2009. szeptember 8., kedd

A kedd esti Vacsoracsata vendéglátója Lola


Lola

Énekesnő.
Első albuma 2005-ben jelent meg Álomtánc címmel.





Lola a szakácsok gyöngye?
A fiatal énekesnő gyakorlott háziasszonyokat megszégyenítő rutinnal mozgott a konyhában, háromfogásos menüje pedig osztatlan sikert aratott.

Laár Andrással ellentétben Lola nem saját otthonában látta vendégül vacsoravendégeit. A 21 éves tinicsillag barátnőjével ment bevásárolni. Miután a vacsorához szükséges összes alapanyagot beszerezte, a vacsora helyszíne felé vette az irányt, hogy elkészítse élete első háromfogásos menüjét.

Az adás során kiderült, hogy fiatal házigazdánk nagyon szereti a hagymás ételeket éppúgy, mint Laár András. Előételként ezért fokhagymakrém-levest készített. Hogy jobban bevágódjon a KFT énekesénél, a pestóval és kecskesajttal töltött csirkemellek helyett neki töltött paprikát készített. A desszert (rácsos almás sütemény) elkészítésénél már kisebb problémák adódtak, a tészta ugyanis leragadt a konyhapultra, ezért Lolának telefonos segítséget kellett kérnie.

A vacsora előtt Lola egy meglepetésprodukcióval készült vendégeinek. Egy gitáros kíséretében elénekelte a „Mama, ugye hallasz még” című számát. Zoltán Erika egy kicsit el is érzékenyült közben, mert a szám eszébe jutatta gyermekkora rossz emlékekeit.

Lola háromfogásos menüje osztatlan sikert aratott vendégei körében. Fiatal kora ellenére gyakorlott háziasszonyokat megszégyenítő rutinossággal mozgott a konyhában. A vacsorát egy közös tánccal zárták.

A fiatal énekesnő vacsoráját Erika és Laár András 10-10 pontra, Faragó András és Nagy Sándor csak 9-9 pontra értékelte. Lola így 38 pontot kapott összesen.






Előétel:

Fokhagyma krémleves cipóban

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
12 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál liszt
1 db leveskocka
1 dl tejszín
tej

fehér bors
reszelt sajt
cipó

A felkockázott vöröshagymát pároljuk meg kevéske olívaolajon, majd pár perc után tegyük hozzá az áttört fokhagymát. Miután megpárolódott, szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, és öntsük fel a hideg tejjel, közben kevergessük, nehogy csomós maradjon. Kevéske vizet öntsünk hozzá, majd a tejszínt. Fűszerezzük sóval, fehérborssal, takarékon 10 percig főzzük,. Kézi mixerrel pürésítsük, tegyük hozzá a reszelt sajt. Miután elfőtt benne, tálaljuk a kivájt cipókba.


Az előételről:
Az est első fogása fokhagymakrém-leves volt cipóban, kecsketejjel. Lola vacsoravendégei azt hitték, hogy fiatal házigazdájuk már az első fogásnál elvérzik, mert egy levest elkészíteni nem is olyan könnyű, mint az sokan hiszik. Végül kellemesen csalódtak. Az előétel ugyanis kifogástalanul finom volt, a cipó pedig ropogós.



Főétel:

Pesztós kecskesajttal töltött csirkemellek

Hozzávalók:
5 db csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál bazsalikom peszto
20 dkg kecskesajt
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
darált bors
8 szelet bacon
2 ág friss kakukkfű

Oldalánál vágjuk fel a csirkemelleket, vigyázzunk, ne vágjuk át teljesen. Hajtsuk szét, mint egy könyvet, majd daráljunk rá borsót, és enyhén sózzuk meg.
Egy kis tálba morzsoljuk a sajtot, kanalazzuk rá a bazsalikomból készült pesztót, majd keverjük össze. Töltsük meg a töltelékkel a széthajtott húst, majd hajtsuk vissza rá. Daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, és tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Burkoljuk be a baconszeletekkel, és helyezzük egymás mellé egy tepsire. Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 15-20 percig, míg ropogós pirosra nem sül.

Ha elkészült vágjuk ferdén kétfelé, tálaljuk nagy tányérra, mellé körítésnek héjában megsütött és tejföllel megtöltött krumplikat készítsünk.



Almás répasalátához:
40 dkg sárgarépa
3 db alma
fél citrom leve
1 evőkanál borecet

darált bors
1 evőkanál cukor

A salátához reszeljük le vékonyan a sárgarépát és az almát, ízesítsük sóval, cukorral, citromlével és ecettel. Jó alaposan keverjük össze, majd tálaljuk az elkészül zöldséges árpagyöngy fasírthoz.


A főételről:
Az est főfogása pestóval és kecskesajttal töltött csirkemell volt, almás répasalátával. A vegetáriánus Laár Andrásnak a töltött csirkemell helyett töltött paprikát készített. Lola ezzel a fogásával is osztatlan sikert aratott.



Desszert:

Almás rácsos sütemény

Hozzávalók:
2 db friss leveles tészta
1 kg alma
fél citrom leve
2 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg cukor

Reszeljük le a hámozott almát, majd tegyük egy nagy lábasba. Ízesítsük cukorral, őrölt fahéjjal és citromlével. Közepes lángon, állandóan kevergetve pároljuk 10-15 percen keresztül. Ha elkészült vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Béleljünk ki egy kerek peremes sütőformát a széthajtogatott leveles tésztával, majd töltsük bele a megpárolt almát, és egyengessük el a tetejét simára.
Vágjunk vékony csíkokat a másik leveles tésztából, és helyezzük rácsosan az almatöltelékre. Széleinél a felesleget vágjuk, és tegyük az egészet forró sütőbe. 150 fokon 25-30 perc alatt süssük pirosra. Ha kihűlt vágjuk cikkekre, mellé fahéjszószt kínáljunk.


A desszertről:
Lola a desszert - vagyis a rácsos almás sütemény - felvágását Erikára bízta, mert ezen a téren tapasztaltabb érezte vendégét. Vendégei legnagyobb meglepetésére azonban ez a fogás is hibátlanra sikeredett, még a saját kezűleg gyúrt tészta is kifogástalan volt.



Forrás: vacsoracsata.tv


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template