2010. október 28., csütörtök

Vacsoracsata - Bencze Ilona a vendéglátó


Bencze Ilona

Színésznő


Bencze Ilona 40 pontos vacsorát főzött

Csütörtök este Bencze Ilona színművész csillogtatta meg tudását.




Bencze Ilona Jászai Mari-díjas és a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett színésznő elvarázsolta szépségével és tehetségével több férfigenerációt. Számtalan filmben és színházi szerepben láthattuk, de a színházkedvelők ma is napról napra élvezhetik a Macskákban, amelynek már több mint 25 éve elmaradhatatlan szereplője.

A vacsorában lánya, Gabi segített, aki egészen Görögországból érkezett haza erre az alkalomra. Ilona ezt ki is használta és vele készítette el a köszöntő koktélokat, illetve a személyre szóló ajándékokat.

Ilona vendégszeretete és főzőtudománya lenyűgözte vetélytársait, akik maximális pontszámmal jutalmazták estéjét, így 40 ponttal büszkélkedhet.




Előétel:

Falusi galamb becsináltleves, fürjtojással

Hozzávalók:
• 3 db tisztított galamb,
• 3 szál sárgarépa,
• 2 szál petrezselyemgyökér,
• 1 db karalábé,
• 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 fej vöröshagyma,
• 1 fej zellergumó,
• darált bors, só,
• 2 db húsleves kocka, vagy vegeta,
• 20 dkg fürjtojás,
• 2-3 evőkanál olaj.

A galambokat vágjuk kisebb darabokra, mossuk le jól. Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, majd tegyük bele a feldarabolt galambhúst. Pároljuk addig, míg a hús pirulni nem kezd, utána tegyük hozzá a felkarikázott zöldségeket. Pároljuk még néhány percig, majd öntsük fel vízzel, tegyük bele az egészben hagyott ahgymát. darált borssal, sóval és leveskockával ízesítsük. Főzzük körülbelül egy órán keresztül.

Tálaláskor tegyük hozzá az összevágott petrezselyem zöldjét és a megfőzött fürjtojásokat.



Főétel:

Fokhagymás pulykasült párolt zöldségekkel

Hozzávalók:
• 1.5 kg pulykamell filé,
• 12 szelet baconszalonna,
• 2 fej fokhagyma,
• só, darált bors,
• pár evőkanál olívaolaj.

Körethez:
• 40 dkg laskagomba,
• 30 dkg zöldhüvelyű zöldbaba,
• 2 gerezd fokhagyma, medvehagyma
• 1 fej brokkoli,
• 1 csokor újrépa,
• 2 teáskanál pulyka fűszerkeverék
• 1 kg újburgonya


A pulykahúst vágjuk nagyobb darabokra, a húsba szúrjunk bele, majd a bevágásba tegyünk egy-egy gerezd fokhagymát. sózzuk, daráljunk rá borsot. és szórjuk meg a fűszerkeverékkel Egy sütőedényt béleljünk ki a szalonnaszeletekkel, tegyük rá a megtűzdelt pulykahúst, majd borítsuk be szorosan a maradék szalonnaszeletekkel. Fedjük le, és forró sütőben, 180 fokon süssük kb 45-50 percen keresztül.

A fokhagymás laskához forrósítsunk fel evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben, vagy lábasban, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát /Bencze Ilona medvehagymát használt/. Pároljuk néhány percig, utána tegyük hozzá a szétszedett gombákat és a zöldbabot. Daráljunk rá borsot, és sózzuk meg. Fedő alatt pároljuk puhára.

A brokkolit, sárgarépát, vágjuk falatnyi darabokra. Egy szűrőbetéttel ellátott párolóedénybe öntsünk vizet, majd helyezzük a zöldségdarabokat a szűrőbe. Tegyük az edénybe, úgy hogy ne érjen a vízbe. Fedjük le és pároljuk puhára.

A megsült pulykamellet vágjuk szeletekre, és körítsük a megpárolt zöldségekkel.



Desszert:
Narancsos-meggyes csoki varázs vanília fagylalttal

Hozzávalók:
• 20 dkg narancsízesítésű csokoládé,
• 2 dl tej,
• 30 dkg cukor,
• 1 db margarin,
• 40 dkg keksz darálva,
• 1 db rumaroma,
• 1 doboz vanília fagylalt,
• 30 dkg eper,
• csomag csokoládémáz.
• 1 maréknyi meggybefőtt,
• 1 db meggyaroma

Tegyük egy lábasba a csokoládét, öntsük rá a tejet, adjuk hozzá a cukrot, a margarint, és forrósítsuk addig, míg a cukor és a csokoládé el nem olvad. Tegyük bel az apróra darált kekszet, a rumaromát, meggyet és jó alaposan keverjük össze.

Béleljünk ki fóliával egy tégla alakú formát, majd tegyük bele a kekszmasszát. Egyengessük el a felületét simára, és tegyük tálalásig a hűtőszekrénybe. Tálaláskor borítsuk ki a formából, csorgassuk rá a csokoládémázat, és szeleteljük fel ujjnyi szeletekre. Friss eperszemekkel, és fagylalttal kínáljuk.



Forrás: rtlklub.hu


4 megjegyzés:

teetw116 on 2010. október 29. 20:00 írta...

nalunk,erdejbe,bevasarlas utan,le szoktuk vetni az utcaj ruhakat,es tiszta ruhakal ,alunk oda fozni!+koteni meg fej kendo!!!

Krisztian on 2010. október 31. 2:21 írta...

Nálatok szokás mindenbe beleokoskodni!! Csökönyös erdélyi.....

Ági on 2010. november 1. 10:01 írta...

na ezt kereste a mamám!

Tamarka on 2010. november 2. 13:09 írta...

Fantasztikus a recept. A hétvégén megcsináltam, annyi módosítással, hogy a csokimázat már nem tettem rá... így is isteni volt!
köszönöm a jó receptet!

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template