2009. október 27., kedd

Vacsoracsata 9.hét - Rákóczi Feri jégbezárt tüzes meglepetéssel várta vendégeit



Rákóczi Feri

Műsorvezető

Danubius Rádió – jelenleg a Danubius Pirítós egyik házigazdája
• Született: 1970-ben Orosházán
• Kedvese: Varga Judit, 33 éves, főállású anyuka
• Kislánya: Panna
• Hobbija: búvárkodás
• Kedvencei: Morgan Freeman, Jeff Bridges, könnyűzene és dzsessz
Forrás: nlcafe.hu

A rádiózást Békéscsabán kezdte, a helyi, ideiglenes frekvencián működő adó munkatársaként. Budapestre a Rádió Bridge-nél felajánlott műsorvezetői állás miatt költözött. 2000. januárja óta dolgozik a Danubius műsorvezetőjeként


Rákóczi Ferenc lenyűgözte vetélytársait a Vacsoracsatában
Népszerű rádiósunk a keddi Vacsoracsatában bebizonyította, hogy nem csak a mikrofon, hanem a tűzhely mögött is megállja a helyét.

A keddi házigazda, Rákóczi Ferenc már évek óta szórakoztatja a reggeli dugóban bosszankodó autósokat. Műsorvezető társaival, Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival karöltve nem kímélik a sem hallgatóságot, sem pedig a magyar celebeket. Mindenről megvan a sajátos kis véleményük, aminek nem félnek hangot adni.

Kedd este Ferire került a sor, hogy elkápráztassa celeb társait. Vendégeit otthonában fogadta, akiknek személyre szóló ajándékokkal kedveskedett. Az adás során arra is fény derült, hogy Feriéknél az ünnepi vacsora elkészítése mindig az ő reszortja.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az ételek finomak voltak. Az estét pedig egy fergeteges bulival zárta.

István Dániel kivételével mindenki 10 pontra értékelte Feri főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.


Videó







Előétel:

Ricottás-mentás tortellini fehérboros, erdei gombás szósszal

Tészta hozzávalók:
330 gr rétesliszt
4 tojás
1 teáskanál só

Az összegyúrt tésztát kettészedjük, az egyik felét vékonyra nyújtjuk a másikat fóliába csomagoljuk. A kinyújtott tésztát nedves konyharuhára helyezzük és téglalap alakúra vágjuk. A kb 6x7 cm-es téglalapokat 1 teáskanálnyi szósszal töltjük és az egyik csücsök felhajtásával, háromszögre hajtogatjuk, széleit felpödörjük. A kész tortellinit búzadarás tálcán megforgatjuk. A maradék tésztával is ugyanezt a folyamatot végigcsináljuk.

Lobogó sós vízben kifőzzük, majd megforgatjuk a szószban és reszelt pecorinoval megszórjuk majd tálaljuk.


Töltelék hozzávalók:
500 gr ricotta
100 gr pecorino
1 marék mentalevél
frissen őrölt feketebors

Először a ricottat egy tálba öntjük és összekeverjük a reszelt pecorinoval, lehetőleg frissen reszelt sajtot használjunk, ehhez hozzáadjuk a felaprózott mentalevelet és végül feketeborssal ízesítjük.


Szósz hozzávalók:
300 gr erdei gomba (róka gomba)
150 gr vaj
1 fej salottahagyma (vöröshagyma)
100 gr fejesslaáta
4 evőkanál fehérbor (száraz)

bors

A szósz elkészítéséhez először a hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a vaj egy részén, ehhez hozzáadjuk a megmosott és megszárított gombát, amikor a gomba megpuhult a friss salátát apróra szaggatva hozzáadjuk. A salátát megfonnyasztjuk és végül a fehér bort hozzáadjuk a szószhoz. Ha az alkohol elpárolgott, két evőkanál vízzel fellazítjuk és ízlés szerint ízesítjük, a maradék vajat fokozatosan a szószhoz adagoljuk.




Főétel:

Citromfüves lazac sült zöldségekkel

Lazac hozzávalók:
1-1,5 kg lazacfilé
citromfű vagy citromgyökér
1 citrom
só, bors, oliva olaj


Grill zöldség hozzávalók:
kis méretű, vékony héjú burgonya
répa
zöldség igény szerint

bors
rozmaring
oliva olaj

A halat bőrével lefelé az olajos, fűszeres fóliába fektetjük, a tetejét is megfűszerezzük, rátesszük a citromfüvet vagy gyökeret és beburkoljuk alufóliába.

180 fokon 10-15 perc alatt készül el.

A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, bőségesen fűszerezzük, meglocsoljuk olajjal majd fólia alatt puhára pároljuk és végül 10 perc alatt megpirítjuk grill funkció alatt.




Desszert:

Forró csokis brownie vanília fagylalttal

Hozzávalók:
20 dkg vaj
30 dkg cukor
4 felvert tojás
10 dkg liszt
20 dkg étcsokoládé ( 70%os kakaótartalmú csokoládé)

Egy 20x20 tepsit vagy sütőformát kibélelünk sütőpapírral.

A vajat és a csokoládét egy hőálló edénybe helyezzük és egy forró vízzel teli lábas fölé tartjuk, míg összeolvad, óvatosan megkeverhetjük. A tojást és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet majd összedolgozzuk a csokoládés vajjal. A kapott masszát a sütőformába öntjük.

170 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd 5 percet hűlni hagyjuk. 8 egyforma részre vágjuk, vanília fagylalttal tálaljuk, menta levéllel díszítjük.



Forrás: rtlklub.hu


2 megjegyzés:

Gáborné on 2009. október 28. 7:00 írta...

Nagyon tetszett a "szakács" alkotása, de a recepteket shogy se tudom előcsalni az oldalról!!!

showzok on 2009. október 28. 17:40 írta...

megvannak a receptek, ki lehet próbálni őket.
ügyes pasi ez a Rákóczi!

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template