2009. szeptember 23., szerda

A ma esti Vacsoracsatában Magyar Attila, színész látta vendégül vetélytársait


Magyar Attila

színész, rendező, író
Végzettsége:
színművész: Színház- és Filmművészeti Főiskola, 1991
Munkahelyei:
1991- Vígszínház
1992- szabadfoglalkozású
1994- Új Színház
1999- szabadúszó
Forrás: storyonline.hu/sztarlexikon


Magyar Attilát felesége mentette meg a vereségtől

Népszerű színészünk vacsoráján bebizonyította, hogy igazából csak a szája nagy, a főzéshez szinte semmit nem ért.

Szerda este Magyar Attila, hazánk népszerű színésze látta vendégül a sztárvendégeket és engedett bepillantást otthonába. Az elismert művész saját rezidenciáján látta vendégül a kritikus asztaltársaságot.

Attila az adás elején többször bizonygatta, hogy ő igenis tud főzni, neki nincs szüksége segítségre, ám amint felesége hátat fordított neki, máris kétségbeesetten jajveszékelt, ezért az esti menüsort felesége instrukciói alapján készítette.

A vendégeket pálinkával fogadta, a vacsorát pedig felesége műtermében fogyasztották el. Attila első „önálló” vacsoráját egy kedves meglepetés produkcióval zárta.

A jó hangulatú este után a kritikus celebek a pontozásnál már nem voltak szűkmarkúak, Szulák Andrea és Ádok Zoli 8-8, Keresztes Ildikó és Debreczeni Zita pedig 9-9 ponttal jutalmazta Attila vacsoráját, így 34 ponttal büszkélkedhet.







Előétel:

Pikáns uborkaleves

Hozzávalók:
víz
csirkehús
sárgarépa
f.répa
zeller
hagyma

bors
piros paprika
tejszín
csemege uborka
tárkony
citromkarika

Elkészítési mód:
Főzz egy húslevest, szűrd le, a zöldségeket kockázd fel, a főtt csirkét pedig vád fel kockákra. A leszúrt levesbe önts tejszínt és tedd bele a kocára vágott uborkákat, majd rottyantasz egyet rajta és miután levetted a tűzről adj hozzá tárkonyt és citrom karikákat.


Az előételről:
Attila pikáns uborkalevese osztatlan sikert aratott vendégei körében. Keresztes művésznőnek annyira ízlett, hogy még repetát is kért.



Főétel:

Hajdúsági sushi

Hozzávalók:
kerek szemű (rizottó) rizs
rizs-ecet
szárított nori-lapok (papírvékony algalapok)
wasabi (zöld színű japán torma)
shoyu (japán szójaszósz)
gari (ecetben eltett gyömbérszeletek)
wakegi (újhagyma)
csirkemell
szűzpecsenye
gomba
padlizsán
kolbász
kenyér
uborka

Elkészítési mód:
Helyezzünk egy ív norit a bambusztekercsre. Nedvesítsük be a kezünket és tegyünk 2-3 evőkanál sushi rizst a nori lap közepére. Kenjük szét rajta egyenletesen, de hagyjunk kb. 1-1,5 centiméternyi helyet a nori lap alján és tetején üresen a feltekerés miatt. Tegyük a sushi rizsre a zöldséget vagy a hússzeleteket hosszanti irányba (aki szereti a wasabit, akkor ő azt is rakhat bele). Ezután kezdjük el feltekerni a bambusz lap segítségével a norit. Figyeljünk arra, hogy a sushi rizs mindkét vége szorosan le legyen zárva. Miközben óvatosan feltekertük, kicsit préseljük meg a tekercset, hogy ne essen szét a készülő sushi tekercs, de ügyeljünk rá, hogy ne nyomjuk szét. Miután ez megvan, távolítsuk el a bambuszt és óvatosan nyomkodjuk szét a sushi-t a hosszanti végein, majd tekerjük fel. Ha kész, vegyünk elő egy nedves kést és szeleteljük fel vele a sushi rudakat arányosan egyenlő szeletekre. Vigyázzunk arra, hogy a késsel egyenesen lefele szeljünk és ne fűrészelve vágjunk, mert akkor széthullhat vágás közben a sushi.


A főételről:
Az est főfogása hajdúsági sushi volt. A japán és magyar konyha ötvözeteként, egy igazán pikáns, különleges fogás került az asztalra. Andrea elmondta, még álmában sem gondolta volna, hogy Attila egy ilyen kreatív és finom fogással fog vacsoráján előállnia.



Desszert:

Eper cappucino

Hozzávalók:
kávészem
piskóta
joghurt

Elkészítési mód:
Kockákra vágjuk a piskóta tésztát, majd beleszórjuk egy pezsgőspohárba. Rá joghurtból és habtejszínből vert tejszínhabot öntünk, megszórjuk kávéporral, összekeverjük és eperrel illetve kávészemmel díszítjük.


A desszertről:
A vacsora utolsó fogása egy könnyű finomság volt. Az epres capuccino éppúgy, mint az első két fogás kifogástalan volt.

Forrás: vacsoracsata.tv


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template