Náray Erika
Színésznő, énekesnő, szinkronszínész
1967. november 29-én született Egerben. Az Egri Tanárképző Főiskola Gyakorló Zenei Általános Iskolájába járt, 8 évig csellózott. Szentesen a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán töltötte középiskolai éveit. Alföldi Róbert, Börcsök Enikő, Gazdag Tibor, Kerekes Viktória és Ternyák Zoltán voltak osztálytársai.
18 évesen (1985) felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetem prózai szakára.
Forrás: wikpedia.org
Náray Erika színésznő a Budapesti Operettszínház tagjaként a legnépszerűbb musicalekben és operettekben játszik. Gyönyörű hangját azonban a tévénézők is élvezhetik, hisz számtalan sorozatban kölcsönzi hangját orvosoknak, nyomozóknak és FBI ügynököknek.
Anyókának öltözött Náray Erika a Vacsoracsatában
Elismert színészünk furcsa öltözetben várta vacsoravendégeit.
Erika a Bükk lábánál, Egercsehi kis birtokán látta vendégül sztárvendégeit. A rutinos konyhatündér nem pazarolta idejét a vásárlásra, a vacsorához szükséges alapanyagokat saját kertjéből szerezte be.
Egész délelőtt a ház mögötti udvaron tüsténkedett, tyúkot vágott, majd pucolt, krumplit ásott és zöldségeket szedett.
Vendégeit anyókának öltözve várta, a welcome drinket pedig a nappaliban szolgálta fel. A vacsora előtt a szinkronszínészek világába kalauzolta el sztárvendégeit. Mindenkinek adott egy szövegkönyvet, majd leszinkronizáltatott velük egy rövid kis sorozatrészletet.
A vacsorát, kint a szabadban fogyasztották el, nagyon hangulatos volt az asztal a hatalmas kert közepén.
Tibor 8, Emilio és Gabi 10-10 ponttal jutalmazta Erika főzőtudományát, így összesen 28 ponttal büszkélkedhet.
Videó
Előétel:
Házi csirkehúsleves májas betéttel
Hozzávalók:
1 egész csirke
3 szál répa
2 szál zöldség
3 kicsi burgonya
1 hagyma
1 paradicsom
1 paprika
zöldség és zeller levél
só
bors
köménymag
Elkészítési mód:
Az egész csirkét feldarabolom, megmosom és felteszem főni, forrás után lehabozom, majd minden hozzávalót megtisztítva, kettévágva (a májas betéttel együtt) beleteszek a levesbe és 2 órán át lassú tűzön főzőm.
Májas betét 4 db megkapart csirkemájat,2 áztatott zsömlét,4 egész tojást,1/2reszelt hagymát,sót,borsot és apróra vágott petrezselyemlevelet összekeverek és egy mélyhűtő zacskóba teszek, úgy eresztem bele a levesbe.
Főétel:
Töltött csirkecomb, burgonyapürével és rozmaringos körtével
Hozzávalók:
8 csirkecomb
1 dl olaj
4 tojás
4 db gomba
1 vöröshagyma
petrezselyem
bors
majoranna
60 dkg burgonya
1dl tej
vaj
só
4 körte
rozmaring ág
Elkészítési mód:
A csirke combokat megmosom a bőre alá töltöm a májas tölteléket és 40 percig 180 sütöm.
Májas betét:Az olajon megdinsztelem a hagymát,ráteszem gombát majd a megkapart májat és ha kihűlt hozzákeverem a 4 tojást az apróra vágott petrezselyemzöldet,sót,borsot és kevés majorannát.
Rozmaringos körte:A körtéket megpucolom, kettévágom,magházát kivágom, a tepsibe teszem megkenem mézzel és rozmaring ágat szúrok rá, majd 15 percig sütöm.
Burgonyapüré: A burgonyát megpucolom, felkockázom, sóval megfőzöm, majd leszűröm és hozzáteszem a vajat és a langyos tejjel habosra keverem.
Desszert:
Zsermák
Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
20 dkg zsír
20dkg cukor
1 sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
2 tojássárgája
2dl tejföl
pici tej
Töltelék:
40 dkg darált mák
1 1/2dl víz
20 dkg cukor
1 üveg házi szilvalekvár
Máz:
3 evőkanál cukor
4 evőkanál kakaópor
1 dl víz
5 dkg vaj
Elkészítési mód:
Tészta:
A hozzávalók sorrendjében tésztát gyúrok, majd 4 lapra szedem szét és kinyújtom őket.
Töltelék:
A vízzel és a cukorral szirupot főzök, majd lehúzom a tűzről és abba keverem a darált mákot,nem főzöm!
Máz:
A hozzávalókból szirupot főzök, lehúzom a tűzről és abba keverem a vajat, hogy szép fényt adjon neki.
Összeállítás:
A kizsírozott tepsibe rakok egy tészta lapot, majd megkenem szilvalekvárral,utána jön a mák, addig amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére csak a tészta kerüljön. Légkeveréses sütőben 160 fokon 40 percig sütöm. Ha kihűlt leöntöm a csoki mázzal.
Forrás: rtlklub.hu
2009. október 22., csütörtök
Vacsoracsata 8. hét - Náray Erika Egercsehiben várta vendégeit
Author: showzok
| Posted at: 20:02 |
Filed Under:
Házi csirkehúsleves,
Náray Erika,
Töltött csirkecomb burgonyapürével és rozmaringos körtével,
vacsoracsata,
Zsermák
|
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése