2009. szeptember 17., csütörtök

A Vacsoracsata csütörtök esti vendéglátója Orosz Barbara


Orosz Barbara

Műsorvezető

Végzettsége: TV2 szerkesztő-riporter-műsorvezető kurzus, színész I.
Játszott a Vígszínházban, a Nemzeti Színházban és a Pesti Színházban. Jelenleg a Győri Nemzeti Színház tagja. A színház mellett televízióban is láthattuk, az RTL Klub Pasik című sorozatában ő alakította Zsófikát, a szomszédot. A közelmúltban pedig a Jóban Rosszban című TV2-es sorozatban Andrea, a karrierista riporter szerepét játszotta. Feltűnt a Valami Amerika című nagysikerű mozifilmben is.
Jelenleg Győrben, az Üvegcipőben próbál, korábban alakított idős vénlányt a Sógornőkben és hatgyermekes családanyát a Macska a forró bádogtetőn-ben. Érdekes módon csak a Bolond vasárnapban és a Tizenkét dühös asszonyban alakított hozzá illő díva-szerepkört.
Forrás: storyonline.hu/sztarlexikon/


Orosz Barbi készen áll az anyaságra

Hujber Feri szerint egy ilyen konyhatündérnek, mint a Cool tévé vörös démonja nem a kamerák előtt, hanem a tűzhely mögött a helye.

Nincs olyan ember hazánkban, aki ne ismerné a szókimondó vörös dívát, Orosz Barbarát. A csütörtöki Vacsoracsatában rá került a sor, hogy bevezesse vendégeit és a nézőket a gasztronómia rejtelmeibe. A Cool tévé üdvöskéje nagyszülei otthonában, Cserépfalun látta vendégül vetélytársait.

Az ételekhez szükséges alapanyagokat a helyi közértben szerezte be. Sem vásárlás, sem főzés közben nem tagadta meg önmagát, mint egy díva, úgy vonult végig a sarki bolt sorai között, frizurájára és körmére pedig a főzés közben is odafigyelt.

A welcome drinket az udvaron szolgálta fel. Imre és Athina egy-egy kosár eperrel kedveskedett házigazdájuknak. László és Feri egy üveg pezsgőt és egy szál rózsát hozott neki ajándékba.

Az üdvözlő ital elfogyasztása közben minden vendég egy személyre szóló dalt kapott Barbitól. A jó hangulat már a vacsora elején a tetőfokára hágott.

Barbi előétele olyan jól sikerült, hogy Feri nem akarta elhinni, hogy ő készítette. Majd a desszert után azt javasolta Barbinak, hagyjon fel a műsorvezetéssel, mert ezek után neki nem a kamerák előtt, hanem a tűzhely mögött a helye.

Vendégszeretetéért és irigylésre máltó szakácstudományáért Barbi Feritől 9, Athinától, Imrétől és Lászlótól 10-10-10 pontot kapott, így összesen 39 pontja van.






Előétel:

Pogácsa

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
2 kávéskanál só
2 tojás sárgája
20 dkg Pannónia sajt reszelve
2,5 dkg élesztő nem kell felfuttatni, elég szétmorzsolni

Összegyúrni, egy éjszakán át pihentetni (nem hűtőben). Másnap vékonyra kinyújtani, tojásfehérjével megkenni, sajtot reszelni a tetejére, derelyeszaggatóval minél apróbb négyszögekre vágni, elég lassú tűzön sütni (8 fokozatú gáztűzhelyen 3-as 4-es közt szoktam), megkelnek, mint a kis párnácskák, ne süsd nagyon sötétre, mert megkeseredik a sajt. Fémdobozban nagyon sokáig friss marad.

A pogácsákat ízlés szerint sajtkrémmel és esetleg vékony sonkával töltjük meg.
Fatálra helyezzük, ami mellé sajtokat - camembert sajt, szőlő, friss saláta levél - teszünk.


Az előételről:
Barbi előétel olyan jól sikerült, hogy Feri nem akarta elhinni, hogy ő készítette. Szerinte ugyanis ilyen finom pogácsát csak egy tapasztalt nagymama tud sütni.



Főétel:

Őzpörkölt

Hozzávalók:
1,5 kg őzhús
2 nagy fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
3 dl vörösbor
3 dkg fűszerpaprika
2-3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
csípős paprika

bors
ízlés szerint Piros Arany

A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és a húst. Jól összekeverjük, fedővel lefedjük, és lassan pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. Ha kell, kevés bort öntünk hozzá. 1 óra múlva hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát. Piros Arannyal, sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a maradék vörösbort és készre pároljuk. Elkészíthető bográcsban és edényben egyaránt.


A főételről:
Az est főfogásaként Barbi Vörös-dögös pörköltöt szervírozott kovászos uborkával. A szexi műsorvezető ezzel a fogásával sem okozott csalódást vendégeinek. Az etiket szabályait igaz nem használta, de finom vacsorájával minden hibáját ellensúlyozta.



Desszert:

Almás süti

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
10-20 dkg cukor(ízlés szerint)
1 sütőpor
1 tojás
pici tej, vagy tejföl
80 dkg alma
fahéj
prézli

Lisztet, margarint, 1 ek cukrot, 1 cs sütőport, 1 tojást összemorzsolom. Ezután adok hozzá annyi tejfölt, hogy összeálljon.
Kettéveszem, az egyik felét vékonyra nyújtom akkorára, mint a tepsi. Belerakom, hintek rá prézlit.
Az almát lereszelem, kis fahéjat és én személy szerint 10 dkg cukrot adok hozzá. Összerottyantom, és a levéből kicsavarva a tésztán elosztom. A tészta másik feléből kis kígyókat gurigázok és azt srégen, rácsszerűen elrendezem a tetején. Ezután sütőbe vele!


A desszertről:
Az est végén utolsó fogásként terítékre került Barbi álomtortája, ami inkább nevezhető almás rácsosnak, mint tortának. Ez az apró hibát leszámítva, mai házigazdánk ezzel a fogásával is remekelt, ízre és látványra ugyanis éppúgy, mint az első kettő, kifogástalan volt.



Forrás: vacsoracsata.tv

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template