2010. október 25., hétfő

Vacsoracsata - Müller Attila a vendéglátó


Müller Attila

Műsorvezető


Müller Attila chilis vacsorával várta vendégeit

A hét első sztárszakácsa Müller Attila volt…

Attilához igazi nagyágyúk, a hazai színházi élet elismert alakjai mentek vendégségbe, mégsem volt megilletődve. Balázsy Panna mellett Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó és Szolnoki Tibor is remekül érezte magát Attila estéjén.

Már a vendégek fogadásakor is igyekezett valamilyen különlegességgel előrukkolni, hiszen egy íjjal eltalálva a céltáblát derült ki, milyen itallal kezdődik a vendégek estéje. Koktélok, sör, bor, pálinka volt terítéken, a koktélokat Attila készítette el.

Bár a csípős főétel többnyire kifogott a vendégeken, a tábortűz melletti örömzene – Attila gitáron és szaxofonon is játszott -, mindenkinek elnyerte a tetszését.

Szolnoki Tibor, Balázsy Panna és Hűvösvölgyi Ildikó 7-7 ponttal, Bencze Ilona pedig 8 ponttal jutalmazta Attila főzőtudományát, így összesen 29 ponttal büszkélkedhet.







Előétel:

Mérges juhsajtos zöldség rolád

Hozzávalók:
• 1 db padlizsán,
• 1 db cukkíni,
• 2 db piros kaliforniai vagy kápia paprika,
• 2 db hegyes, csípőspaprika
• 30 dkg juhsajt, olívaolaj,
• 1 db citrom,
• 1 csokor petrezselyem zöldje, darált bors,
• 3 ég friss kakukkfű.

A paprikákat tegyük sütőlemezre, és forró sütőben süssük fél órán keresztül.A padlizsánt, cukkínit reszeljük le két milliméter vékonyságúra. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat, és szeletenként süssük pár percig. a megsült paprikák bőrét húzzuk le, és a paprikahúst vágjuk három-négy darabba.

Tegyünk egy kis darab sajtot a felszeletelt és elősütött cukkínire és padlizsánra, valamint a megsütött paprikahúsra. Göngyöljük fel, és tegyük hőálló sütőedénybe. Reszeljünk rá a citrom héjából, daráljunk rá borsot, és szórjuk meg összevágott petrezselyemzölddel és kakukkfűvel. Karikázzunk rá zöld, csípős paprikát. Csorgassuk meg olívaolajjal és süssük a sütőben 15 percig.
Úgy készítsük, hogy adagonként mindhárom tekercsből tegyünk a kis sütőtálba, és ezzel együtt tálaljuk fel. Összes öt tálkát készítsünk!



Főétel:

Chilis babbal töltött burgonyák

Hozzávalók:
• 2 fej vöröshagyma,
• 4 gerezd fokhagyma,
• 50 marha felsál vagy lapocka,
• 2 csomag Kotány chili fűszerkeverék mexikói ételekhez (nem azonos az őrölt chili paprikával),
• 4 evőkanál extra szűz olívaolaj,
• 1 db hámozott paradicsomkonzerv,
• 2-3 doboz vörös bab konzerv (Kidney-bab),
• 1 teáskanál őrölt római kömény,
• 1 teáskanál oregánó, só, darált bors, chili paprika ízlés szerint,
• 4 evőkanál sűrített paradicsompüré,
• 5 szem nagyméretű sárga burgonya,
• 20 dkg cheddar sajt.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Szórjuk rá az őrölt római köményét, és pároljuk addig míg a hagyma meg nem pirul. Tegyük bele a darált marhahúst, majd addig pároljuk, míg a saját levét el nem fövi, és a húsdarabok pirulni nem kezdenek. Tegyük bele a babot, a felkockázott paradicsomot a levével együtt. Fűszerezzük chili fűszerkeverékkel, darált borssal, oregánóval, és chili paprikával, és ízesítsük sóval. Lassú tűzön pároljuk addig, míg a bab puha nem lesz. Ha szükséges a párolólevet vízzel pótoljuk. A vége felé tegyük hozzá a paradicsompürét, és főzzük még vele negyed órán keresztül.

A burgonyákat csomagoljuk be alufóliával, majd forró sütőben süssük puhára. Az elkészült burgonyákat hámozzuk meg, és vágjuk kétfelé. a közepét kanállal vájjuk ki, majd tegyük olívaolajjal kikent tepsibe. Töltsük meg a burgonya üregét a chilis babbal, reszeljünk rá sajtot, és pirítsuk rá a grillsütőben.



Desszert:

Chilis almatócsni

Hozzávalók:
• 4-5 db alma,
• 2-3 evőkanál barnacukor,
• fél citrom leve,
• 15 dkg mascarpone sajt,
• 2 db tojás,
• 15-20 dkg liszt,
• fél teáskanál
• őrölt fahéj, csipetnyi őrölt szerecsendió, csipetnyi őrölt kardámom,
• fél citrom lereszelt héja, csipetnyi őrölt chili,
• olívaolaj a sütéshez.

Az almákat reszeljük le, nem kell meghámozni, majd keverjük hozzá a cukrot és a citromlevet. Tegyük egy szűrőedénybe, és hagyjuk, hogy a felesleges lé kicsepegjen belőle. Kanalazzuk át az almát egy tálba, adjuk hozzá a krémsajtot, az egész tojásokat, és a fűszereket. Jól dolgozzuk össze, majd keverjük hozzá a lisztet is. A masszából kis fasírtokat formázzunk, majd serpenyőben felhevített kevéske olívaolajon süssük meg pirosra. fahéjas porcukorral meghintve fogyasszuk.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template