2010. október 22., péntek

Vacsoracsata - Gáspár Bea a vendéglátó


Gáspár Bea

Sminkes


Bea asszony 40 pontos vacsorát főzött

A hét legjobb sztárszakácsa Csonka András és Gáspár Bea lett…


A Győzike show-ból már kiderült, hogy Gáspár Bea kiválóan főz, amit a pénteki Vacsoracsatában ismét megerősített. Az ország egyik legismertebb felesége ezúttal is kitett magáért, így az sem meglepő, hogy vacsoravendégei maximális pontszámmal jutalmazták.

Bea asszony az adás elején megmutatta azt a házat, ahol a család jelenleg is él, majd vásárolni indult férjével.

Bea mindent elkövetett, hogy vendégei jól érezzék magukat, sőt, még saját szakácskönyvével is meglepte őket. A meglepetésvendég pedig ki más lehetett volna, mint férje, Győzike, aki a vendégek fogadásakor, majd a vacsorát követően is dalra fakadt.






Előétel:

Cherry-s- bazsalikomos paradicsomleves sajtos omlettel

Hozzávalók:
• Paradicsompüré 20 dkg
• friss bazsalikom 1 csokor
• olíva olaj 1,5 dl
• zeller zöld fél köteg
• vöröshagyma 10dkg
• só 2-3 dkg
• őrölt feketebors 1 g
• cherry 1 dl
• főzőtejszín 1,5 dl
• tojás 3 db
• trappista sajt 10 dkg
• liszt 3 dkg
• cukor 5 dkg

A paradicsompürét forró olíva olajon rozsdabarnára pirítjuk, a vöröshagymával, zeller zölddel, friss bazsalikommal együtt. Ha kész, liszttel megszórjuk, a lisztet elkeverjük és felengedjük 1, 2 l vízzel.

Miután felforrt, takaréklángon főzzük tovább. Beletesszük a maradék hozzávalót és lassan, kb. 40-50 percig főzzük. Ha elkészült szűrés előtt a cherryt beletesszük..

Elkészítjük a sajtos omlettet, úgy, hogy a tojást, tejszínt, sót jól összekeverjük, majd forró serpenyőben megsütjük. Ezt követően folpackra vagy alufóliára helyezzük, majd megszórjuk reszelt trappista sajttal. Szorosan feltekerjük és fél cm vastag karikákra vágjuk.

Tálalás:
A tányér aljára helyezzük az omlettet, rámerjük a forró paradicsomlevest, és bazsalikom olajjal megdíszítjük.



Főétel:

Részeges – chilis – mézes kacsamell vörösboros karamell körtével, zelleres – almás rösztivel

Hozzávalók:
• kacsa mell 8 db 28-32 dkg - os
• búza sör 1 l
• vörös hagyma 10 dkg
• fokhagyma 5 dkg
• chili2 db
• só 4-5 dkg
• kakukkfű 2 szál
• alma 25 dkg
• zellergumó 20 dkg
• tejszín 2 dl
• tojás 3 db
• őrölt feketebors 2 g
• petrezselyemzöld 1 csomag
• olaj 1 dl
• teavaj 10 dkg
• cukor 8 dkg
• akácméz 8 dkg
• vilmoskörte 75 dkg
• vörösbor (lehetőleg, ha bort fogyasztunk mellé, abból a fajta borból tegyük az ételbe) 0,5 l

Kacsamell pácolás:
A kacsamellet megmossuk, tisztítjuk. A búzasört, kakukkfűvett, vöröshagymát, fokhagymát, chilit beletesszük egy fazékba és összeforraljuk. Ha kész 25-30 fokra visszahűtjük és beletesszük a megtisztított kacsamell filéket majd hűtőben pihentetjük 3-4 órán keresztül Amíg a húst pihentetjük a pácban, addig elkészítjük a körtét.

A gyümölcsöt megmossuk, és megpucoljuk. Miután megtisztítottuk a körtéket egy serpenyőben cukrot mézzel együtt karamellizáljuk. Jól le kell pirítani a gyümölcsöket a cukorban. Ha a körték szép barnák lettek, akkor vajat adunk hozzá és a vörösbort. Lassan főzzük, míg besűrűsödik.
A zelleres- almás röszti az már sokkal egyszerűbb, a megtisztított zöldséget-gyümölcsöt lereszeljük egy tálba, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a tejszínt, a tojást, az őrölt feketeborsot. Az alapanyagokat összekeverjük és egy serpenyőben kevés olajon kis pogácsákat sütünk belőlük.

A húst kivesszük a hűtőből és forró olajon bőrével lefele ropogósra sütjük, majd megfordítjuk és tartalékon folytatjuk a sütést.

Tálalás:
A rösztire ráhelyezzük a kacsamelleket és mellé tálaljuk a vörösboros karamell- körtét.



Desszert:

Hideg túrógombóc pirított mandula köntösben

Hozzávalók:
• házi túró 0,6 kg
• egész citrom 2 db
• cukor 52 dkg
• vaníliás cukor 4 dkg
• csipet só
• hidegen keverős pudingpor 1 csomag (vaníliás)
• mandula 20 dkg
• friss eper (ha nincs, fagyasztott is megfelelő) 0,5 kg

Túrógombóc: Az áttört túrót, a cukor egy részét, a vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a citrom reszelt héját és levét alaposan összekeverjük, majd hűtőben pihentetjük.
A mandulát száraz serpenyőben barnára pirítjuk.

Az epret 2 dl vízben és 40 dkg cukorban szétfőzzük. Majd pépesítjük és szűrjük.
Ha az epertükrünk is kihűlt a túróból gombócokat formázunk, megforgatjuk a mandulában.

Tálalás:
Tányérra epertükröt csepegtetünk, majd ráhelyezzük a mandulában megforgatott túrógombócot, porcukorral megszórva


Forrás: rtlklub.hu

12 megjegyzés:

Unknown on 2010. október 22. 22:07 írta...

tetszet musor a recepteket kiprobalom

Unknown on 2010. október 23. 10:11 írta...

jó de nem kerek,a palacsinta tészta?? a léényeg.kérem:)

emma on 2010. október 23. 12:18 írta...

Hol a palacsinta receptje?

Unknown on 2010. október 23. 13:23 írta...

Eddig ez mind nagyon jó és guszta, de a palacsinta tésztának mondott piskótára hasonlító süti receptje nincs itt. Nekem az lenne a lényeg!!!!!!!!!

Irénke on 2010. október 23. 13:48 írta...

Hol a palacsinta készítése?

Unknown on 2010. október 24. 15:28 írta...

a palacsinta receptjére lenne szükségem mert ez lett volna a vasárnapi desszert.

Unknown on 2010. október 25. 9:57 írta...

Hol a palacsinta tészta receptje?

acryl on 2010. október 25. 9:59 írta...

A műsorban Bea a paradicsomlevesnél szószerint kiemelte hogy "nem olivaolajon kell a hagymát piritani hanem vajon!" A bazsalikomos olajhoz használt Bea olivaolajat.

Orsi on 2010. október 25. 18:45 írta...

Nekem is Bea palacsinta receptje kellett volna, de mit is várjak, ha még a leves receptjét se voltak képesek pontosan leírni, úgy, ahogyan azt Bea mondta a műsorban! Szóval nem sok értelme volt rákeresnem a receptre, mert hiányos és pontatlan!!!!!

vali on 2010. október 28. 13:15 írta...

SZIASZTOK! NEM TUDOM FIGYELMESEN NÉZTÉTEK-E A MŰSORT,VAGY OLVASTÁTOK A RECEPTET,DE NEM PIKÓTA HANEM OMLETTRŐL VAN SZÓ.mEG KELL SZÓRNI SAJTAL ÉS UGY FELTEKERNI. OTT VAN FEKETÉN-FEHÉREN LEÍRVA.

Unknown on 2010. október 28. 16:03 írta...

Please !!!!! A palacsinta receptet :)

Gizi on 2010. október 29. 15:03 írta...

Megsütöttem a palacsintát!!! Isteni finom lett, ezután mindig sütőben fogom sütni. A túrógombóccal és a málnapéppel(én málnából készítettem) remek ebédutáni desszertet tudtam tálalni.

A receptet a blogomba megtaláljátok, ha esetleg még érdekel benneteket!!!!

http://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/10/sutoben-sult-palacsinta-turogomboccal.html

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template