2010. október 8., péntek

Vacsoracsata - Keleti Andrea a vendéglátó


Keleti Andrea

Táncos



Keleti Andi 39 pontos vacsorát főzött

A hét utolsó házigazdája a Szombat Esti Láz szárja, Keleti Andrea volt…

A hét utolsó estéjén Keleti Andrea főzött a vendégeinek. Az elismert táncos egy rutinos háziasszonyhoz hűen semmit sem bízott a véletlenre, menüjét ugyanis bio zöldségekből készítette el, és a grillkolbászt is ő töltötte.

A vendégek Andi menüje láttán le voltak nyűgözve, így a pontozásnál sem voltak szűkmarkúak. Csisztu Zsuzsa 9 pontja kivételével mindenki 10 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.






Előétel:

Hideg uborkaleves

Hozzávalók:
• 3 db kígyóuborka
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csokor friss kapor
• 1 db zöldségleves kocka
• darált bors
• Só
• 1 pohár tejföl
• fél citrom leve

Egy fazékba forrósítsuk fel az olívaolajt, tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, majd fonnyasszunk meg benne. Adjunk hozzá meghámozott és kis kockára vágott kígyó uborkát, pároljuk pár percig, majd fűszerezzük, kevéske darált borssal, összevágott kaporlevéllel, ízesítsük sóval és a leveskockával. Engedjük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, főzzük pár percig, majd hideg vízzel simára kevert tejfölt is adjuk hozzá. Jól forraljuk ki, és a végén ízesítsük citromlével. Merülő mixerrel pürésítsük, majd hűtsük le. Tálaláskor friss összevágott kaporral hintsük meg.



Főétel:

Grillezett kolbászok, húsok, sült zöldségekkel, házi fűszeres paradicsomszósszal

Grillezett kolbászkák

Hozzávalók:

• 1 kg darált sertéslapocka vagy dagadó
• 2 evőkanál fűszerpaprika
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 1 fej vöröshagyma
• Só
• darált bors
• őrölt köménymag.

Pecsenyékhez:
• 1 kg sertéstarja
• 1 kg csontos karajszelet
• 4 evőkanál mustár
• 1 tubus ketchup
• 1 tubus Barbeque szósz
• olívaolaj

A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát és a vöröshagymát. Fűszerezzük darált borssal, őrölt köménnyel, fűszerpaprikával, sózzuk, majd jó alaposan gyúrjuk össze. A rozmaringszárról húzzuk le a leveleket, a végén hagyjunk pár szálat rajta, majd a szárára nyomkodjuk a kész kolbászmasszát. Grill parázson, vagy lapon süssük pirosra.

Pecsenyékhez vágjuk vastagabb szeletekre a húst, kenjük meg vegyesen mustárral, barbeque szósszal, és ketchuppal. Daráljunk rá borsot és csorgassuk meg olívaolajjal. A bepácolt húsokat süssük meg a grillsütő lapján vagy rácsain.

Hagymás újburgonyához
• 1.5 kg újburgonya
• 2 fej vöröshagyma
• 3-4 evőkanál zsír
• só

A burgonyákat főzzük meg sós vízben, majd hámozzuk meg és szeleteljük fel vékony karikákra.
Egy lábasban forrósítsuk fel a zsírt, tegyük bele az összevágott hagymát, és pároljuk néhány percig. Tegyük hozzá a karikaburgonyát, és jó alaposan forgassuk össze.

Sült zöldségek
• 3 db padlizsán
• 3 db cukkíni
• 3 db színes kaliforniai paprika
• fej lilahagyma
• Olívaolaj
• szál rozmaring

A zöldségeket vágjuk falatnyi darabokra, majd tegyük egy tálba. csorgassuk meg olívaolajat, tépkedjük rá a rozmaringleveleket, és daráljunk rá borsot. Jól forgassuk össze, majd süssük meg a grill lapon.

Paradicsomszósz
• 2 gerezd fokhagyma
• 50 dkg paradicsom
• 1 üveg sűrű paradicsomszósz
• 4 evőkanál olívaolaj
• 1 fej vöröshagyma
• 1 db kaliforniai paprika
• 3 szál kakukkfű
• Só
• darált bors

Forrósítsuk fel az olíva olajt egy lábasban, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a finomra vágott hagymát, és az apró kockákra vágott paprikát. pároljuk addig, míg a paprika és a hagyma pirulni nem kezd. Utána tegyük hozzá a kis kockákra felvágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük kakukkfűlevelekkel. Pároljuk még néhány percig, majd öntsük fel a paradicsomszósszal, és jól forraljuk fel.



Desszert:

Mézes piskóta, meggyes-grízes csoki krémmel

Tésztához:
• 2 db tojás
• 5 dkg zsír
• 3 evőkanál méz
• 4 evőkanál tej
• 20 dkg cukor
• 60 dkg liszt
• 1 kávéskanál szódabikarbóna.

Töltelékhez:
• 30 dkg cukor
• 15 dkg vaj
• 0.75 liter tej
• 4 evőkanál búzadara
• 2 marék meggy
• 3 csomag vaníliás cukor
• 1 dl rum

Mázhoz:
• 5 dkg cukor
• 2 dkg kakaópor
• 3 dkg vaj
• 3 evőkanál víz

A tésztához tegyük egy lábasba a zsírt, mézet, tejet és a cukrot. Forrósítsuk addig, míg a cukor teljesen el nem olvad. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük hozzá a tojásokat. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, majd dolgozzuk a mézes masszához. Gyúrjunk jól össze, majd osszuk négyfelé. A cipókat nyújtsuk ki vékonyra, és egyenként borítsuk sütőpapírral fedett sütőlemezre, majd sütőben 140 fokon pár perc alatt süssük meg.

A töltelékhez tegyük egy keverőtálba a vajat, szórjuk rá a cukrot, majd elektromos keverővel keverjük habosra. A tejet öntsük egy lábasba, és a búzadarát főzzük meg benne. Ha elkészült keverjük hozzá a cukros vajat. Ízesíthetjük vaníliás cukorral, rummal.

A töltelékkel kenjük meg a kisült lapot, szórjuk rá a kimagozott meggyet, majd helyezzük rá a másik lapot. Ezt is töltsük meg, mint a többi lapot is. tetejére csokimázt készítsünk.

A mázhoz öntsünk 3 evőkanálnyi vizet egy kis lábasba, tegyük bele a vajat, a cukrot és a kakaóport. Addig hevítsük, míg szép sima nem lesz, majd öntsük a megtöltött tésztára. Lapátkanállal simítsuk el a felületét, majd hűtsük le jól. Tálalás előtt szeleteljük fel.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template