2010. október 6., szerda

Vacsoracsata - Csisztu Zsuzsa a vendéglátó


Csisztu Zsuzsa

Műsorvezető


Csisztu Zsuzsa 39 pontos vacsorát főzött

Népszerű műsorvezetőnk a szerdai Vacsoracsatában elkápráztatta vendégeit…

A szerdai Vacsoracsatában Csisztu Zsuzsa látta vendégül vetélytársait. Népszerű műsorvezetőnk rutinosan mozgott a konyhában, látszik, hogy nem először készítette el ezt az ételsort.

Vacsorája nemcsak gusztusos volt, hanem finom is. Ben 9, Sanyi, Ildikó és Andi pedig 10-10 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.









Előétel:

Tárkonyos zöldbabragu leves

Hozzávalók:
zöldbab,
sárgarépa, fehérrépa,
gomba,
tárkony, bors, só, fokhagyma,
liszt,
tejszín, tejföl,
cirtom

A zöldségeket vajon megpárolta, fokhagyma gerezdett nyomott bele, hozzáadta az összevágott zöldbabot, és a tárkonyt, borsot, majd pici liszttel (1-2 kanál) megszórta, összekeverte és ezután öntötte fel vízzel. Ekkor került bele a gomba. Petrezselyemmel ízesített galuskát szaggatott bele, majd habarást készített tejszínből és tejfölből. (Tejszín a krémessége miatt, tejföl pedig a savanyúsága miatt) végül citrommal savanyította, illetve citromfüvet is tett bele pár percre, amit aztán kidobott belőle.



Főétel:

Libasült

Hozzávalók:
• 5 db libacomb
• 2 db narancs
• 1 ág zsálya
• 2 ág kakukkfű
• darált bors
• 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
• Só
• darált bors

(A libacombokat sütés előtt besózta, borsozta, majd egy neylon tasakba helyezte őket, adott hozzá zsályát, olívaolajat, kifacsart citrom levet, narancs szeleteket, és ezt jó erősen "vákumszerűen" lezárta, így pácolta, amíg a köret készült)

Tegyük a libacombokat egymás mellé egy nagy tepsibe, majd csorgassuk meg az olívaolajjal. Sózzuk meg mindkét felé, utána daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfű és zsályalevelekből. Igazítsuk el úgy a tepsiben, hogy a bőrős fele legyen felfelé. Reszeljük rá az egyik narancs héját, majd nyomjuk ki a levét, és csorgassuk meg vele a combokat. A másik narancsot szeleteljük fel, és borítsuk be vele a húst. Öntsünk alá két decinyi vizet, majd az egész tepsit fedjük be alufóliával.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 160-170 fokon süssük egy órán keresztül. Mielőtt kivennénk a sütőből, vegyük le róla a fóliát, nézzük meg egy késsel, hogy a hús eléggé megpuhult e. Ha még kemény fedjük vissza az alufóliával, és pároljuk még további 30-40 percig. Befejezés előtt süssük fólia nélkül pár percig, hogy ropogós piros legyen a pecsenye.

Burgonyás rétes

Hozzávalók:
• 1 doboz Tante Fanny friss vajas leveles tészta 200g
• 400g főtt és kockákra vágott burgonya
• 1 maréknyi finomra vágott metélőhagyma
• 100g füstölt szalonna, kockákra vágva
• 3 evőkanál petrezselyem összevágva
• 200g tepertő
• 4 fokhagymagerezd, összevágva
• 3 tojás
• 1 teáskanál kömény
• 1 csokor friss bazsalikom
• ¼ l tejföl
• Só, őrölt bors
• vaj a kenéshez

A rétestésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint készítse elő.
A sütőt 180°C-ra melegítse elő.
A metélőhagymát és a füstölt szalonnát pirítsa meg, a tepertőt, petrezselymet és fokhagymát keverje össze a burgonyával. Köménnyel, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezze. A tejfölt keverje simára és egy negyed órát pihentesse. Ezután az egészet keverje össze.

A töltelék felét helyezze a rétestészta alsó harmadára. A tészta széleit hajtsa be, és egy konyharuha segítségével tekerje fel.
Helyezze egy sütőpapírral bélelt tepsibe és az olvasztott vajjal kenje meg.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig süsse.


Narancsos lilakáposztás rétes

Hozzávalók:
• 2 db friss vajas leveles tészta
• 3 evőkanál olívaolaj
• 4 evőkanál cukor
• 2 db narancs
• 1 fej lilakáposzta
• Só
• darált bors
• őrölt kömény
• 2 db babérlevél
• 3 dl száraz vörösbor
• 2 dl vörösborecet
• 3 szem szegfűbors vagy szegfűszeg

Egy nagy lábasban tegyünk 2-3 evőkanál étolajat és 3-4 evőkanál kristálycukrot. Addig hevítsük, még a cukor arany barnára nem pirul. Adjuk hozzá egy kisebb fej felszeletelt vöröskáposztát. Sóval, őrölt köménnyel, kevéske őrölt borssal, pár levél babérral, szegfűborssal, és 2-3 darab fahéjrúddal fűszerezzük. Öntsünk alá 3 deciliternyi száraz vörösbort, tegyük hozzá az egyik narancs lereszelt héját, és a meghámozott és feldarabolt narancsokat. Fedővel letakarva körülbelül 10-12 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult 2 deciliternyi vörösborecettel tegyük pikánsabbá.

A kész párolt káposztát hagyjuk kihűlni, majd töltsük a széthajtott leveles tésztába. Göngyöljük fel, mint a rétest és forró sütőben süssük 20-25 perc alatt pirosra.



Desszert:

Zsuzsi szelet házi eperdzsemmel

Tészta:
• 8 tojás
• 2o evőkanál hideg víz
• 4o dkg liszt
• 2o dkg darált dió
• 2 sütőpor
• 2 evőkanál kakaó

Krém:
• 4o dkg margarin
• 4o dkg porcukor
• 2 vaníliás cukor
• 1 liter tej
• 8 evőkanál grízes liszt
• 1 teáskanál zselatin

Máz:
• 2o dkg vaj
• 2 evőkanál porcukor
• 6 evőkanál kakaó

És ahogy jeleztem, még egy kis házi eperdzsemet hozok mellé, hogy mind a látvány, mind az íz élmény teljesebb legyen.




Forrás: rtlklub.hu

11 megjegyzés:

Harcimarci on 2010. október 7. 10:07 írta...

A Csisztu megtanulhatna végre főzni, parasztvakítás amit csinál!!! Az extra szűz oliva olaj kizárólag salátákhoz való,sütni-főzni a salzaval kell, különben megkeseredik! A párszáz millió mediterán lakos hülye vélhetőleg, Csisztu az Isten! Egyszerüen jó gazda módjára saját magát teszi nevetségessé! Harcimarci Ecserről

Unknown on 2010. október 7. 12:59 írta...

Szerintem Csisztu Zsuzsa nagyon profi volt. Rutinosan sütött-főzött, szuper háziasszony. Látszik, hogy nem kezdő.
A negatívumot csak az irigyei írják. Sokan csak tanulhatnának tőle......
Az extra szűz olíva
olajt nyugodtan használhatjátok sütéshez, főzéshez :), csak nem szabad túl forrósítani. Ajánljuk diétázóknak, vese-és szívbetegnek is.

Diácska on 2010. október 7. 19:57 írta...

Szerintem is profi volt Zsuzsa csak gratulálni tudok neki :) Bármelyik fogást szívesen megkóstolnám :)

Unknown on 2010. október 8. 9:51 írta...

Mi alíg vártuk a családban és a munkahelyen is, hogy Csisztu Zsuzsa főzzön, mert mindíg tanulunk tőle! Ügyes, okos nő! Gratulálunk Zsuzsika!

Unknown on 2010. október 10. 14:05 írta...

Ma sütöm a Zsuzsi szeletet:) Nálunk Ili szelet lesz a neve:) Csak gratulálni tudok Csisztu Zsuzsának, nagyszerű háziasszony!:)

ani on 2010. október 11. 13:30 írta...

Már én is vártam a menü sorát.Látszik,hogy nem most kezdett el főzni.Én is csak gratulálni tudok ehhez a klassz vacsorához!!!!!

Réka on 2010. október 11. 22:12 írta...

Nem vettétek észre, hogy a Zsuzsi-szelet tésztájának receptjéből észtveszejtően hiányzik a cukor? És minek bele annyi liszt? Simán elég bele a fele is, tekintve, hogy a dió, ami szintén szükséges, irtó nehéz. Aztán ott van a krém. Ha már egyszer zselatint használ, akkor teljesen felesleges a liszt ( dupla mennyiségű zselatinnal pompás krém készíthető ). Szóval, nagyon gáz az egész, mert ha egyszer az ember vállalkozik egy főzős műsorra, akkor illik rendesen, kevesebb teatralitással csinálni ( a zöldbab szárától való pocsékoló megválásról nem is beszélve ).

Falevél on 2010. október 15. 15:24 írta...

Ma megcsináltam a zsuzsi szeletet,hát mit ne mondjak,nem nevezném semminek,annak ellenére hogy a tv-ben jól nézett ki valóságban nagy szar! a sztárcsodák mikor főznek ott tuti vannak kivágott részek mikor ők maguk is elrotják amit csinálnak.... ráadásul itt ki sincs írva semmi a recept alá,más aki főzött nekik minden kivan írva hogy kell valamit összeállítani,csináltam már pár vacsoracsatás kaját...pl a tejet a krémbe hidegen vagy langyosan vagy hogyan kell bele tenni,plusz az egész tök aránytalan mert nem is 1 liter tej kell még talán a fele se kell,na meg a tésztába a víz az sem 20 kanál hanem 40 legalább,és mi az hogy nem kell bele cukor?? milyen hülyeség ez!!!???! 3 órámba telt mire megcsináltam,plusz csomó pénz! vendéglátós vagyok de ilyen csuda szar valamit az életben nem láttam meg nem is csináltam...egy színvonalatlan szar az egész,olyan mint amit egy hülye kitalált és összevágta!!szóval zsuzsi nagy nulla a találmányod,tanulj meg főzni utána próbálj celebkedni,ezzel a szarral nem adod el magad! esetleg csomóan szidnak majd ami nem is csoda!!!

Gizi on 2010. október 19. 20:31 írta...

Én is megsütöttem, na nem ez alapján a recept alapján, mert ez szerintem is messze van az eredeti recepttől. Régen ismerem ezt a sütemény, igaz erre felénk "Mindenki kedvence" néven fut. Isteni finom!!! Lekvár egyáltalán nem kell hozzá. Akit esetleg érdekel belinkelem hol találja meg.

http://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/10/mindenki-kedvence-vagyis-csisztu-zsusza.html

showzok on 2010. október 19. 20:57 írta...

Köszi, Gizi, klassz, hogy beírtad a linked, sok embernek segítesz, azt hiszem :)

Gizi on 2010. október 20. 15:56 írta...

showzok!
Örülök hogy így látod, és remélem igazad lesz és sokak kedvencévé válik majd ez a sütemény.:)

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template