2009. október 13., kedd

Labancz Lilla pink krumplipürével sokkolta vendégeit - Vacsoracsata 7. hét


Labancz Lilla

Színésznő

Labancz Lilla (Budapest, 1986. március 27. - ) magyar színésznő, modell, műsorvezető
Iskola: Gór Nagy Mária Színitanodája
* Felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, de "gyerekes" arca miatt nem vették fel
* A Kisváros című sorozat stábja 13 éves korában egy uszodában fedezte fel
* 2006 szeptemberében levetkőzött az FHM magazinnak, amely a 2006. év "100 Legjobb bombázója" közé választotta. 2009-ben ezt a díjat megnyerte
* a Bravo TV műsorvezetője is volt
Forrás: wikipedia.org


Labancz Lilla megfőzte élete első vacsoráját

Az Álom.net sztárja úgy elfáradt az egésznapos sürgésforgásban, hogy az est végén már ausztrál szörfösfiúkkal álmodott.

Labancz Lilla lakása pontosan olyan, amilyennek mindenki, így Lilla vendégei is gondolták. Cuki, rózsaszín kis garzonlakás, óriási gardróbbal, amelyben egy Barbie baba őrzi a több tucat cipőt, táskát, ruhát, napszemüveget. A szőkeség mégsem ide invitálta vendégeit, mivel a hely túl szűkös lett volna a társaságnak. Aggodalomra semmi ok, Lilla a kölcsönházban is gondoskodott pink kiegészítőkről.

A vásárlás tartogatott némi meglepetést az első vacsorájára készülő celeblánynak. Zavarában nem tudott különbséget tenni szeder és málna között, az utolsó pillanatban döbbent rá, hogy a krumplipüréhez krumpli is kell, a kacsát pedig megsajnálta. Végül sikerült mindent beszereznie, kezdődhetett a főzés.

Az ételek elkészítése viszonylag gördülékenyen ment a kezdő háziasszonynak, mindössze az okozott neki problémát, hogy mennyi ételfestéket tegyen a pürébe, a tökéletes rózsaszín árnyalat érdekében. Végül leküzdötte ezt az akadályt is. A lakást rózsaszínbe öltöztette, majd Ő is felkapott egy szexi rucit. Ugye nem kell mondani, milyen színűt? Az asztalra felkerültek a csajos tányérok, és a teríték éke, a nyalókákkal felcicomázott virágkosár, így minden készen állt a vendégek fogadására.

A welcome drink természetesen koktél volt, méghozzá Lilla egyik kedvence, a Cosmopolitan. Ezt még az antialkoholista Cooky is hajlandó volt megkóstolni, újra tanúbizonyságot téve óriási bátorságáról.

Az ételekben mindenki talált kivetnivalót, Bernadettnek a kacsa nem ízlett, Ferónál a gyümölcsleves és a parfé verte ki a biztosítékot, Erika az előétellel küzdött meg, míg Cooky-nak a pálinka jelentette a legnagyobb kihívást. Összességében azonban mindenki jól érezte magát, köszönhetően a lelkes vendéglátásnak, és a magyar Pink, azaz Tóth Gabi meglepetésprodukciójának.

Erika, Feró és Bernadett 8, míg Cooky 9 ponttal jutalmazta a szöszi szakácsnőt, így Lilla 33 ponttal, elégedetten dőlhetett le álmodozni a szörfösfiúkról.


Videó





Előétel:

Pink leves tejszínhabbal, pirított mandulával

A tejszinben a cukrot habverővel elkeverem,a málnát leöntöm tejjel amennyi ellepi. A gyümölcsöt pépesitem, a vaniliás pudingot elkészitem a csomagoláson előirtak szerint. Majd amikor ezekkel kész vagyok egy nagy tálban összekeverem és beteszem a hűtöbe.


Az előételről:
A pink gyümölcslevessel Lilla elégedett volt, vendégei viszont annál kevésbé. Feró eleve nem rajong a hideg és édes levesekért, Erika a tej ízétől lesz rosszul, Berninek pedig nem volt elég édes az első fogás. Meglepő módon egyedül a válogatós Cookynak ízlett a leves, igaz, Ő is alaposan megszórta cukorral a tányérját.



Főétel:

Vörösboros szedres kacsasteak pink pürével

A hust füszereztem majd fogtam és a bőrös oldalán beirdaltam, és ugy tettem a gázra a serpenyőre sütni, hogy a saját zsirjában elöször átsüljön. Ezután sót és rozmaringot tettem rá és beraktam a sütőbe.

A mártáshoz kellett vörösbor, szeder, keményitő, cukor, méz, fahéj. Először mézzel keverve cukrot olvasztottam, ezen megfutattam a szedret és felöntöttem vörösborral. Amikor felforrt, fajéjjal izesitettem. Mielőtt lehúztam a tűzről, kevés hidegvízzel elkevert keményitővel sűrítettem.

A krumplipürét hagyományos módon csináltam, annyi plusszal, hogy céklalével (természetes ételszinezékkel) öntögettem amig a várt színt (rózsaszín) el nem érte.


A főételről:
A kacsasültet mindenki nagyon várta, a pink krumplipürét viszont fenntartásokkal kezelte a meghívott csapat. Mikor kiderült, hogy céklalé a felelős a babarózsaszín köretért, akkor már bátran fogyasztottak belőle. Berni szerint nem sikerült a legjobban a kacsa, de első próbálkozásnak megállta a helyét. A többiek maximálisan elégedettek voltak ezzel a fogással, utólag pedig elmondható, a menüsor csúcspontja volt ez az étel.



Desszert:

Epres-málnás parfé pink vattacukorral

Eperparfé:

Az eperből pár szemet félretszünk a diszitéshez, a többit megmossuk, megszáritjuk. A felét összeturmiixoljuk, a többit kis darabokra vágjuk. A cukrot 1 dl vízben elkeverjük és addig főzzük, amíg elolvad, majd levesszük a tűzről. A tojássárgákat felverjük és hozzákeverjük a sziruphoz, majd visszatesszük a tűzre. Közepes lángon kevergetni kell, majd ha forr levenni. Egy nagy tálba öntjük és habverővel kihülésik verjük. Külön felverjük a tejszinhabot. A cukros tojássárgájához először az összeturmixolt epret keverjük hozzá a vaníliáscukorral, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a darabos epret. Félgömb- vagy őzgerincformába öntjük, és egy éjszakára fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk (előtte a formát rövid időre meleg vízbe állítjuk), felszeleteljük, és eperszemekkel díszítve kínáljuk.


A desszertről:
A vattacukorkészítő-gép óriási sikert aratott Lilla vendégei körében. Ferónak és Erikának is gyermekkori álma teljesült, hogy kipróbálhatták a masinát. Végül annyira belejöttek, hogy Feró és Cooky egy vattacukor szépségversenyt is rendezett, amit Bernadett nyert meg. Ez az élmény annyira feldobta a vendégsereget, hogy a félresikerült parfé sem tudta elvenni a kedvüket.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template