzta:
Legyaluljuk a káposztákat egy fejet egészben hagyunk,körbe vágjuk a torzsát,kiemeljük és a leveleket egyben leemeljük. A gyalult káposztát bekeverjük.
Kaporral, borsikafűvel, egész borssal behejezzük egy köcsögbe vagy 5literes üvegbe a leveleket a tetejére tesszük. 4 liter vízbe 7 púpozott evőkanál sót teszünk és felforraljuk, majd merőkanállal a káposztára merjük.Amikor langyos egy szelet parasztkenyeret rakunk a tetejére.

Nyáron napon este behozva 3 nap, télen bent 24 fokon 5 nap alatt kész!

Töltött tőkehal:
1,5 kg tőkehalat éles késsel apró darabokra vagdalunk. Egy nagyobb hagymát le reszelünk.
Kaporral,borssal,sóval egy zacskó mélyhűtött erdei gombával /3 féle/ 2 marék barna rizzsel és 4tojással össze keverjük majd állni hagyjuk egy órát.
Betöltjük a levelekbe,kiolvasztott mangalica szalonnakockán 2 fej apróra vágott hagymát dinsztelünk, ráhelyezzük a kovászolt káposztát majd a töltött

Káposztákat, kevés vizet öntünk rá, kis tüzön fedő alatt pároljuk. Egy óra múlva kész!


A főételről:
Az est főfogása is egy halas specialitás volt. Fruzsinak sajnos ez a fogás sem nyerte el a tetszését, a többiek azonban jóízűen falatoztak belőle.



Desszert:

Sárgadinnyés bárka

4személyre egy sárga és egy zöld sárgadinnyét veszünk, ketté vágjuk őket a magot kikanalazzuk. Gömbvályóval gömböket készitünk és egy tálban Portorico rumba tesszük őket és egy órára a hűtőbe rakjuk. Három tojást szétválasztunk a sárgája nem kerülhet a fehérjébe. 25dkg mascarpónét géppel megkeverjük a tojássárgájával, 1 kikapart vanilia rúddal és 2 evőkanál cukorral /izlés szerint/. A fehérjébe csipet sót teszünk és géppel felverjük de nem keményre, majd egy nagyobb kanállal alulról felfele haladva lassú mozdulatokkal összekeverjük a habbal. Hűtsük le, majd tálalás előtt tegyük a gömböket a dinnyehéjbe rá pedig a krémet.

Majd újabb gömböket felváltva zöldet és sárgát esetleg vágott édes nagyszemü szőlővel diszitjük.


A desszertről:
Az est utolsó fogása sárgadinnyés finomság volt, amivel ugyancsak Fruzsinak gyűlt meg a baja, ugyanis neki már a finom gyümölcs illatától is megfájdul a feje.



Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Unknown on 2009. október 3. 16:54 írta...

Nagyon örülök, hogy Gábor is szerepelt a műsorban. Nagyon kedves,
udvarias, igazán szeretni való ember,
és még főzni is tud!!

Köszönöm a műsornak az élményt:
Marika

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template