2009. október 15., csütörtök

Szabó Erika a Barátok közt sztárja szülőfalujában, Dabason látta vendégül vetélytársait - Vacsoracsata 7. hét


Szabó Erika

Színésznő

Szabó Erika 1984. augusztus 31-én született Dabason. Ismertségét a nagy sikerű Barátok Közt sorozatnak köszönheti, melyben Tilda karakterét alakítja 2003 óta. A sorozat mellett színházakban egyengeti színészi karrierjét és a Színművészeti Egyetemen tanul.

Néhány egyéb információ:
Hobbi: aerobic, búvárkodás, röplabda, tánc
Kedvenc háziállat: macska
Kedvenc együttes, énekes: Ákos, Zsédenyi Adrienn
Kedvenc színész: john Malkovich, Jeremy Irons
Kedvenc film: Holt költők társasága
Kedvenc könyv: Bulgakovtól a Mester és Margarita
Kedvenc szín: kék
Kedvenc film: Sose halunk meg
Kedvenc étel: paprikás csirke nokedlivel, somlói galuska
Kedvenc sport: röplabda
Forrás: sztarlexikon.hu


A színésznőt hatalmas szeretettel és sok finomsággal várták szülőfalujában

Erika szülőfalujában, Dabason látta vendégül a többieket. Megmutatta a leveleit, képeit, amelyeket a rajongóitól kapott.

A hozzávalókat nem boltokban szerezte be, hanem a szomszédba ment tejtermékekért, zöldségért, gyümölcsért. Mindenki szeretettel várta Erikát. A saját kertjében nyuszik ugráltak, de a vacsora azért nem ezekből a tapsifülesekből készült. A saját kertjükből szedte össze a paradicsomot, paprikát.

A menüjét a helyi specialitások jellemezték. Minden kicsit tótos lett. A nyúlhústól egy kicsit ódzkodtak a többiek, főleg Lilla írtózott attól, hogy megegyen egy ilyen cuki állatkát. A desszerthez még a rétestésztát is Erika maga készítette el, egy kis segítséggel. Sári kötényben, sári rétest sütöttek Margitkával.

Erika a welcome drinknél külön figyelt Cookyra, mert tudta, hogy nem iszik alkoholt. Bodzás limonádéval kedveskedett a francia fiúnak, de pechére Cooky-nak ez sem ízlett. A többiek bio ágyas pálinkát fogyasztottak.

A vacsora előtt egy néptáncegyüttes szórakoztatta a vendégeket, amibe Bernit, Lillát, Cooky-t és Ferót is bevonták.

Az est végén egy citeracsoport szórakoztatta a vendégeket. Feró pedig meghatódva mesélt arról, hogy ha nem keríti hatalmába a rock and roll, talán ő is egy ilyen hangszert pengetne.

A pontozásnál meglátszott, hogy Erikának sikerült elvarázsolnia vendégeit a dabasi különlegességekkel, és a nyúlpecsenye ellenére is magas pontszámot kapott. Berni és Lilla 10-10, míg Feró és Cooky )-9 pontot adtak a sudár színésznőnek, aki így Bernadettel holtversenyben a második helyen áll egyelőre. Erikának tehát 38 pontja van.

Videó






Előétel:

Fokhagymás tejfölös matutka

Matutka:

Hozzávalók:

1 kg burgonya
25 dkg liszt

Bors
2 tojás
1 késhegynyi sütőpor
1 gerezd foghagyma

A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sütőport, ízlés szerint sóval,borssal, foghagymával ízesítjük. Kanállal lapos fánkokat formázunk, majd forró olajban kisütjük.

Foghagymás tejföl:

Hozzávalók:

1 pohár tejföl
1 gerezd foghagyma

Bors

A foghagymát összenyomjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval.


Az előételről:
Matutka volt az előétel, ez a helyi neve a tócsninak, vagy krumpli lángosnak. Ez a fogás mindenkinek nagyon ízlett, Linda alig tudta megállni, hogy ne egye tele magát vele.



Főétel:

Pecsenye nyúlhúsból, túrós krumplival

Túrós krumpli:

Hozzávalók:

1 kg burgonya
40 dkg túró
1 ek Pirospaprika
Olaj vagy zsír
1 fej Hagyma

Paradicsomlé
Tejföl

A burgonyát kockára vágjuk, megfőzzük. Forró olajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a pirospaprikát. A hagymás olajat ráöntjük a főtt burgonyára, és az egészet összekeverjük a túróval. A vízbe amiben a burgonya főtt ízlés szerint paradicsomlevet öntünk és hozzáadunk egy húsleves kockát az egészet összefőzzük.

Tálalás: A túrós krumpli tetejére hideg tejfölt teszünk, mellé tálaljuk a levest, a kettőt együtt fogyasztjuk.

Sült csirke és nyúl:

Hozzávalók:

1 bontott csirke
1kg nyúlhús

Bors
Hagyma
Olaj, vagy zsír
Bacon szalonna
Sült csirke fűszerkeverék

A húsokat besózzuk, bekenjük a fűszerkeverékkel. A nyúlhúst betekerjük a baconbe, majd mindezt belehelyezzük egy tepsibe. A tetejére hagymát vágunk, és ízlés szerint borsot szórunk, ezt követően 180 fokra melegített sütőben ropogósra sütjük.


A főételről:
A nyúlhús azonban kiverte a biztosítékot a vendégek többségénél. Feró kicsit álságosnak tartja ezt a fajta nyúlfóbiát. Cooky kifejezetten undorodott tőle, ezért Lillával kaptak egy kis csirke húst. Berni azért megkóstolta a nyúlhúst. Erika kutyája végig az asztalnál ólálkodott. Egy biztos, nem maradt éhen, Feró ugyanis nem tud ellenállni egy sóvárgó négylábúnak.



Desszert:

Sári rétes

A rétestészta:

Hozzávalók:
Langyos enyhén sós víz
Liszt

A lisztet felöntjük a vízzel és körkörös mozdulatokkal rétestésztát gyúrunk belőle. Az asztalra lepedőt terítünk, beszórjuk liszttel, majd kinyújtjuk a tésztát.

Töltelék:

Túrós:

Hozzávalók:

1,5 kg túró
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás puding
3 cs vaníliás cukor
Cukor ízlés szerint

A hozzávalókat simára keverjük. A tölteléket az asztal szélén 10-15 cm-es sávban helyezzük el, majd a rétest a terítő segítségével feltekerjük

Meggyes- szedres:

Hozzávalók:

1 kg meggy
1kg szeder
Zsemlemorzsa
Fahéj

A kinyújtott rétestésztára zsemlemorzsát szórunk, majd rászórjuk a gyümölcsöket, ízlés szerint cukrot és fahéjat. A tölteléket az asztal szélén 10-15 cm-es sávban helyezzük el, majd a rétest a terítő segítségével feltekerjük.

Almás-mákos:

Hozzávalók:

1 kg Darált mák
Porcukor ízlés szerint
0.5 kg alma

Az almát meghámozzuk, összekeverjük a mákkal és ízlés szerint a porcukorral. A tölteléket az asztal szélén 10-15 cm-es sávban helyezzük el, majd a rétest a terítő segítségével feltekerjük


A desszertről:
Mindenki nagy ámulatára Erika még a rétestésztát is maga nyújtotta, a háromféle ízesítésből pedig ki-ki megtalálhatta a kedvencét.



Forrás: rtlklub.hu

3 megjegyzés:

Unknown on 2009. október 16. 16:18 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
gigi on 2009. október 19. 10:56 írta...

Feróval értek egyet!Tényleg álságos kifogás,hogy nem esznek nyuszit mert "aranyos".De zokszó nélkül megeszik a csirkét,a marhát,a disznót.Pedig milyen "aranyos" a pelyhes pipike,a lencsi szemű bocika,a rózsaszín kismalac!!Igaz?

showzok on 2009. október 20. 18:31 írta...

gigi, én is egyetértek veletek, teljesen igaztok van.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template