2009. október 21., szerda

Vacsoracsata 8. hét - Kasza Tibi egzotikus ételekkel nevezett be a versenybe



Kasza Tibor

Énekes

1978. február 23-án, Szegeden született. A középiskolát a Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatán végezte. Először színész akart lenni, végül zeneszerzés mellett tört lándzsát, és Lajtai Katit, aki nem csak zenésztársa, hanem szerelme is lett. Hosszú éveking egy párt alkottak.

19 évesen költözött fel Budapestre, ahol egy stúdiót rendezett be. Itt több produkciónak is készített lemezt hangszerelt, dalokat írt. A tényleges önmegvalósítása viszont a Crystallal kezdődött el. A dalok már korábban megvoltak, ám sokáig hiába kopogtattak velük a kiadók ajtaján, nem értek el kellő hatást. Ám miután megjelent első lemezünk, mint a közönség, mind a szakma elismerte munkájukat, amelyet azóta több díj is megkoronázott.
Forrás: sztarlexikon.hu

Weblapja: www.kaszatibor.hu

Kasza Tibor a csaknem tíz éve nagy népszerűségnek örvendő Crystal együttes egyik énekese és dalszerzője. A számtalan aranylemez tulajdonosa újabban egy másik művészeti ágnak hódol, a fotózásnak, aminek köszönhetően az ország legszebb nőivel kerülhet közeli kapcsolatba.



Tűzzsonglőrök és thai ételek Kasza Tibi vacsoráján
A Crystal énekese egzotikus thai ételekkel és hangulattal kedveskedett sztárvendégeinek.

Nincs olyan ember hazánkban, aki ne ismerné Kasza Tibit, a Crystal együttes egyik énekesét és dalszerzőjét. A számtalan aranylemez tulajdonosa a szerdai Vacsoracsatában mikrofonját fakanálra cserélte, és összerittyentett egy olyan háromfogásos thai menüsort, hogy vendégei szóhoz sem jutottak az ámulattól.

A vacsora helyszínéül Tibi saját otthonának a teraszát választotta, a gyönyörű panorámával megáldott kertjét, pedig bérelt pálmafákkal díszítette.

A welcome drink elfogyasztása közben tűzzsonglőrök szórakoztatták a vendégeket. A vacsora nagyon jó hangulatban telt, a desszert kivételével minden fogás osztatlan sikert aratott a vendégek körében. Az est végét egy Crystal mini koncert zárta.

Tibi vacsoráját Emilio, Gabi és Erika is 9 pontra értékelte, így összesen 27 ponttal büszkélkedhet.


Videó




Előétel:

Thai kókusztejes csirkeleves, trópusi vadcitrom levéllel

Hozzávalók:
1 zöldcitrom
2 friss chilipaprika
3 szál újhagyma
1 négy centis friss gyömbérdarab
20 deka kókusztejpor
1 liter víz
fél tyúkleveskocka
2 teáskanál szójaszósz
fél teáskanál barnacukor
1 nagy csirkecomb
1 maroknyi friss korianderzöld

A zöldcitromot megreszelem, félbevágom, és az egyik félnek szűrőn át kifacsarok a levét. A méregerős chilipaprikát kimagozom, aztán ezt és az újhagyma fehér szárát vékonyam felkarikázom. Ezek után meghámozom a gyömbért, felkarikázom félcentis korongokká és következik a leves főzés. A kókusztejport közepes méretű fazékba szórom és kézi habverővel kevergetve hozzáöntöm a vizet. Ha már csomómentes, belemorzsolom a leveskocka-felét, és belelötykölöm a szójaszószt. Jöhet a fazékba a többi hozzávaló: beleteszem a barnacukrot, a megreszelt zöldcitromhéjat, az átszúrt zöldcitromlevet, és a felkarikázott chilipaprikát, újhagymát meg gyömbért. Miután ezek belekerültek, fakanállal kevergetve erős lángon felforralom az egészet, és amikor bugyogni kezd, lejjebb veszem a tűzet. A leves alapot 15 percig csendes forrásban tartom. Miközben az illatos egyveleg elrotyog magában – igen, a savanykás zöldcitromlé miatt a kókusztej kicsit kicsapódik, de sebaj, így is nagyon finom lesz – jut időm a korianderzöldre és a csirkecombra. A fűszernövényt apróra vágom, a csirkecombot pedig „megműtőm”. Ez annyit jelent, hogy leszedem róla a bőrt, aztán éles késsel leoperálom a csontról a húst, és a színtiszta végeredményt felszeletelem egycentis kockákra. Amikor letelt a negyedórás forralás, belekeverem a fazékba a csirkehúskockákat, és kb. 5 perc alatt puhára főzőm. Végül belevegyítem a korianderzöld pöttyöket is, aztán megkóstolom a végeredményt. Ha kell, további zöldcitromlével, szójaszósszal, chilivel vagy barna cukorral beállítom a savanykás, a sós, az erős és az édes ízek meglepően harmonikus összhatását, és ehetünk. 2 adag lesz belőle.



Főétel:

Kesudiós csirke

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
10 dkg sózatlan kesudió
2 közepes vöröshagyma
1 kk. őrölt római kömény
2 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt gyömbér
1 kk. garam masala
0,5 dl tejszín
0,5 dl tej
3 ek. olaj


A recepteket nálam két dolog szokta módosítani saját akaratomon kívül: a) amikor azt hiszem, hogy megvan valami hozzávaló itthon, de bevásárlás után jövök rá, hogy a memóriám nem a régi, b) a boltban akarok megvenni hozzá valamit, de éppen kifogytak belőle. Hát ez a recept is némileg módosult az eredetiből, mindkét okból kifolyólag, de a végeredmény finom lett. A kesudiókat 10 percre 1,5 dl forró vízbe áztatom, majd robotgéppel krémesre darálom a vízzel együtt. Az olajban megfuttatom a hagymákat, majd hozzápréselem a fokhagymát és - friss gyömbér hiányában - beleszórom a gyömbérport. A kockára vágott csirkemellet belekeverem, mindet fehéredésig sütöm. Megszórom a garam masalával és a köménnyel, sózom. Hozzáadom a kesudiókrémet és - natúr joghurt hiányában - a tejet és a tejszínt. Felforralom és addig főzöm, amíg a csirke jó nem lesz. Tálalásnál megszórom még kesudióval és garam masalával. Három személyes adag.



Desszert:

Tápiókagyöngy kókusztejben, licsivel

Hozzávalók:
20 dkg gyöngy
5 dl kókusztej
cukor vagy méz (ízlés szerint)
darabka fahéj
csipet só

A gyöngyöket fél órára vízbe áztatom, néha pótolom, ha nagyon felszívják a gyöngyök. A feldagadt gyöngyöket fazékba borítom, kókusztejjel felöntöm, hozzáadom a fahéjat, pici sót, főzögettem közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett. Ha elfő a tej, akkor pótolom. Akkor van kész a pudingom, ha a gyöngyök áttetszővé válnak. Ekkor édesítem, majd tálba teszem, és jól lehűtöm.
A nőknek kakaóval jött be a legjobban. Nekem baracklekvárral is ízlett.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template