2009. október 9., péntek

Vacsoracsata 6. hét - Szabó Patrícia francia esttel próbálta lefőzni társait


Szabó Patrícia

Újságíró

Szabó Patrícia 20 évesen a Nők Lapjánál kezdte pályafutását. 7 évig újságíróként és szerkesztőként dolgozott a hetilapnál, majd publikált a Nők Lapja Évszakok magazinban és részt vett a Nők Lapja Cafe indításában is. Másfél évig dolgozott a Best magazinnál, ő koordinálta a hazai sztárokkal foglalkozó anyagokat összeállító szerkesztőségi csapat munkáját. 2003 októberétől a Wellness magazin főszerkesztője volt, amely az életmódmagazinok szegmensében ez idő alatt lett piacvezető. Cosmopolitan, a cosmo.hu és a Nők Lapja esküvő (korábban JOY, a Wellness és a Maxima) főszerkesztője.
Forrás: rtlklub.hu/celebvagyok


Hazánk egyik leghíresebb újságírója a pénteki adásban bebizonyította, hogy egy nagyvilági nő is lehet remek háziasszony

A pénteki Vacsoracsatában Szabó Patrícia mutatta meg szakácstudományát. A népszerű újságírónő megmutatta újdonsült otthonát és a lakás legféltettebb kincsét, a gardróbját.

Vásárolni egy nagyvárosi hölgyhöz illően taxival ment. Majd mikor beszerezte a vacsorához szükséges összes alapanyagot gyorsan nekilátott a főzésnek. Először a narancsöntetet készítette el, utána pedig a fürjtojást főzte meg. Ezt követte a főétel. Mindent nagyon tudatosan csinált, mint egy profi háziasszony.

A welcome drinket a nappaliban szolgálta fel, a meglepetés vendége pedig két énekesnő volt, akik francia sanzonnal szórakoztatták a vacsoravendégeket. Patrícia estéje nagyon jó hangulatban telt, és a fogások is finomak voltak.

József 8, Roy és Évi 9-9, Ibolya pedig 10 ponttal jutalmazta Patrícia főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.


Videó





Előétel

Zöldspárga fürjtojással eperszemekkel, narancsos öntettel

Hozzávalók:
3 ek. olívaolaj
4 ek. narancslé
1 teáskanál mustár
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 ek. narancslekvár
fél citrom leve

őrölt bors

Elkészítés:
Cukros vízben megfőzzük a spárgát, míg fő addig elkészítjük a szószt.
A mustárt, lekvárt, a citrom levét, olívaolajat összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük és ráöntjük a főtt spárgára.
Fürjtojást főzünk hozzá valamint félbe vágott eperrel tálaljuk.


Az előételről:
Az előétel nagyon ízlett Ibolyának, még repetázott is belőle, pedig egészen eddig az estéig, még soha nem evett spárgát.



Főétel:

Fehérboros zöld kagyló fokhagymás baguette-tel tengeri süllővel

Hozzávalók:
1 kg friss kagyló
3 dl fehérbor
3 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma
0,5 csirkés leveskocka
olívaolaj

Elkészítés:
A kagylót átmosom, eltávolítom a bajuszkákat. A tisztítás hideg vízben történjek, egyenként átnyomkodom, hogy nem-e üres a kagyló, mert ebben az esetben fekete lesz a főzött kagyló. A fokhagymát az olívaolajon megpirítom, majd felöntöm a fehérborral, hozzáadom a fél csirkés leveskockát, és 1 percig forralom. Rárakom a kagylót és a citromlevet. Kb. 5 percig főzöm fedő alatt, ha minden kagyló kinyílt, elkészült az étel. Még melegen citromkarikával tálalom, friss petrezselyemzölddel megszórom.


Tengeri süllő:
1 tisztított tengeri süllő, a fejével együtt, fél teáskanálnyi cukor, fél teáskanálnyi só, 1-2 cm hámozott friss gyömbérgumó selyemszálakra vágva, 5-7 szál újhagyma zöld és fehér része, 5 cm-es darabokra, majd selyemszálakra vágva, 4-5 evőkanál földimogyoró vagy kukoricaolaj, 2-3 evőkanál híg szójamártás

Töröljük szárazra a halat és mindkét oldalán ejtsünk 2-3 ferde metszést. Fektessük egy magas falú tűzálló tálba. Ha kicsi a wokunk vagy a párolóedényünk, a halat félbe is vághatjuk.

Erős tűzön gőzöljük a wokban vagy egy párolóedényben kb. 8 percig, amíg a hal meg nem puhul és a húsa könnyen lemezekre nem válik. Vegyük le a fedőt, vegyük kisebbre a lángot, vagy zárjuk el teljesen. Ha a gőzből sok víz csapódott le a tálra, konyhai papírtörülközővel itassuk fel.

Hintsük meg sóval és cukorral. Terítsük rá a gyömbért, azután az újhagyma zöld, végül a fehér részét.

Egy kis serpenyőben hevítsük az olajat füstölésig. Apránként öntsük az újhagymára és a gyömbérre: a sistergő olajban részben megsülnek, és ez erősíti az aromájukat. Vegyük ki a halat a wokból vagy a párolóedényből és öntsük rá a szójamártást és azonnal tálaljuk.


A főételről:
József nem szereti a halételeket de, házigazdája kedvéért megkóstolta, majd Roynak adta.



Desszert:

Sajttorta eperrel

Hozzávalók:
45 dkg sajt krém
2 db tojás
3/4 bögre cukor
2 evőkanál citromlé
reszelt citromhéj
2 kávéskanál vanília aroma
10 dkg édes keksz
10 dkg margarin

Elkészítés:
A margarint megolvasztom, és az előre ledarált kekszet belekeverem, majd egy kb. 24 cm átmérőjű tortaforma alját egyenletesen beterítem az így készült masszával. A többi hozzávalót egy nagyobb tálban összevegyítem, és robotgéppel kb. 3-4 percig nagy fokozaton keverem. Az elkészült krémet a tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben közepesnél gyengébb lángnál kb. 3/4-1 óra alatt készül el. Felszolgálás előtt friss eperrel díszítjük.

A desszertről:
Az est utolsó fogása nagyon gusztusos volt, csak egy kicsit furcsa ízű, ezért a vendégek egy-két falat után szépen megköszönték a vacsorát, és hazamentek.


Forrás. rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Tundi99 on 2022. február 1. 11:06 írta...

Általában élvezem ezt a műsort, hát ez úgy ahogy volt, katasztrófa volt.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template