2009. október 6., kedd

Vacsoracsata 6. hét - Kohánszky Rajmund, ismertebb nevén ROY, a zenész volt a vendéglátó


Kohánszky Rajmund - ROY

Zenész



A keddi Vacsoracsatában Roy mutatta meg szakácstudományát

A Tisza parti kastély után a keddi Vacsoracsatában egy klasszikus körfolyosós Pesti bérház garzonjába invitálta vendégeit Roy. Az adás elején pedig megmutatta büszkeségeit, a családját.

A vásárlás során népszerű zenészünk bebizonyította, hogy egyáltalán nem mozog rutinosan a helyi közértekben, de sajnos a konyhában sem. A főzés során elég sokat ügyetlenkedett, még a tűzhely begyújtása is kihívást jelentett számára.

Menüsorát a felesége által írt recept alapján készített, lépésről-lépésre haladt, nem rohant, nem kapkodott, szép lassan, komótosan készült.

A vendégek érkezése után Roy elénekelte Ibolyával közös duettjüket, a Valamit valamiért című számot. A vacsora jó hangulatban telt, az ételek azonban nem arattak osztatlan sikert az éhes celebek körében.

Patrícia 6, Éva és József 8-8, Ibolya 10 ponttal jutalmazta Roy szakácstudományát, így összesen 32 ponttal büszkélkedhet.


Videó






Előétel:

Indiai vörös lencseleves

Hozzávalók:
35 dk vöröslencse
3 paradicsom
1 nagy hagyma
2 darab gyömbér
kb. 1 liter zöldségleves
1/2 tk kurkuma
2 deci tejszín

bors
5 deka vaj
1 ek. Olaj
1 ek. római kömény

A lencsét megmosni. A paradicsomot megmosni, kimagozni és kis kockákra vágni. A gyömbért lereszelni. A lencsét a gyömbérrel a paradicsommal, kurkimával és a zöldséglevessel egy lábosba tenni, lassan felforralni. Kis lángon kb. 30 percig főzni. Utána a botmixerrel lepürézni, közben hozzáönteni a tejszínt. Újra kis lángon felforralni, sózni, borsozni. A vajat egy serpenyőben felhevíteni, a vékony szeletekre vágott hagymát a római köménnyel együtt beletenni és kevergetve aranybarnára sütni, majd a levest ezzel tálalni.


Az előételről:
Roy menükártyája szerint, az est első fogása indiai vörös lencseleves volt, ám az a leves, ami végül terítékre került, azt nem nevezhetnénk sem vörösnek, sem indiainak. A vendégek a vacsora során sokat cikizték emiatt házigazdájukat.



Lecsós tarja

Hozzávalók:
1 ek olaj
4 szelet tarja

bors
pirospaprika
1 hagyma
1 zöldpaprika
2 paradicsom
1 doboz tejföl
10 dkg reszelt sajt

A tepsit kiolajoztam és a húsokat egymás mellé fektettem.
Fűszereztem, majd rátettem a felszeletelt hagymát, paprikát és paradicsomot.
Leöntöttem a tejföllel és megszórtam a sajttal, alufóliával lefedtem.
180 fokos légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem, majd a fóliát levéve pár perc alatt megpirítottam.


A főételről:
Az est főfogása lecsós tarja volt. A vacsora során kiderült, hogy a lecsót nem Roy készítette. Ennek ellenére mindenkinek ízlett és egyik vendég sem haragudott házigazdájukra, mert egy picit „csalt”.



Desszert:

Tejfölös málna

Ízlés szerint: málna, babapiskóta, cukor és egy kis tejföl.

A desszertről:
A desszert azonban ehetetlen lett. Patrícia az adás végén elmondta, a rengeteg tejföl alá oda tudott volna képzelni egy székelykáposztát. Éva csak úgy tudta megenni az ipari mennyiségű tejfölt, hogy folyamatosan porcukrot szórt rá.


Forrás: rtlklub.hu


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template