2010. október 5., kedd

Vacsoracsata - Keresztes Ildikó a vendéglátó


Keresztes Ildikó

Énekesnő


Keresztes Ildikó remekelt a Vacsoracsatában

Kedd este Keresztes Ildikó kápráztatta el vacsoravendégeit szakácstudományával

A hét második vacsoráját Keresztes Ildikó főzte. Benhez hasonlóan Ildikó is csak hírből ismeri a konyhát, főzni pedig még álmában sem szokott. Ettől függetlenül hatalmas lelkesedéssel és szeretettel kezdett neki a főzésnek, ami legnagyobb bánatára egy cseppet sem tudta ellensúlyozni tapasztalatlanságát.

Kisebb kihívást jelentett számára a konyhában való munkálkodás. A csirke előkészítése alatt pedig szó szerint szenvedett, mert még a látványát sem bírta a húsnak. Ennek ellenére szívét lelkét beleadta, hogy finom vacsorával várja vendégeit.

A várt hatás nem maradt el, Ildikó menüsora osztatlan sikert aratott. Ben 8, Zsuzsa 9, Andi és Sanyi 10-10 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 37 ponttal büszkélkedhet.







Előétel:

Illatos szegfűgombaleves

Hozzávalók:
• 50-60 dkg szegfűgomba
• 2 szál sárgarépa
• 2 szál petrezselyemgyökér
• 1 csokor petrezselyem zöldje
• 1 csokor kakukkfű
• 2-3 evőkanál liszt
• 3 evőkanál olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 db zöldségleves kocka
• 1 db tojás
• 3 evőkanál liszt
• 2 dl tejszín
• 1 csipetnyi őrölt szerecsendió

Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, és a kakukkfűágat. Hevítsük addig, míg a fokhagyma, sisteregni nem kezd. Tegyük bele a vékony karikákra felvágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, az összekötött petrezselyemzöldet.
Pároljuk néhány percig, majd szórjuk rá a lisztet. Keverjük jól össze, és öntsük fel egy kancsónyi vízzel. Sózzuk, tegyük hozzá a leveskockát, daráljunk rá borsot és fűszerezzük kevéske őrölt szerecsendióval. Tegyük bele a jól megmosott gombát, és főzzük negyed órán keresztül.

A tojást üssük fel egy kis tálba, sózzuk meg, majd keverjük össze a liszttel galuska sűrűségűre. Kiskanál segítségével szaggassuk a forrásban lévő levesbe. Öntsük hozzá a tejszínt, majd jól forraljuk ki.


Főétel:

Banánnal töltött csirkemellek, borsmustáros nektarin salátával

Hozzávalók:
• 5 kisebb csirkemell filé
• 5 banán
• 10-15 szelet nyers füstölt sonka
• 2-3 dl tejszín
• Só
• Bors

A sütőt előmelegítem 200 C fokra.
A csirkemelleket hosszában ketté vágom és minden negyedbe vágok egy hosszú nyílást.
Sózom, borsozom a csirkemelleket és a nyílásba 1-1 fél banánt dugok. A banánt előtte azért meghámozom :). Nem baj, ha egy kicsit kilóg a banán.

Egy tűzállótálba ráfektetem a csirkemelleket, ráöntöm a tejszínt, majd sonkaszeletet ráfektetek a csirkemellekre, a maradék sonkát apróra vágom és a csirkék közé szórom.

Nagyjából 30-35 perc alatt megsül, mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a csirkemellet, hogy teljesen átsült-e.


Borsmustáros nektarin saláta
Hozzávalók:
• 8-9 szem érett nektarin
• 1 csomag rukola
• fél fej lilahagyma
• 30 dkg koktélparadicsom, lehet fele sárga is,
• fél csokor friss korianderlevél
• darált bors
• Olívaolaj
• 2-3 evőkanál borecet

A barackokat vágjuk kétfelé, magját szedjük ki, majd cikkezzük fel. Tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, a megmosott rukolát, az összetépkedett korianderlevelet, és a felkarikázott lilahagymát. Daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal és az ecettel, majd óvatosan keverjük össze.



Desszert:

Szirupos almatorta

Hozzávalók:
• 6 db kisebb egyforma méretű savanykás alma
• 7 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 6 evőkanál liszt
• 6 evőkanál cukor
• 6 db tojás
• 1 kávéskanál szódabikarbóna

Az almákat hámozzuk meg, majd magházát szórjuk ki. Tegyük egy kis lábasba a cukrot, olvasszuk barnára, majd csorgassuk meg vele a sütőedényt úgy hogy az oldala is cukormázas legyen. Tegyük bele egymás mellé a meghámozott almákat, majd csorgassuk meg az olvasztott vajjal. tegyük a sütőbe, 140-150 fokra, kb. 20 percig, hogy megpárolódjon.

A tojásokat verjük fel jól a cukorral kemény habbá, majd kanalazzuk bele a szódabikarbónával összekevert lisztet. Öntsük a megpárolt almákra, majd tegyük vissza a sütőbe 20 percre. Az elkészült torta széleit vágjuk el éles késsel, majd borítsuk egy nagy tálra. Ha kissé kihűlt szeleteljük cikkekre, és a sziruppal csorgassuk meg.




Forrás: rtlklub.hu

2 megjegyzés:

csilla szidonia on 2010. október 6. 18:32 írta...

milyen sziruppal csorgassuk meg a tortát?

teodorka on 2010. október 9. 8:01 írta...

Szerintem azzal, ami a sütemény kiborítása után az edényben maradt. Ennyi alma elég sok levet ereszthet.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template