2009. szeptember 16., szerda

Szerda esti vendéglátó a Vacsoracsatában Pulai Imre olimpiai bajnok


Pulai Imre

Olimpiai bajnok magyar kenuzó




Pulai Imre kitett magáért a Vacsoracsatában!

Pulai Imre vacsoráján nem mindennapi élményekkel gazdagodtak vetélytársai.

Imre nem otthonában, hanem ráckevei nyaralójában látta vendégül vetélytársait. A menüsorhoz szükséges alapanyagokat a helyi tenyésztőktől szerezte be.

Menüsorát az udvaron levő tűzhelyen főzte és sütötte meg. A levest egy ízléses kerámia edényben főzte, a feketeborsot pedig ő maga zúzta össze, mozsárban. A mákos tésztához nem bolti, hanem saját készítésű házi tésztát használt, amit ő maga gyúrt.

A vacsora előtt egy kis vízi játékra invitálta vendégeit, a cél, hogy a vízben a levő labdákat kenuban ülve úgy halásszák ki, hogy vizesek lennének. Ha félve is, de vendégei csónakba ültek, ám szerencsétlenségükre elég hamar a vízbe landoltak.

A vacsora is éppoly jó hangulatban telt, mint a délutáni ügyességi játék. Imre profizmusa nemcsak az ételekben, hanem figyelmességében is megnyilvánult. A desszert előtt ugyanis, hogy senkinek ne szegje kedvét az esetleges mák okozta kellemetlenség, eldobható fogkefével kedveskedett sztárvendégeinek.

A vacsora végén pedig egy meglepetés produkcióval állt elő. Az előző két vendéglátóhoz hasonlóan ő is mikrofont ragadt és elénekelt egy dalt, bár lehet jobban járt volna, ha inkább elszavalja. A várt siker azonban nem maradt el.

A pontozásnál Barbi 7, Feri 9, László és Athina pedig 10-10 ponttal jutalmazta Imre vendégszeretetét, így összesen 35 pontja van.






Előétel:

Fácánleves fürjtojásokkal

1 db fácán
30 dkg vegyes zöldség, zeller
kis fej hagyma

bors
1 kávéskanál paradicsompüré
10 dkg gomba
gyömbér
petrezselyemzöld
cérnametélt
lúdgége tészta
személyenként egy fürjtojás

A fácánt megtisztítjuk, megmossuk és megfelelő nagyságú fazékba tesszük. Hideg vizet öntünk rá, felforraljuk, habját leszedjük. Takaréklángon főzzük, ügyelve arra, hogy ne forrjon erősen, mert akkor zavaros lesz. Amikor a fácán félpuhára főtt, beletesszük a vegyes zöldséget és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a gombát. Házi tésztát készítünk és lehetőség szerint vékonyra vágjuk. Amikor a fácán megpuhult, a zöldségekkel együtt kiszedjük a levesből. Feldaraboljuk a zöldséget metéltre, a gombát szeletekre vágjuk. A fürjtojásokat egy külön edényben megfőzzük. A levesestál aljára tesszük a fácánhúst, erre helyezzük a kifőtt metélt tésztát, a vékonyra vágott zöldséget, a szeletelt gombát, és a fürjtojásokat. Végül rászűrjük a forró levest. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, és azonnal asztalra adjuk.


Az előételről:
Az est első fogása fácánleves volt fürjtojásokkal. Imre a vacsora elején elmondta, életében először készített fácánlevest, Feri szerint ez meg is látszott. A leves ugyanis víz ízű volt, a fácán húsa pedig kemény.



Főétel:

Fokhagymás sült oldalas különleges páccal, fűszeres krumplival

2 kg oldalas
piros paprika
őrölt kömény

rozmaring
2 db fehér paprika
4 gerezd fokhagyma
1 tyúkhúsleves-kocka
zsír
alufólia

Az összevágott húst gyengén besózzuk és megtűzdeljük fokhagymával. Készítsünk egy pácot, őrölt köményből, rozmaringból, fokhagymából, darált borsból, ezzel jól kenjük meg a húsdarabokat. Egy éjszakát hűtőszekrényben érleljük. Másnap átkenjük piros arannyal, majd zsírral megkent tepsibe tesszük, és ráöntünk 2 dl húslevest. Kevés őrölt köménnyel és pirospaprikával megszórjuk, lefedjük, és 40 percig közepesnél kissé erősebb tűzön, állandóan locsolgatva megsütjük. Az utolsó tíz percben meghintjük vékony szeletkékre vágott fokhagymával, meglocsoljuk a levével, és készen is van.

Fűszeres krumpli
8-10 db kisebb burgonya
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

bors
bazsalikom
oregánó
metélőhagyma
szárított petrezselyem
kevés olívaolaj

Hámozzuk és negyedeljük a burgonyát. Forró sós vízben főzzük meg, majd ízesítsük a már előre megpirított fokhagymával, vöröshagymával. A végén fűszerezzük.


A főételről:
A vacsora főfogása fokhagymás sült oldalas volt különleges páccal és fűszeres krumplival. Az előző fogáshoz hasonlóan házigazdánk ezzel sem aratott osztatlan sikereket. A hús ugyanis sótlan és kemény volt.



Desszert:

Mákos tészta

50 dkg hosszúmetélt
2 dkg zsír
10 dkg mák
10 dkg porcukor

A hosszúmetéltet gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük, és a zsírral elkeverjük. Közben a mákot megdaráljuk, és a porcukorral elkeverjük. A hosszúmetéltet előmelegített tálra helyezzük és megszórjuk a porcukros mákkal. Igen kellemes ízt adhatunk a mákos tésztának, ha csipetnyi reszelt citromhéjat keverünk a darált mákhoz.


A desszertről:
Az est utolsó fogása Imre egyik kedvence, mákos galuska volt. Sajnos ez a fogás sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a házi készítésű tészta ugyanis nagyon tömör, kemény és vastag volt. Olimpikonunk azonban ajándékaival, az eldobható fogkefékkel ellensúlyozta, a fogások során elkövetett bakikat.


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template