2009. szeptember 4., péntek

Hernádi Judit a péntek esti Vacsoracsatában lenyűgözte társait


Hernádi Judit

A diploma megszerzése után a Vígszínházhoz szerződött, melynek 1986-ig, lánya, Zsófia megszületéséig volt a tagja. Hernádi országosan ismertté a Sohase mondd című számmal vált, mely Mészáros Márta Örökség című filmjének volt a betétdala, s melynek szövegét Verebes István írta. Filmezni főiskolásként kezdett el. Népszerűsége a kereskedelmi tévék megjelenésétől csak tovább növekszik - a Heti hetes című közéleti-politikai show-műsor egyik állandó szereplője.
DÍJAK: Jászai Mari-díj (1986) Erzsébet-díj (1992) Déryné-díj (1993) Filmkritikusok Díja (1996) Érdemes művész (1998) Déri János-díj (2002) Radnóti Miklós-díj (2002) A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje 2007



Hernádi Judit feladta elveit vendégei miatt

Az egészséges életmódot élő színésznő a bioételeket, zsíros és húsos fogásokkal ötvözte.

Hernádi Judit, a Heti hetes egyetlen nőtagja, szurkálódó beszólásairól és tudatos táplálkozásáról híres. Bajor szerint Juditon látszik, hogy egész nap csak algákat eszik. Épp ezért vetélytársai bio és számukra „ehetetlen ételt” vártak. Volt nagy ámulás, mikor kézbe kapták Judit menükártyáját. Az egészséges ételeket ugyanis házigazdájuk magyaros ételekkel ötvözte.

Az algából készült előétel gusztusos és finom volt. Főfogásában sem találtak vendégei kivetnivalót, és akármennyire is hihetetlen, a gazdag ízvilágú hússal és tejszínes krumplipürével Juditnak sikerült a lehetetlen: hallgatásra bírta a heteseket.

Végezetül pedig terítékre került az utolsó fogás is, amit egy szívhez szóló dal követet. Judit ugyanis dalt írt a Heti Hetes elmúlt10 évéről, melyet a Vacsoracsatában adott elő.

A pontozásnál Juditnak sikerült a maximális, 50 pontot begyűjtenie, így jelenleg ő áll az első helyen.





Előétel:

Rizstészta, wakame, nori, surumi

wakame
rizstészta
tökmag
surumi
póréhagyma
alga

Beáztatom a wakame-t, az algát. Felkészítem a rizstésztát. Megpirítom a tökmagot, előveszem a surumit, vágok mellé póréhagymát és megpirítom egy kevés olajon az algával együtt.

Az előételről:
Judit előételét kétkedve fogadták vendégei. Az egészséges életmódjáról híres színésznő kedvenc étvágygerjesztőjével várta a heteseket. A rizstészta, wakame, nori, surumi annyira jól sikerült, hogy még a kétkedő Bajor tetszését is elnyerte vele.



Főétel:

Szűzpecsenye rozmaringos burgonyával

60 dkg sertés szűzpecsenye
50 dkg vöröshagyma
50 dkg húsos szalonna
10 dkg libazsír

köménymag
6 dkg cukor
őrölt bors
1 ek. balzsam ecet
1 dl fehérbor
80 dkg burgonya
2 db tojás
4 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
étolaj

Lehártyázzuk a szűzpecsenyét, érmékre szeleteljük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát a libazsírban ropogósra sütjük. Melegen tartjuk. A libazsírban kipirítjuk a kockára vágott szalonnát, kiszedjük és a zsírban lekaramellizáljuk a cukrot a köménnyel együtt. Közben megtisztítjuk a vöröshagymát, karikára szeleteljük és a karamellizált cukorban, megpároljuk és hozzáadjuk a balzsamecetet, és a bort. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk borsozzuk és szükség szerint megcukrozzuk.(hasonló az íze mint a párolt káposztának) Vigyázzunk ne főzzük agyon , csak ropogósra pároljuk! Az elkészült párolt vöröshagymára rátesszük a megsütött érméket lefedjük és a köret elkészüléséig melegen tartjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük a forró olajban. Konyhai papírtőrlőntörlőn lecsepegtetjük. Következik a tálalás, a sült érmékre halmokba ráhelyezzük a párolt vöröshagymát, megszórjuk a szalonna kockával, majd mellé rakjuk a rántott burgonyát.

Pác:
kevés méz
tamari (szójaszósz)
narancslé
kevés só

Ezeket összekeverem és ráöntöm a húsra, majd egy hőálló tálba teszem és berakjuk a sütőbe.

Rozmaringos burgonya
600 g burgonya
20 g margarin
12 g friss rozmaring


A rozmaringot a margarinon átfuttatjuk, majd óvatosan hozzáadjuk az előzőleg már sós vízben megfőzött burgonyához. Tálaláskor friss rozmaringgal díszítjük

A főételről:
Hernádi Judit főfogásával vendégei kedvében akart járni, ezért nem bioételt, hanem magyaros, zsíros ételt készített, szűzpecsenyét rozmaringos burgonyával. Terve sikerült, a gazdag ízvilágú, gasztonómiai remekmű annyira ízlett a Heteseknek, hogy percekig szóhoz sem jutottak.



Desszert:

Gyümölcsös bruleé

3 dl.tej
1 csomag vanilikrémpor
1 csomag vegyes Hawaii gyümölcs
kevés narancslikőr
3 ek barna cukor

A tejet a krémporral összekeverjük. A beáztatott gyümölcsöket tálkákba osztjuk. Merőkanállal a pudingot a gyümölcsökre merjük. Megszórjuk a tetejét barna cukorral és lángszóróval karamellizáljuk.

Ízlés szerint, az előre megtisztított gyümölcsöket a bruleé mellé szórjuk.

A desszertről:
Judit vacsoráját egy finom gyümölcsös brulée-vel zárta, amivel ugyanúgy, mint az első kettővel, osztatlan sikert aratott vendégei körében.



Forrás: vacsoracsata.tv

2 megjegyzés:

Unknown on 2009. szeptember 5. 9:48 írta...

Hurra, vegre. Miota nezzuk a vacsoracsatat ez az elso normalis kulturalt csapat. Akik megbecsulik egymast es oszinten elvezik egymas tarsasagat.
Fantasztikusan jo eteleket keszitettek.
Szivesen meghivnam ezt a csapatot egy igazi ausztral barbeque-ra a sajat hazamba a Velencei-to kornyeken.
Tisztelettel egy Ausztraliaba szakadt hazank fia, aki most Magyarorszagon el.

showzok on 2009. szeptember 5. 12:00 írta...

Szerintem irj az RTL-nek, vagy próbáld fel venni a kapcsolatot Hajdu Steve-vel a weblapján keresztül, (www.hajduistvan.hu ) bár én nem tudtam megnyitni, mert támadówebhelyként a böngészőm letiltotta. Farkasházynak van elérhetősége: hocipo@hocipo.hu
ha elfogadják a meghívást tudasd velünk :)

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template