Gáspár Bea
Sminkes
Bea asszony 40 pontos vacsorát főzött
A hét legjobb sztárszakácsa Csonka András és Gáspár Bea lett…
A Győzike show-ból már kiderült, hogy Gáspár Bea kiválóan főz, amit a pénteki Vacsoracsatában ismét megerősített. Az ország egyik legismertebb felesége ezúttal is kitett magáért, így az sem meglepő, hogy vacsoravendégei maximális pontszámmal jutalmazták.
Bea asszony az adás elején megmutatta azt a házat, ahol a család jelenleg is él, majd vásárolni indult férjével.
Bea mindent elkövetett, hogy vendégei jól érezzék magukat, sőt, még saját szakácskönyvével is meglepte őket. A meglepetésvendég pedig ki más lehetett volna, mint férje, Győzike, aki a vendégek fogadásakor, majd a vacsorát követően is dalra fakadt.
Előétel:
Cherry-s- bazsalikomos paradicsomleves sajtos omlettel
Hozzávalók:
• Paradicsompüré 20 dkg
• friss bazsalikom 1 csokor
• olíva olaj 1,5 dl
• zeller zöld fél köteg
• vöröshagyma 10dkg
• só 2-3 dkg
• őrölt feketebors 1 g
• cherry 1 dl
• főzőtejszín 1,5 dl
• tojás 3 db
• trappista sajt 10 dkg
• liszt 3 dkg
• cukor 5 dkg
A paradicsompürét forró olíva olajon rozsdabarnára pirítjuk, a vöröshagymával, zeller zölddel, friss bazsalikommal együtt. Ha kész, liszttel megszórjuk, a lisztet elkeverjük és felengedjük 1, 2 l vízzel.
Miután felforrt, takaréklángon főzzük tovább. Beletesszük a maradék hozzávalót és lassan, kb. 40-50 percig főzzük. Ha elkészült szűrés előtt a cherryt beletesszük..
Elkészítjük a sajtos omlettet, úgy, hogy a tojást, tejszínt, sót jól összekeverjük, majd forró serpenyőben megsütjük. Ezt követően folpackra vagy alufóliára helyezzük, majd megszórjuk reszelt trappista sajttal. Szorosan feltekerjük és fél cm vastag karikákra vágjuk.
Tálalás:
A tányér aljára helyezzük az omlettet, rámerjük a forró paradicsomlevest, és bazsalikom olajjal megdíszítjük.
Főétel:
Részeges – chilis – mézes kacsamell vörösboros karamell körtével, zelleres – almás rösztivel
Hozzávalók:
• kacsa mell 8 db 28-32 dkg - os
• búza sör 1 l
• vörös hagyma 10 dkg
• fokhagyma 5 dkg
• chili2 db
• só 4-5 dkg
• kakukkfű 2 szál
• alma 25 dkg
• zellergumó 20 dkg
• tejszín 2 dl
• tojás 3 db
• őrölt feketebors 2 g
• petrezselyemzöld 1 csomag
• olaj 1 dl
• teavaj 10 dkg
• cukor 8 dkg
• akácméz 8 dkg
• vilmoskörte 75 dkg
• vörösbor (lehetőleg, ha bort fogyasztunk mellé, abból a fajta borból tegyük az ételbe) 0,5 l
Kacsamell pácolás:
A kacsamellet megmossuk, tisztítjuk. A búzasört, kakukkfűvett, vöröshagymát, fokhagymát, chilit beletesszük egy fazékba és összeforraljuk. Ha kész 25-30 fokra visszahűtjük és beletesszük a megtisztított kacsamell filéket majd hűtőben pihentetjük 3-4 órán keresztül Amíg a húst pihentetjük a pácban, addig elkészítjük a körtét.
A gyümölcsöt megmossuk, és megpucoljuk. Miután megtisztítottuk a körtéket egy serpenyőben cukrot mézzel együtt karamellizáljuk. Jól le kell pirítani a gyümölcsöket a cukorban. Ha a körték szép barnák lettek, akkor vajat adunk hozzá és a vörösbort. Lassan főzzük, míg besűrűsödik.
A zelleres- almás röszti az már sokkal egyszerűbb, a megtisztított zöldséget-gyümölcsöt lereszeljük egy tálba, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a tejszínt, a tojást, az őrölt feketeborsot. Az alapanyagokat összekeverjük és egy serpenyőben kevés olajon kis pogácsákat sütünk belőlük.
A húst kivesszük a hűtőből és forró olajon bőrével lefele ropogósra sütjük, majd megfordítjuk és tartalékon folytatjuk a sütést.
Tálalás:
A rösztire ráhelyezzük a kacsamelleket és mellé tálaljuk a vörösboros karamell- körtét.
Desszert:
Hideg túrógombóc pirított mandula köntösben
Hozzávalók:
• házi túró 0,6 kg
• egész citrom 2 db
• cukor 52 dkg
• vaníliás cukor 4 dkg
• csipet só
• hidegen keverős pudingpor 1 csomag (vaníliás)
• mandula 20 dkg
• friss eper (ha nincs, fagyasztott is megfelelő) 0,5 kg
Túrógombóc: Az áttört túrót, a cukor egy részét, a vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a citrom reszelt héját és levét alaposan összekeverjük, majd hűtőben pihentetjük.
A mandulát száraz serpenyőben barnára pirítjuk.
Az epret 2 dl vízben és 40 dkg cukorban szétfőzzük. Majd pépesítjük és szűrjük.
Ha az epertükrünk is kihűlt a túróból gombócokat formázunk, megforgatjuk a mandulában.
Tálalás:
Tányérra epertükröt csepegtetünk, majd ráhelyezzük a mandulában megforgatott túrógombócot, porcukorral megszórva
Forrás: rtlklub.hu
12 megjegyzés:
tetszet musor a recepteket kiprobalom
jó de nem kerek,a palacsinta tészta?? a léényeg.kérem:)
Hol a palacsinta receptje?
Eddig ez mind nagyon jó és guszta, de a palacsinta tésztának mondott piskótára hasonlító süti receptje nincs itt. Nekem az lenne a lényeg!!!!!!!!!
Hol a palacsinta készítése?
a palacsinta receptjére lenne szükségem mert ez lett volna a vasárnapi desszert.
Hol a palacsinta tészta receptje?
A műsorban Bea a paradicsomlevesnél szószerint kiemelte hogy "nem olivaolajon kell a hagymát piritani hanem vajon!" A bazsalikomos olajhoz használt Bea olivaolajat.
Nekem is Bea palacsinta receptje kellett volna, de mit is várjak, ha még a leves receptjét se voltak képesek pontosan leírni, úgy, ahogyan azt Bea mondta a műsorban! Szóval nem sok értelme volt rákeresnem a receptre, mert hiányos és pontatlan!!!!!
SZIASZTOK! NEM TUDOM FIGYELMESEN NÉZTÉTEK-E A MŰSORT,VAGY OLVASTÁTOK A RECEPTET,DE NEM PIKÓTA HANEM OMLETTRŐL VAN SZÓ.mEG KELL SZÓRNI SAJTAL ÉS UGY FELTEKERNI. OTT VAN FEKETÉN-FEHÉREN LEÍRVA.
Please !!!!! A palacsinta receptet :)
Megsütöttem a palacsintát!!! Isteni finom lett, ezután mindig sütőben fogom sütni. A túrógombóccal és a málnapéppel(én málnából készítettem) remek ebédutáni desszertet tudtam tálalni.
A receptet a blogomba megtaláljátok, ha esetleg még érdekel benneteket!!!!
http://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/10/sutoben-sult-palacsinta-turogomboccal.html
Megjegyzés küldése