2010. október 27., szerda

Vacsoracsata - Balázsy Panna a vendéglátó


Balázsy Panna

Műsorvezető


Balázsy Panna lenyűgözte vetélytársait

Szerda este Balázsy Panna mutatta meg főzőtudományát a Vacsoracsatában…

Igazán kitett magáért Balázsy Panna rádiós műsorvezető, és bizonyította, nemcsak a mikrofon mögött, hanem a konyhában is otthonosan mozog.

Vendégeit egyedi ajándékkal fogadta, friss zöldségekből álló virágcsokrot helyezett el mindenki tányérján. A vacsora után zenei kvízműsorral zárta estéjét. Szolnoki Tibor 9 pontja kivételével mindenki 10-10 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.





Előétel:

Csicseriborsó leves

Hozzávalók:
• 2 doboz konzerv csicseriborsó
• 2 darab krumpli
• 5 közepes vagy 2 nagy póréhagyma
• Olívaolaj
• kevés vaj
• 2 fokhagyma gerezd, szeletre vágva
• só, bors
• parmezán sajt

Az olajban és vajban megpároljuk a felszeletelt póréhagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, sót majd a feldarabolt krumplit és a csicserit. Ekkor felöntjük vízzel. Ha megfőtt, botmixerrel összepürésítjük, adhatunk hozzá egy kis parmezánt. Tálaláskor olivaolajjal és parmezánforgácsokkal díszítjük.

Hacsapuri - sajtkenyér
Hozzávalók:
• 70 deka liszt
• 5 deci joghurt
• 2 tojás
• 5 deka vaj
• só
• 2 kiskanál szódabikarbóna
• 20 deka ricotta sajt
• fél kiló feta sajt
• 2 mozzarella golyó
• 1 tojás

A tésztát összegyúrjuk, pihentetjük 20 percig. Lisztezett deszkán a tészta felét kerekre nyújtjuk, rátesszük a sajtos tölteléket, a másik kinyújtott tésztát rátesszük, összecsipkedjük az ujjunkkal, és 220 fokos előmelegített sütőben megsütjük 15-20 perc alatt.



Főétel:

Flancos rizseshús

Hozzávalók:
• Fél kiló csirkemell filé kockára vágva
• 20 dekányi görög joghurt
• fél citrom leve
• kevés őrölt fahéj
• sáfrányos szeklice (hogy spóroljunk)
• 1 liter húsleves
• 15 g vaj
• 2-3 evőkanál olaj
• fél kiló basmati rizs
• 3-4 kardamom mag, összetörve
• 1 citrom leve és héja
• 50 g kesudió
• 50 g mandula
• 25 g fenyőmag
• 3-4 evőkanál pisztácia
• petrezselyem

A joghurt, citrom, fahéj pácban pácoljuk a csirkét egy órán keresztül. A levesben áztatjuk a sáfrányos szeklicét. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat egy kanál olajjal, beletesszük a rizst, majd a sáfrányos löttyöt, a kardamomokat, a citrom levet és héjat, felforraljuk, rátesszük a fazékra a tetejét, és lezárjuk a lángot alatta. Közben egy kis olajon megpirítjuk a csirkekockákat. Ha mindkét dolog kész, összevegyítjük. Ekkor a pisztácia kivételével minden magot megpirítunk, és az apróra vágott petrezselyemmel együtt hozzáadjuk a rizses húshoz. Ekkor rászórjuk a pisztáciát is.

Mentás paradicsomsaláta
Hozzávalók:
• Paradicsom
• Menta
• Só
• Balzsamecet
• Olívaolaj
• talán egy icipici cukor



Desszert:

Citromos szuflé rebarbara kompóttal

Hozzávalók:
• Kevés vaj
• 1 citrom héja
• 150 g porcukor
• 3 tojás, szétválasztva
• 50 g liszt, átszitálva
• 4 deci tej
• 2 evőkanál citromlé
• Joghurt
• 50 dkg rebarbara

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A vajat, cukrot és citromhéjat addig kevergetjük, míg kifehéredik. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, jól összekeverjük. Jöhet a liszt, majd lassan a tej, folyamatosan kevergetve. Hozzáadjuk a citrom levet.
A tojásfehérjét felverjük, és fémkanállal hozzáadjuk a tésztához. 15 perc alatt kész. A tetejére joghurt, a rebarbara és egy kis porcukor kerül.

A rebarbara kompóthoz vágjuk egy centis darabokra a rebarbarát. Egy kis lábasban szórjunk 20 dekányi cukrot, öntsünk rá másfél decinyi vezet, és forraljuk öt percig. Tegyük hozzá a rebarbaradarabokat, majd kis lángon pároljuk néhány percig.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template