2009. szeptember 15., kedd

A Vacsoracsata kedd esti vendéglátója Szacsvay László volt


Szacsvay László

Színművész

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1971-ben végzett. 1971-től a budapesti Nemzeti Színházban, 1982-től a Katona József Színházban játszott. Gyakori vendég a tévében és a rádióban. Nagy sikert aratott a Budapesti Orfeum című zenés összeállításban előadott kupléival és sanzonjaival, amelyek lemezen is megjelentek. Kiváló karakterszínész.
Forrás: http://www.szalaijanos.eoldal.hu



Szacsvay László remekelt a Vacsoracsatában

Szacsvay művészúr nem bonyolította túl a mai vacsorát, de mégis remekelt vendégei előtt.

Elismert színművészünk nagyszülei házába látta vendégül sztárvendégeit. A vacsorához szükséges alapanyagokat pedig a helyi piacon szerezte be.

Először az előétel készítette el, majd szép lassan nekilátott a főételnek és a desszertnek. Főzés közben rengeteget énekelget. A művészúr az este hangulatát sem bízta a véletlenre, és minden fogásba tett egy kevés alkoholt.

A welcome drinket az udvaron szolgálta fel, ami a menüsorhoz illően nem lehetett más, mint sör. A hangulat megalapozásához pedig hegedűt ragadott és személyre szóló dalokkal kedveskedett vendégeinek.

Szacsvay menüsorát nem bonyolította túl. Előételként egy kis foghagymakrémet, főételként lecsót, desszertként pedig bundás almát szolgált fel, persze mindezeket sörrel és konyakkal átitatva, hogy vendégei jól érezzék magukat. Az alkoholban dúskáló estét pedig egy különleges produkcióval zárta.

László vendégszeretetét és szakácstudományát Imre 9, Feri, Barbi és Athina 10-10-10 ponttal jutalmazta, így az elismert színművészünk 39 ponttal büszkélkedhet.






Előétel:

Juhtúrós burszen sörrel bolondítva

Hozzávalók:
1/2 kg juhtúró
10dkg vaj
ízlés szerint mustár
1 tömlős krémsajt
1 doboz tejföl
1 vöröshagyma
pár szál kapor
15 szem kapri bogyó
1-1 db zöldpaprika, paradicsom a tálaláshoz

Elkészítés:
A fent felsorolt alapanyagokat összekeverjük, pirítóssal tálaljuk.


Az előételről:
Az est első fogása juhtúrós burszen volt sörrel megbolondítva. Az egyszerű, hétköznapi fogás olyan nagy népszerűségnek örvendett László vendégei körében, hogy Hujber Ferin például nem engedte, hogy a főétel előtt kivigye a konyhába.



Főétel:

Tökös-sörös lecsó Szacsvay-módra

Hozzávalók:
2 db vöröshagyma
25 dkg szalonna
2 db tök
1/2 kg gomba
5 szem paradicsom
6 db paprika
1 üveg sör
1 szál mangalica kolbász

Felaprítjuk a vöröshagymát, felkockázzuk a szalonnát, beletesszük a kolbászt és ezeket együtt összefőzzük. Hozzáadjuk a meghámozott gombát, paprikát, paradicsomot és együtt főzni kezdjük. Amíg ezek a zöldségek párolódnak, addig megpucoljuk a tököt, apróra vágjuk és hozzáadjuk a lecsóhoz. A tetejére erős zöldpaprikát tehetünk tálaláskor.

A főételről:
Az est főfogásaként tökös-sörös lecsó került az asztalra. A szintén egyszerű, hétköznapi fogás fűszerezése olyan pikáns volt, hogy vendégei nem győzték dicsérni. A főétel sikeréhez azonban még az is hozzájárult, hogy László nem vízben, hanem sörben párolta, és a végén megbolondította egy kis mustárral.



Desszert:

Fahéjas-diós bundában sült részeges alma

Hozzávalók:
liszt
tojás
tej
fahéj
alma
dió
étolaj

Palacsinta tésztát készítünk, az átlagosnál lehet kicsit sűrűbb a tészta. Felkarikázzuk az almát, meghempergetjük egy kevés fahéjban, és mint a bundáskenyeret, megmártogatjuk az almát a palacsintatésztába és úgy sütjük ki az olajban. A végén darált dióval és eperrel tálaljuk.

A desszertről:
Az est utolsó fogása bundázott alma volt, dióval és fahéjjal ízesítve. László ezzel a fogással sem okozott csalódást vendégei számára, a várt hatás itt sem maradt el. Olimpikonunknak például annyira ízlett, hogy repetát is kért belelő.



Forrás: vacsoracsata.tv

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template