2009. szeptember 29., kedd

Vacsoracsata 5. hét - Császár Előd a vendéglátó


Császár Előd

Zenész, DJ.

Császár Előd 1973-ban született. 1989-ben Hoffer Danival megalakította FLM nevű zenekarát, amely hat év után feloszlott. Császár Előd 2002-től Shane 54 néven tevékenykedik A nemzetközileg is elismert Shane 54 két év munka után 2006-ban elkészítette Laptop DJ lemezét, melyen megtalálható Király Linda, Zsédenyi Adrienn remixe és a Mester Tamással közösen készített Altass El című nagysikerű sláger
Forrás: csaszarelod.lap.hu

A kedd esti Vacsoracsatában az FLM énekese kápráztatta el szakácstudományával vendégeit

A hét második házigazdája Császár Előd volt. Az FLM énekese vásárlás előtt egy kis időutazásra invitálta vendégeit. Megmutatta a pop énekes karrierjét körülölelő relikviákat, posztereket, fényképeket.

Majd mikor megérkezett az egyik ismerőse, kocsiba pattantak és meg sem álltak kedvenc étterméig, ahol beszerezte a vacsorához szükséges alapanyagok egy részét, a többiért a közeli piacra ment.

Vásárlás után rögtön kötényt öltött, és nekilátott a császári menüsor elkészítéséhez. Egész délután csak sürgött-forgott a konyhában, a nagy kapkodásban pedig még a kezét is elvágta.

A welcome drinket a nappaliban szolgálta fel, ami egy 72 fokos pálinka volt. Szó, mi szó Előd semmit sem bízott a véletlenre, vendégei leitatásával biztosította magának a magas pontszámokat. Gábort igaz nem tudta könnyen az ujja köré csavarni, viszont a lányokat mosolygósra itatta.

A vacsora jó hangulatban telt, majd miután mindent elfogyasztottak Előd egy kis videojátékra invitálta vendégeit.

Fruzsina, Gábor és Luanda 8-8, Ada 9 pontra értékelte Előd szakácstudományát, így összesen 33 pontja van.

Videó




Előétel:

Császárkörtés, almás sült gomolya saláta

Hozzávalók:
4 paradicsom
20 dkg rukkola saláta
1 evőkanál pesto
1 dl olívolaj
2 evőkanál balzsamecet
40 dkg gomolya sajt
4 szem császárkörte

Előkészítés:
A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, és tányérra tesszük. Császárkörtét meghámozzuk, és kis gömböket vágunk ki belőle.

Elkészítés:
A paradicsomot a salátára fektetjük, sózzuk, borsozzuk. A pestót elkeverjük az olaj felével, és a balzsamecettel együtt a salátára locsoljuk. A maradék olajat felforrósítjuk, és megsütjük benne a sajtok mindkét oldalát. Még forrón a salátára rátesszük, és azonnal tálaljuk.


Az előételről:
Az est első fogása a leginkább a lányoknak ízlett, Gábor szerint, egy kicsit édes volt.



Főétel:

Császárszalonnás füstölt sajtos sült csirke, szerecsendiós krumplipürével

Hozzávalók:
1/2 kg császárszalonna
1 kg csirkehús
40 dkg füstölt sajt
szerecsendió
1/2 kg krumpli
vaj


Elkészítés:
Feldaraboljuk a csirkét, megsózzuk, majd kiolajozott tepsibe helyezzük. Feldaraboljuk a császárszalonnát, ízlésesen ráhelyezzük a csirkére, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és berakjuk a sütőbe. Kb. 40-45 percig sütjük. Közben elkészítjük a krumplipürét.

Püré:
Sós vízben puhára főzzük a burgonyát, majd összetörjük krumplinyomóval, vajjal és tejjel ízesítjük, ízlés szerint még sózhatjuk kicsit. Összekeverjük a darált szerecsendióval és köretként tálaljuk.

A főételről:
Az est főfogásával, Gábor kivételével mindenki maximálisan elégedett volt. Népszerű színészünk ugyanis ezt a fogást is túl édesnek találta, szerinte az almát nem kellett volna a húsokkal egy tepsiben sütni, mert így ezen a fogáson is eluralkodtak az édes ízek.



Desszert:

Császármorzsa gyümölcsszószokkal

Hozzávalók:
30 dkg búzadara
3 tojás
4,5 dl tej
5-10 dkg mazsola
10 dkg zsír vagy margarin
10 dkg cukor

(porcukor, lekvár, szörp)

Elkészítés:
A cukor felét keverd bele a langyos tejbe, adj hozzá kicsi sót, majd áztasd bele a mazsolát és a búzadarát is. A tojások sárgáit keverd el a maradék cukorral, a fehérjékből pedig verj kemény habot. Amikor a dara megduzzadt (felszívta a tejet), keverd hozzá a tojás sárgáját és a habot is. Egy tágas serpenyőben hevítsd fel a zsiradékot, öntsd bele a masszát, s (egy lapáttal) folyamatosan kevergesd, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
(A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel szokás tálalni.)


A desszertről:
Az est utolsó fogása is egy édes finomság volt, amit az előző két fogással ellentétben már mérsékelt lelkesedéssel fogadtak Előd vendégei.


Forrás: rtlklub.hu

7 megjegyzés:

Unknown on 2009. október 2. 19:53 írta...

Egy gyilkos a vacsoracsatában ?
Miért ?

Unknown on 2009. október 4. 1:08 írta...

Ne haragudj, de csapd fel a magyar értelmező kéziszótárt, és nézd meg mivel vádoltad Elődöt! Köszi. Másrészt az a "gyilkos" letett valamit az asztalra. Ha neked is olyan karriered lesz, benne leszel a vacsoracsatában, okay?

werra on 2009. október 8. 12:25 írta...

Szerintem vigyázni kell a stigmatizálásokkal.Természetesen nem pártolom a felelőtlen tetteket, de mindenkivel előfordulhat rossz döntés, helytelen tett.Ezért szerintem nem kell pálcáttörni felette.A lelkiismerete bizonyára egész életében végigkiséri. Jó volt a szereplése !!!!!!!

SnipeR on 2009. október 11. 8:47 írta...

Hi!

Szerintem a leírt recept még véletlenül sem felel meg a műsorban szereplő összetevőkkel. Azért erre valaki odafigyelhetett volna! Aki nem hiszi nézze meg a videót.

Lucky Luke on 2009. december 23. 0:19 írta...

Nézd! ez a büdös gyilkos akkor is megölt valakit és börtönbe a helye!!!!!

Cicuska on 2010. június 19. 17:21 írta...

És akkor mit szóltok Stohl Bucihoz? Ő ráadásúl visszaeső. Ez volt a 3. nagy balesete, és még mindig nem vették el a jogsiját örökre! Nah, ez a felelőtlenség a "szervektől"!!

Unknown on 2015. március 21. 1:24 írta...

Budos gyikos? Barkivel elofordulhatott volna ilyesmi, csak ha nem hires, egy het mulva mindenki elfelejti.. Mellesleg en orulok, hogy egy rendorrel kevesebb van..

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template