Oláh Ibolya
Énekes
Oláh Ibolya (Nyíregyháza, 1978. január 31. -)
2003/2004-es Megasztár (TV2) átütő sikert hozott számára a második helyezéssel. 2004. június 5-én 400000 ember előtt énekelt egy ingyenes budapesti rendezvényen, amelyen Sting is fellépett.
2005. augusztus 19-én miniszteri kitüntetésben részesítette Bozóki András kulturális miniszter.
2005. augusztus 20-án este, a hivatalos állami ünnep nyitányaként ő énekelte el a Magyarország című dalt (René Dupéré/Geszti Péter).
Forrás: wikipedia.org
A hétfői Vacsoracsatában Ibolya egy mesébe illő kastélyban látta vendégül sztárvendégeit
Ibolya a hétfő esti Vacsoracsatában egy mesébe illő, gyönyörű környezetbe, a Tisza partjára kalauzolta el az RTL Klub nézőit. Az adás elején megmutatta azt az árvaházat is ahol felnevelkedett, bemutatta barátait, az árvaház lakóit és az hőn szeretet Anyácskát.
A vacsorához szükséges alapanyagokat Ibolya a helyi közértben szerezte be, a welcome drinket pedig egy jó szomszédjától János bátyjától kapta.
Miután mindent megvett az árvaház felé vette az irányt, hogy elkészítse élete első háromfogásos menüjét. A főzésnél a gyerekek is segítettek, egész délelőtt a keze alá dolgoztak, mint a kiskukták. Szeleteltek, hámoztak, mosogattak, és gombócot gyúrtak.
A vendéget Ibolya egy rögtönzött dallal fogadta, majd miután mindenki megitta a welcome drinket átkísérte a vacsora helyszínére, a kastély nagy termébe. A Vacsoracsata első estéje nagyon jó hangulatban telt, az ételek finomak voltak. Ibolya vetélytársai többször meg is jegyezték az adás során, hogy házigazdájuk mennyire kitett magáért.
Patrícia és Roy 8-8, József 9, Évi pedig 10 ponttal jutalmazta Ibolya vendégszeretetét és főzőtudományát, így összesen 35 ponttal büszkélkedhet a hét első sztárszakácsa.
Videó
Előétel:
Tiszadobi gombócleves
Hozzávalók:
0,5 kg sovány sertéshús
egy adag leveszöldség(sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller)
15 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
10 dkg kis rózsáira szedett karfiol
kevéske vaj
egy csapott evőkanál tejszín
két tojás sárgája
fél citrom só
A burgonyagombóchoz:
15 dkg burgonya
4 dkg liszt
1 tojás
Só
szerecsendió
Elkészítési mód:
A sertéshúst kockára vágjuk, vajon átsütjük, vízzel felengedjük és a húsleveshez hasonlóan főzzük, fűszerezzük, hozzáadjuk a kisebb szeletekre vágott zöldséget, zöldborsót, gombát, végül a karfiolt és készre főzzük. A vajból, lisztből világos rántást készítünk, és hozzáadjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert tejszínt és fél citrom levét, petrezselyemmel díszítjük.
Az előételről:
Az est első fogása szabolcsi gombócleves volt. A fenséges illatű fogás pikáns ízvilágga osztatlan sikert aratott, Roy és József kétszer is repetázott belőle.
Főétel:
Tiszai harcsaszelet paprikás lisztben sütve, vajas burgonyával uborkamártással
Hozzávalók:
harcsafilé
liszt
pirospaprika
só
olaj
Vajas burgonyához:
burgonya
újhagyma
petrezselyemzöld
vaj
só
Mártáshoz:
tartármártás
csemege uborka
kapor
hagyma
Elkészítési mód:
A harcsaszeleteket besózzuk, paprikás lisztbe beforgatjuk és forró olajban pirosra sütjük. A burgonyát hasábokra vágva sós vízben megfőzzük, majd vajban megfonnyasztjuk az újhagymát, petrezselymet és beleforgatjuk a főtt burgonyát.
A mártáshoz a tartármártásba sajtreszelővel belereszeljük a savanyú uborkát, egy egészen, kis fej hagymát és hozzáadjuk a kaprot.
A főételről:
Az est főfogását Ibolya egy hatalmas fatálon szolgálta vendégeinek, mely az első kóstolás után osztatlan sikert aratott.
Desszert:
Gyümölcstorta
Hozzávalók:
14 dkg liszt
4 db tojás
16 dkg cukor
0,5l tej
vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
gyümölcsök
tortazselé
Elkészítési mód:
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, majd belekeverjük a lisztet. A tésztát kivajazott gyümölcstortaformában kisütjük. Ameddig hűl a tészta, elkészítjük a pudingot, miután kissé kihűlt, rátöltjük a tésztára. Bármilyen gyümölccsel díszíthetjük, de figyeljünk az ízléses elrendezésre és arra, hogy a gyümölcsből bőven jusson rá. Kenőtollal tortazselét teszünk vékonyan a tetejére.
A desszertről:
Az est utolsó fogása egy házi készítésű gyümölcstorta volt. Az előző két fogáshoz hasonlóan ezzel is maximálisan elégedettek voltak Ibolya vendégei.
Forrás: rtlklub.hu
2009. október 5., hétfő
Vacsoracsata 6. hét - Oláh Ibolya főzött
Author: showzok
| Posted at: 19:57 |
Filed Under:
Gyümölcstorta,
Harcsaszelet paprikás lisztben,
Oláh Ibolya,
Tiszadobi gombócleves,
vacsoracsata
|
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése