2009. október 8., csütörtök

Vacsoracsata 6. hét - Barabás Évi, a Fókusz műsorvezetője volt a házigazda


Barabás Éva

Műsorvezető

Barabás Éva (1971. január 1. Bonyhád)
Az RTL Klub Fókusz című műsorának műsorvezetője és szerkesztője.




Csütörtök este a Fókusz műsorvezetője mutatta meg főzőtudományt

A csütörtöki adásban Budepestre látogathattak el az RTL Klub nézői, méghozzá Barabás Évi, a Fókusz műsorvezetőjének otthonába. Évi megkísérelte a lehetetlent, megpróbálta Székhelyi József 40 pontos menüsorát felülmúlni, több-kevesebb sikerrel.

A vacsorához szükséges alapanyagokat a helyi közértben szerezte be, a velős csontot, lapockát és szalonnát egy állatfarmról, ahol fejőlányként is kipróbálta magát. Éva terítéke nagyon otthonos volt. Az ültetési rendet pedig szív alakú mézes kalácsra írta.

A welcome drinket a teraszon tálalta fel. Az asztalra került pálinka és többféle finomság, sajttál, répa, sós és sajtos ropogós, valamint szőlő osztatlan sikert aratott a vendégek körében.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az ételek finomak voltak. A velős csontot még Ibolya is megkóstolta, italként pedig mindenki mini szódásüveget kapott málnaszörppel. A meglepetés vendég a kakasdi székely mesemondó volt, aki italtöltés közben mondókákkal szórakoztatta a vendégeket.

Roy 8, József és Patrícia 9-9, Ibolya pedig 10 ponttal jutalmazta Évi vacsoráját, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.


Videó






Előétel:

Falusi velős marhahúsleves grízgombócokkal


Az előételről:
Az est első fogása falusi velős marhahúsleves volt grízgombócokkal. A finom leves mindenkinek ízlett, a velős csontot még a válogatós Ibolya is megkóstolta.



Főétel:

Csirkemell csíkok pikáns uborkás raguval, tanyasi pityókával

A főételről:
Az est főfogása csirkemell csíkok voltak pikáns uborkás raguval és tanyasi pityókapürével. A gazdag ízvilágú fogás osztatlan sikert aratott a vendégek körében.



Desszert:

Tömény csokoládés sütemény mentás epersalátával

16 dkg étcsokit ( lehetőleg 60% kakaótartalmú vagy akár magasabb) gőz fölött megolvasztunk
16 dkg vaj vagy margarin
16 dkg kristálycukor
fél csomag vaniliás cukor
4 tojás sárgája
mindezt fél óráig keverjük, azért robotgéppel elég tíz perc:)

10 dkg liszt
1 csipet só
fél csomag sütőpor
4 tojás fehérje kemény habbá verjük és beleforgatjuk az összekevert lisztet, sót, sütőport

összekeverjük a fenti két tálat és kivajazott tortaformába öntjük

az előmelegített sütőben 150-170 C fokon kb 40 percig sütjük.

A friss epret turmixoljuk mézzel kevés mentalevéllel ízesítjük . De lehet eperlekvár vagy szilva, barack, vaniliaszósz, tejszínhab amit a család szeret.

A desszertről:
Az est utolsó fogása tömény csokoládés sütemény volt. Évi vendégei azt hitték egy tömény csokoládé masszát fognak kapnak, azonban egy finom, gusztusos finomság került tányérjukra, amit még Ibolya is meg tudott enni.


Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Tolli on 2009. október 10. 12:25 írta...

Recepteket is kérnénk! Nagyon kiváncsi vagyok a sütikére!!!

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template