2009. október 14., szerda

Nagy Feró a vendégszerető rocker kerti partira várta vendégeit - Vacsoracsata 7. hét


Nagy Feró

Zenész

Nagy Feró (Nagy Ferenc, Letenye, 1946. január 14.), énekes, színész, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere, „A nemzet csótánya.”
Feró a hatvanas évektől kezdve énekel, zenél rock és punk bandákban, a magyar új hullám egyik vezéregyénisége.
Népszerűségét fokozta a „Garázs” című rádióműsor, melynek műsorvezetője volt 1987-től. Ebben az évben Állami Ifjúsági Díjjal tüntették ki. A Musica Hungarica fesztivál munkatársa, szervezője. A kilencvenes évek elején Nagy Feró a Rockkalapács című tévéműsor műsorvezetője. 1992-től a Magyar Rockszövetség társelnöke. 1998 és 2002 között a Pannon Rádió műsorvezetője.
Forrás: wikipedi.org

Feró megmutatta, hogy zord külseje egy vendégszerető, házias bensőt takar

Nagy Feró először a házi stúdiójába kalauzolta a Vacsoracsata nézőit. Láthattuk féltett kincseit, a múzeális rádiókat, tévéket, és az évtizedek alatt felhalmozott arany és platinalemezeit is.

Ezután, ahogy egy igazi rockerhez illik, a Beatrice frontembere motorra pattant, és így indult a piacra vásárolni. Ahogy azt sejthettük, sztárallűröktől mentesen szerezte be a vacsora hozzávalóit. Mindenkivel kedélyesen elbeszélgetett, a jutalom pedig nem maradt el: a kofáktól ajándékba kapta a zöldségeket és a hentes is a legszebb húsokat csomagolta be Ferónak. A desszerthez való szőlőt a legautentikusabb forrásból, egyenesen a termelőktől hozta, ahol maga metszette le a tőről a gyümölcsöt, és még arra is volt gondja, hogy hamisítatlan, 100 %-os üdítőt préseljen szomjas vendégeinek.

Feró mielőtt belevetette volna magát a főzésbe, fát vágott és tüzet rakott, hiszen az édesség kivételével minden a szabad ég alatt készült. Azonnal látszott, hogy az énekes nem először rendez kertipartit, a boronatárcsát olyan rutinosan használta, ahogyan Lilla a pink szájfényét szokta.

A meghitt kerti összejövetel, és a kifogástalan ételek hatalmas sikert arattak, a meglepetésprodukció pedig feltette a koronát az estére. Feró a legkisebb fia, Hunor közreműködésével adta elő legismertebb számát, amit természetesen minden meghívott vele énekelt. Végül még Cooky is megmutatta dobtudását, mindenki legnagyobb meglepetésére. Lehet, hogy egy új sztárzenekar van alakulóban? Ez egyelőre a jövő zenéje, az azonban már most biztos, hogy az őrbottyáni földbirtokos Feró mindenkit levett a lábáról hangulatos és ízletes vacsorájával.

Berni, Lilla és Cooky a maximális 10 ponttal értékelték vendéglátójukat, Erika pedig a csípős leves és a bolti tészta miatt 9 pontot adott Ferónak, aki így át is vette a vezetést az eheti Vacsoracsatában a 39 ponttal.


Videó






Előétel:

Kőleves bográcsban

Hozzávalók:

2 db dunai kő
80 dkg marhahús,
5 dkg zsír,
1 nagyobb fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
só,
köménymag,
majoránna,
20 dkg lecsó,
50 dkg burgonya,
csipetkebetét.

A két követ a bogrács aljára helyezzük. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, és visszatéve zsírjára sütjük. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk. Ha elfőtte sajátlevét, egy kevés forró vizet öntünk rá. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt. Amikor majdnem puha, hozzátesszük a szép aprókockákra vágott burgonyát, és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót). Fölengedjük vízzel a kívánt mennyiségre, utánasózzuk, és az egészet puhára főzzük. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.


Az előételről
Feró mesébe illő Kőlevese egy kicsit csípősre sikerült, de ez Erikán kívül mindenkinél plusz pontot jelentett. A gulyás így csaknem mind egy cseppig elfogyott, a vendégek pedig nem győzték magasztalni ezt a fogást. Bernadett egyenesen isteninek nevezte Feró levesét, de Lillát és Cooky-t is lehengerelte a rocker.




Főétel:

Boronatárcsán sült fokhagymás flekken fóliás krumplival

4 személyre:
8 szelet csontnélküli sertéstarja
8 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, liszt, olaj

A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, hogy a hús, sütés közben ne ugorjon össze, széleit bevagdossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenhetjük mustáros hagymás páccal, vagy lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A megsült hússzeleteket papírtörlőre szedjük, amíg az olaj lecsepeg, majd a szeleteket tálra rakjuk. Tetejüket az apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A sütéshez használt - újból felhevített - kb. két-három evőkanál olajjal meglocsoljuk. (Akkor jó, ha a ráöntött forró olaj hatására a fokhagyma sisteregni kezd.) Sült burgonya, vagy rizskörettel és savanyúsággal tálaljuk, de friss kenyérrel és kovászos uborkával fogyasztva is finom.


A főételről:
A mustáros, hagymás flekken mindenkinek nagyon ízlett, a lányok pedig külön értékelték, hogy a tarján kívül csirke és pulykahús is került a tárcsára. Bár nem a diétáról szólt ez az este, Berni, Erika és Lilla is boldogan falatoztak, és ahogyan azt Feró előre megjósolta, mind a tíz ujjukat megnyalták a lakoma után.




Desszert:

Szőlős marcipános pite

Hozzávalók:
1 csomag friss kelt tészta,
kb. 1 kg fehér csemegeszőlő,
20 dkg marcipán massza,
2-3 evőkanál vaj,
1 maréknyi porcukor.

A leveles tésztát ki kell tekerni, majd az alatta lévő sütőpapírral együtt egy tepsibe kell fektetni. A tetejére kell szórni a szőlőszemeket, rá kell szórni a porcukrot, ráreszelni a marcipánmasszát, majd az egészet olvasztott vajjal meg kell csorgatni. Forró sütőben, 170 fokon 15-20 percig kell sütni.
Ha elkészült nagyobb kockákra vágni, és tányérra tenni, a tetejét porcukorral meg lehet hinteni.


A desszertről:
Nem volt más hátra, mint a sütemény. Feró itt egy kis csaláshoz folyamodott, a tésztát ugyanis nem maga gyúrta, hanem a boltban vette. Az édesség még így is méltó befejezése volt a kifogástalan vacsorának, így az énekes elégedetten dőlhetett hátra az est végén.

Forrás: rtlklub.hu



0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template